REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šis atnaujinimas simboliškai pavadintas „Kūrėjų“ vardu nepakeis jūsų kompiuterio sistemos į kažką kardinaliai naujoviško, tačiau žada keletą naujų funkcijų, įskaitant ilgai lauktą „Paint 3D“, žaidimų transliavimo galimybę „Beam“, našumo ir saugumo pagerinimai, rašoma „The Independent“.

Šis atnaujinimas simboliškai pavadintas „Kūrėjų“ vardu nepakeis jūsų kompiuterio sistemos į kažką kardinaliai naujoviško, tačiau žada keletą naujų funkcijų, įskaitant ilgai lauktą „Paint 3D“, žaidimų transliavimo galimybę „Beam“, našumo ir saugumo pagerinimai, rašoma „The Independent“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dauguma konservatyviųjų „Windows“ OS vartotojų ir didžiųjų korporacijų iki šiol naudoja „Windows 7“, o „Microsoft“ pomėgis eksperimentuoti su „Windows 10“ solidumo šiai operacinei neprideda. Tačiau norint naudotis paskutinėmis naujausiųjų technologijų tendencijomis, reikės priprasti prie galimų pokyčių.

REKLAMA

Prieš parsisiunčiant atnaujinimus, jums reiktų žinoti kelis dalykus.

Kurie įrenginiai gaus šį atnaujinimą?

„Microsoft“ yra suinteresuoti, kad atnaujinimas pasiektų kuo daugiau, todėl užtikrintai galima teigti, kad bet kuris kompiuteris su „Windows 10“ sistema turėtų ilgainiui būti atnaujintas į „Creators“ versiją.

Neišskiriant ir hibridinių liečiamųjų kompiuterių „Surface Pro 4“ ar „Pro 3“, kaip ir „Windows“ sistemą naudojančius „Samsung Galaxy Tab S3“ ir „Lenovo Yoga Book“.

REKLAMA
REKLAMA

Išmaniųjų telefonų savininkai gali tikėtis savo atnaujino versijos nuo balandžio 25-osios. Tačiau kol kas tik 13 įrenginių yra oficialiai patvirtintų telefonų sąraše. Įskaitant „Lumia 950“ ir „950XL“, taip pat „Lumia“ 650, 640, 640XL ir 550 modelius.

Tačiau tai nėra baigtinis sąrašas, „Microsoft“ žada netrukus paskelbti daugiau informacijos apie tai.

Neįtikėtina, bet svarbiausia nauja funkcija yra naujasis „Paint“

Be konkurencijos svarbiausia naujiena vartotojams yra naujasis „Paint“. Šimtus milijonų vartotojų turinti programa, su kuria užaugo ištisos kartos, įgavo trimatį pavidalą. „Microsoft“ teigimu, programa buvo visiškai „perkurta“, leidžianti geriau išnaudoti liečiamųjų ekranų galimybes piešti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vartotojai dabar galės laisvai piešti 3D objektus tiek pelės, tiek liečiamojo ekrano pagalba. Skelbiama, kad programa turėtų palaikyti „Microsoft“ virtualiosios realybės akinius „HoloLens“.

„Windows 10“ taip pat žada pristatyti draugiškiausią žaidimams aplinką. Bendrovė netgi anonsavo specialų „žaidimų režimą“, kuris turėtų pagerinti žaidimų internete ir vienam kokybę.

Jo esmė yra procesoriaus ir vaizdo plokštės procesų perskirstymas taip, kad nenukentėtų žaidimų veikimas – tikimasi, kad tai padės labiau mėgautis sklandžiu procesu.

REKLAMA

Taip pat pasirodys „Nvidia“ ir „Steam“ jau matytas „Game bar“ – speciali įrankių juosta, kurią iškviesti galima paspaudus „Win+G“, ir kuri leis patogiai įrašinėti žaidimus, juos tiesiogiai transliuoti naudojantis naująja „Beam“ paslauga.

Jums nebūtina ilgai laukti

Nenustebkite, jeigu jūsų kompiuteris nepradės šiandien pat siųstis atnaujinimus. Nepaisant to, kad „Microsoft“ oficialiai šiandien išleido atnaujinimus, jų paskleidimas vartotojams yra išskirstytas, siekiant apsaugoti bendrovės serverius.

Praėjusių metų „Anniversary“ atnaujinimas užtruko beveik septynis mėnesius, kad pasiektų 90 proc. „Windows“ vartotojų. Todėl abejojama, kad šių metų pagrindinis atnaujinimas būtų išplatintas greičiau.

REKLAMA

Nekantriausiems išbandyti naująsias funkcijas yra gerų naujienų. Jeigu turite kelias valandas atnaujinimui, paprasčiausiai atsisiųskite „Windows 10 Update Assistant“ programą ir vadovaukitės ten esančiais nurodymais. Tačiau ir čia turite žinoti kelis svarbius dalykus.

Privatumo nustatymai

Nesilaikant bendros tvarkos ir naudojantis „Windows 10 Update Assistant“ programa reikš, kad bus perrašyti ir jūsų privatumo nustatymai į gamyklinius.

Pasinaudojus gamykliniais nustatymais jūs automatiškai perduosite savo vietovės ir diagnostikos duomenis „Microsoft“, leisite „Cortana“ prieigą prie jūsų laiškų ir kalendoriaus (jeigu naudojatės „Microsoft Mail“ programa), sulauksite „asmeninių“ paieškos reklamų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jeigu lauksite „Microsoft“ atnaujinimų standartiniu būdu, „Windows 10“ išsaugos jūsų privatumo nustatymus ir laikysis jų.

Apsisaugokite nuo nemalonumų

Visuomet yra rizika, kad vykdant didžiuosius programinės įrangos atnaujinimus, nutiks kažkas negero.

Rekomenduojama susikurti „atstatymo tašką“ (system restore point), kuris leistų itin lengvai atkurti sistemą, jeigu ji nebeužsikrautų, arba pastebėtumėte jog kažkas veikia ne taip, kaip turėtų. Papildoma saugumo priemonė galėtų būti visų duomenų išsaugojimas Settings > Update & Security > Backup. Pasirinkus išorinį įrenginį ar vietą tinkle, galima išsisaugoti svarbius asmeninius duomenis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų