REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
44
Judith Donald (nuotr. asm. archyvo)

Paauglystėje turėjusi idealią veido odą, Judith Donald (25 m.) buvo šokiruota, kai nubudus vieną rytą jos veidas buvo nusėtas raudonais spuogais. Būdama 23-ių jai nustatyta sunki aknės forma.

44

Paauglystėje turėjusi idealią veido odą, Judith Donald (25 m.) buvo šokiruota, kai nubudus vieną rytą jos veidas buvo nusėtas raudonais spuogais. Būdama 23-ių jai nustatyta sunki aknės forma.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Labai greitai spuogai išplito po visą veidą, o vėliau nuklojo net krūtinę ir nugarą. Taip atrodydama ji ne tik prarado pasitikėjimą savimi, tačiau taip pat nustojo rodytis viešumoje, nes žmonės nesikuklindavo pasakyti bjauresnį žodį.

REKLAMA

„Iki pat kol suėjo 23-i, mano oda buvo ideali. Vieną dieną pabudau su spuogeliais ant veido. Niekaip nesupratusi, kas juos galėjo sukelti, pradėjau nervintis, o visas šis stresas tik dar labiau pablogino mano situaciją“, - pasakojo Judith.

Per 2-ų metų laikotarpį moteris teigė išbandžiusi visas įmanomas priemones jos odos būklei gerinti. Judith netgi keitė mitybos įpročius, tačiau jokių pozityvių rezultatų visi šie bandymai nedavė.

REKLAMA
REKLAMA

„Net nepastebėjau, kaip greitai jie išplito po visą mano veidą, o vėliau ir nugarą bei kaklą. Kartais jie virsdavo skausmingomis ir giliomis cistomis, o netyčia prilietus, labai skaudėdavo“, - sakė Judith.

„Nustojau leidusi laiką su draugais, praleidau daug švenčių ir vestuvių, nes niekaip negalėjau išeiti ir rodytis šalia merginų su idealia veido oda. Anksčiau kiekvieną dieną lankydavausi sporto salėje, bet, atsiradus spuogams, nuvažiavus į sporto salės mašinų stovėjimo aikštelę niekaip nedrįsdavau išlipti iš automobilio ir žengti pro duris“, - tęsė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Judith teigė sulaukusi daug nemalonių replikų, liepiančių jai dažniau praustis, o kiti klausdavo, ar moteris neserga vėjaraupiais.

„Visą tai iškęsti psichologiškai buvo be galo sunku. Tai visiškai sunaikino mano pasitikėjimą savimi“, - pasakojo ji.

Nusprendusi bet kokiais būdais atsikratyti šio košmaro, Judith apsilankė pas dermatologą, kuris išrašė jai „Roaccutane“. Po 90 dienų trukusio gydymo, šiuo metu 25-ių metų moteris vėl gali jaustis kaip anksčiau ir nesigėdyti savo odos.

Judith savo veido gijimo procesą įamžino nuotraukose, tikėdamasi, kad ir kiti, kovojantys su spuogais, nuspręs nebekentėti.

REKLAMA

Pasak moters, nepaisant to, kad šis vaistas yra žinomas dėl savo nemalonaus šalutinio poveikio, jai pasisekė, kad gydymas praėjo gan sėkmingai ir ji nesigaili tai atlikusi.

„Nuspręsti buvo labai sunku, o visi, su kuriais apie tai kalbėjau, liepė to nedaryti. Jokių teigiamų atsiliepimų apie šį vaistą negirdėjau ir neskaičiau. „Roaccutane“ gali paskatinti savižudybei, sukelti depresiją, plaukų slinkimą ir kepenų problemas. Net ir tai žinodama, jaučiau, kad šalutiniai poveikiai nėra tokie baisūs kaip mano išvaizda ir pasitikėjimo savimi stoka“, - prisiminė moteris.

REKLAMA

Judith džiaugiasi, kad jai neteko patirti jokių stiprių neigiamų šio vaisto sukeliamų efektų, tačiau ji ne kartą kentėjo migreną, kraujavimą iš nosies, lytinio potraukio susilpnėjimą, sausas ir kraujuojančias lūpas bei nuolatinį mieguistumą.

„Lytinio potraukio susilpnėjimas labiausiai paveikė mano vaikiną, tačiau tai kur kas geriau, nei visą gyvenimą šalia jo būti su makiažu. Jis mane labai palaikė, o dabar pastebi, jog esu daug laimingesnė“, - teigė Judith.

2015-ųjų gegužę buvo pradėtas tyrimas aiškinantis ar populiarus aknės gydymo metodas, naudojant „Roaccutane“, galėjo turėti įtakos 20-iai savižudybių atvejų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šveicarijos įmonė „Roche“, kurianti šiuos vaistus, teigė, kad preparatas neturėtų skatinti žmonių savižudybei, bet, dėl viso pikto, vaisto informaciniame lapelyje apie tai įspėjo.

„Mūsų įmonė supranta, kad aknė kiekvienam žmogui daro vienokią ar kitokią įtaką. Mes ir toliau gerinsime savo produktą, kad pacientams ir gydytojams būtų suteikta visa informacija ne tik apie teigiamus, bet ir apie neigiamus šio gydymo būdo poveikius“, - pasakojo įmonės atstovas Simonas Riversas.

„Roaccutane“ yra receptinis vaistas turintis gan rimtus šalutinius poveikius, tad jo naudojimą turi stebėti gydytojas ar tinkamos kvalifikacijos dermatologas. Mūsų specialistai nuolat tobulina preparatą bei atnaujina informacinius lapelius.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų