REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
Vilmos Rabazauskaitės nuotr.

Šiltu pirmadieniu prasidėjusi savaitė ims keistis jau rytoj. Antradienį temperatūra nukris perpus, kritulių daugės, vyraus apsiniaukę orai. Šiaurinėje Lietuvos dalyje neišvengsime ir lijundros, kuri sunkins vairavimo sąlygas.

25

Šiltu pirmadieniu prasidėjusi savaitė ims keistis jau rytoj. Antradienį temperatūra nukris perpus, kritulių daugės, vyraus apsiniaukę orai. Šiaurinėje Lietuvos dalyje neišvengsime ir lijundros, kuri sunkins vairavimo sąlygas.

REKLAMA

Antradienio naktį numatomas trumpas lietus, dieną daug kur krituliai. Vėjas vakarinių krypčių, 8–13 m/s, dieną daug kur gūsiai 15–19 m/s. Temperatūra naktį 2–7, dieną 5–10 laipsnių šilumos, vėsiausia bus pajūryje.

Trečiadienį numatoma šlapdriba

„Karščio bangų artimiausiu metu nenumatoma. Kol kas numatomas nuobodus, nelabai šiltas, dažnai su lietumi pavasaris. Jeigu gamta pasistengė, kad nebūtų sniego, tai šilti ji irgi neskuba. Jeigu sniego seniai nėra, dar nereiškia, kad lakstysime plikomis bambomis“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Trečiadienio naktį visoje Lietuvoje bus apie +1 laipsnis, išsiskirs pajūris su +4 laipsniais. Vilniuje, Šiauliuose bei Panevėžyje numatoma šlapdriba, kitur krituliai nežymūs.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną bus iki +7 - 9 laipsnių, tik pajūryje numatomi +6 laipsniai. Diena bus apniukusi visoje Lietuvoje, lietus taip pat keliaus pro visą Lietuvą, Vilniuje bei Šiauliuose jis virs šlapdriba. Panevėžyje susidursime su lijundra. Numatomas 2 - 7 m/s vėjas.

REKLAMA

Ketvirtadienis ir penktadienis smarkiai nesiskirs

Ketvirtadienio naktį vyraus 4 -5 laipsnių šiluma, lietus nesitrauks, na o dienos metu krituliai tik sustiprės. Dieną Vilniuje numatomi +7 laipsniai, Kaune taip pat +7 laipsniai, pajūryje šils iki +6, Šiauliuose +8 laipsnių, Panevėžyje +8 laipsniai.

Penktadienio naktį temperatūra nukris iki +2 - 4 laipsnių. Dieną numatoma +6 -7 laipsnių šiluma. Tiek dieną, tiek naktį – lis.

Savaitgalį nesitrauks šlapdriba

Kol kas savaitgalis taip pat numatomas nelabai draugiškas. Naktimis gali atšalti ir iki -2 laipsnių, tik pajūryje turėtų likti +2 laipsniai. Šią nukritusią temperatūrą lydės ir nemalonūs krituliai – šlapdriba. Šlapdriba nenorės išsisklaidyti ir dieną. Dienomis šils iki 4 -7 laipsnių. Gražiausia orų situacija, kol kas numatoma vidurio Lietuvoje, ten daugiausia saulės ir šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Vandens telkinių temperatūra

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose yra apie 4 – 11 laipsnių šilumos. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra apie 7 laipsniai. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragno ežere – 4 laipsnių, Totoriškių ežere (Trakuose) – yra 6 laipsnių šiluma, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 10 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 8 laipsniai, Nemune (Druskininkuose) – 11 laipsnių, Šventojoje (Anykščiuose) – 7 laipsniai, Kuršių mariose – 7 – 8 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų