REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
63
Šokiruoja: beveik visi mažylės kaulai – sulaužyti dėl baisios ligos (nuotr. facebook.com)

Ši mažylė serga labai sunkia ir reta liga, dėl kurios jos visi kaulai yra itin trapūs ir gali „lūžti net papūtus vėjui“, taip skelbia ją gydantys medikai, rašoma „Daily Mail“.

63

Ši mažylė serga labai sunkia ir reta liga, dėl kurios jos visi kaulai yra itin trapūs ir gali „lūžti net papūtus vėjui“, taip skelbia ją gydantys medikai, rašoma „Daily Mail“.

REKLAMA

Zoe Lush (6) jau patyrė daugybę operacijų, dėl kurių kone kiekvienas jos kūno kaulas yra patyręs lūžį. Kiekvienas atsitrenkimas į ką nors šiai mažylei gali būti tiesiog lemtingas.

Reta liga, dėl kurios jos kaulai tokie trapūs, mergaitė serga nuo pat savo gimimo. Mergaitė gimė Kalifornijoje, ją mylinčioje šeimoje.

Tiesiog šokiruoja faktas, kad pirmuosius lūžius mergaitė patyrė dar būdama mamos pilve. Medikai skaičiuoja, kad nuo gimimo iki dabar mergaitei jau lūžo apie šimtas kaulų.

Šiai mažylei – trapių kaulų sindromas. Didžiojoje Britanijoje šia liga serga maždaug 15 tūkstančių žmonių, o Jungtinėse Amerikos Valstijose – apie 50 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

„Zoe yra labai gležna būtybė, kurią sulaužyti gali net stiprus vėjo gūsis“, - sakė jos mama Chelsea Lush.

Osteogenesis inperfecta – tai paveldima liga, kuri prasideda dėl netaisyklingo kaulų ir kremzlės išsivystymo ir lemia dažnus kaulų lūžius. Svarbiausias ligos požymis - savaiminiai kaulų lūžiai. Pasitaiko 1 iš 10 000-20 000 naujagimių. Liga vienodai paplitusi  tarp vyrų ir moterų, ja serga visų rasių žmonės. Liga gali pasireikšti įvairiame amžiuje. Tačiau sergant sunkesnėmis formomis, ji pasireiškia jauname amžiuje.

REKLAMA

Dažni kaulų lūžiai, kurie atsiranda iškart po gimimo ar gimimo metu. Neretai randami jau sugiję lūžiai įvykę prieš gimimą. Šia forma sergantys vaikai išgyvena, neretai jiems atliekamos ortopedinės operacijos, tačiau dauguma jų negali judėti be invalido vežimėlių.

„Kai tik ji gimė, daktarai sakė, kad Zoe turėtų gyventi tik iki septynerių metų. Galbūt net nesulaukti septintojo gimtadienio“, - sakė jos mama.

Nepaisant to, kad mergaitė serga labai sunkia liga, aplinkinius žmones ši mažylė stebina savo optimizmu ir šypsena. Tėvai pasakoja, kad Zoe sugeba užmegzti ryšį su bet kuo, su kuo susipažįsta. Anot mamos, ją myli visi.

„Nepaisant visko, aš tikiuosi, kad ji yra ir bus laiminga“, - sakė jos mama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų