REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Sankt Peterburgo metro – sprogimas: yra aukų

Sankt Peterburgo metropoliteno stotyje įvykdytas teroro išpuolis. Vienoje iš metro stočių miesto centre nugriaudėjo sprogimas. Žuvo mažiausiai 12 žmonių, praneša TASS.

10

Sankt Peterburgo metropoliteno stotyje įvykdytas teroro išpuolis. Vienoje iš metro stočių miesto centre nugriaudėjo sprogimas. Žuvo mažiausiai 12 žmonių, praneša TASS.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kas yra žinoma:

  • gelbėjimo tarnybos praneša, kad žuvo mažiausiai 9 žmonės
  • 25 sužeistieji
  • sprogimas buvo vienas
  • tarp sužeistųjų yra vaikų
  • mažiausiai vienas užtaisas buvo detonuotas traukinio vagone
  • Sankt Peterburge saugumo sumetimu uždarytos visos metro stotys
  • aptiktas neaktyvuotas sprogmuo dar vienoje stotyje
  • kol kas niekas neprisiėmė atsakomybės

 

REKLAMA

„RIA Novosti“ šaltinių teigimu, metro nugriaudėjo sprogimas, anksčiau buvo skelbiama, kad sprogimai buvo du, tačiau ši informacija nepasitvirtino. Oficialiosios valdžios informacijos teigimu sprogimas nugriaudėjo viename iš metro vagonų. Visi žuvusieji važiavo tuo vagonu ir stovėjo šalia sprogimo epicentro. Išpuolio vietoje gausu sužeistųjų.

Pasak TASS šaltinių, žuvo mažiausiai 12 žmonių, vėliau šis skaičius buvo sumažintas iki 9. Sankt Peterburgo leidinys „Fontanka“ skelbia, kad buvo aptiktas sprogmuo dar vienoje stotyje. „Nesuveikęs sprogstamasis užtaisas rastas stotyje „Ploščad Vosstanija“, – nurodė jis naujienų agentūrai „Interfax“.

REKLAMA
REKLAMA

Sankt Peterburgo gubernatoriaus atstovas spaudai skelbia, kad sužeistųjų yra jau apie 50. 

Pasak liudininkų, incidentas įvyko metropoliteno stotyje „Sennaja ploščad“ („Senos aikštė“). Pranešama apie didelį nukentėjusiųjų skaičių, rašoma RBC.

Šiandien Sankt Peterburge lankosi ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuris sprogimo metu dalyvavo susitikime su kolega iš Baltarusijos Aleksandru Lukašenka. Teigiama, kad Rusijos vadovui jau buvo pranešta apie nelaimę, o jis pažadėjo „padaryti viską, kad būtų išaiškinti tikrieji nusikaltimo vykdytojai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vagono pažeidimų pobūdis rodo, kad sprogmuo buvo paliktas taip, kad sprogtų traukiniui pajudėjus iš stoties, sakė naujienų agentūrai „Interfax“ vienas informuotas šaltinis.

Pasak Tarptautinės antiteroro veteranų asociacijos prezidento Sergejaus Gončarovo, ši akcija buvo gerai suplanuota. Sprendžiant pagal nuotraukas, sprogimo galia viršijo 100 gramų, galėjo būti panaudotas plastidas; tai tikriausiai teroro aktas.

Pasak „Interfax'“, sprogo nenustatytos kilmės užtaisas, kuriame galėjo būti naikinančių „elementų“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų