REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Jaimie Wilsonas (nuotr. Instagram)

Translytis vyras pasidalino įspūdingomis nuotraukomis, kuriomis jis įrodo, jog ne kiekvienas translytis žmogus turi priešingai lyčiai būdingų bruožų.

33

Translytis vyras pasidalino įspūdingomis nuotraukomis, kuriomis jis įrodo, jog ne kiekvienas translytis žmogus turi priešingai lyčiai būdingų bruožų.

REKLAMA

Muzikantas Jaimie Wilsonas, kuris iš moters tapo vyru, „Instagram“ paskyroje rašė, kad žmonės sunkiai susitaikė su jo pokyčiais, nes pirmus 18 jo gyvenimo metų jis elgėsi ir atrodė kaip dailiosios lyties atstovė.

„Nespręskite apie knygą iš jos viršelio“, - po nuotraukomis, kuriose jis prieš ir po virtimo į vyrą, rašė Jaimie. „Šia nuotrauka dalinuosi norėdamas įrodyti, kad ne kiekvienas turi turėti tam tikrus priešingai lyčiai būdingus bruožus.“

Pirmoje fotografijoje, pasipuošęs juodais apatiniais, Jaimie dar prieš tampant vyru, o antroje jis be marškinėlių demonstruoja savo kūną jau po virtimo vyru.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas pabrėžė neatlikęs jokių testų ir kitų tyrimų, nustatančių, kad jis yra translytis.

„Kai apie tai atvirai prisipažinau, žmonės nenorėjo patikėti, nes prieš tai buvau labai moteriškas ir jokių vyriškų ne tik išorės, bet ir vidaus bruožų neturėjau. Tad kodėl dalinuosi šiomis dvejomis nuotraukomis? Ogi todėl, kad žmonės pamatytų ir suprastų, jog visai nesvarbu kaip asmuo atrodo išorėje, o jei kas nors jums prisipažįsta apie savo orientaciją, prašau jais patikėti, nes stereotipai apie gėjus, lesbietes, translyčius ar biseksualius žmones turi būti sulaužyti“, - raše Jaimie.

REKLAMA

Šis stiprus įrašas patinka jau daugiau nei 31 tūkst. jo gerbėjų, be to, Jaimie susilaukė labai daug pagyrų už tokias išsakytas mintis.

Informacijos apie translyčius asmenis skleidėjas neretai pasidalina tokiomis nuotraukomis, nes tokiu būdu jis pats seka savo pokyčių eigą ir kitiems pasakoja apie šią sudėtingą kelionę.

Praeitą mėnesį, vaikinas paviešino juodai baltų nuotraukų koliažą, kuriame vienoje iš nuotraukų jis vis dar moteris ir turi šviesius ilgus plaukus, o kitoje – vyras su barzda.

Jis taip pat įamžino ir savo kelionę krūtinės pašalinimo link bei įkėlė prieš ir po operacijos darytas nuotraukas.

REKLAMA
REKLAMA

„Nemėgstu būti pažeidžiamas, bet, manau, labai svarbu visu tuo dalintis su kitais. Prašau neužblokuoti šio įrašo, nes jis yra skirtas visuomenės švietimui“, - po nuotrauka, kurioje Jaimie rodo savo krūtinę, rašė jis.

Vaikinas taip pat paaiškino, kad prieš pradedant atvirai kalbėti apie jo situaciją, jis elgėsi ir atrodė moteriškai, nes jautė spaudimą iš aplinkinių žmonių ir norėjo jiems įtikti.

„Facebook“ socialiniame tinkle Jaimie rašė, kad apie tikrąjį save papasakojus šeimai, jos nariai vaikino išsižadėjo.

„Tai buvo pati geriausia ir tuo pačiu blogiausia diena mano gyvenime. Ilgiuosi šeimos bei jausmo, kai tėvai manimi didžiavosi, bet žinote ko man nė kiek netrūksta? Nepasiilgstu naktų, kuomet vienas gulėdavau lovoje ir kovodavau su savo jausmais.

Nepasiilgstu to laukimo, kai namai lieka tušti ir tik tuomet galiu dėvėti vyriškus drabužius, po kepurė paslėpti plaukus ir nors akimirką pasijusti savimi. Nepasiilgstu slėpimosi. Į mane pažvelgus neatrodo, kad esu stipriausias, gražiausias ir aukščiausias vaikinas, bet pagaliau esu savimi ir jaučiuosi puikiai“, - pasakojo Jaimie.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų