REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Konvojaus pareigūnai į Kauno apylinkės teismą atvežė Marijampolėje sučiuptą dvidešimt šešerių Egidijų Anupraitį, Gaižėnų kaime, kaip įtariama, iššaudžiusį savo šeimą. Jis veido neslepia, tačiau atrodo gerokai nuvargęs.

Konvojaus pareigūnai į Kauno apylinkės teismą atvežė Marijampolėje sučiuptą dvidešimt šešerių Egidijų Anupraitį, Gaižėnų kaime, kaip įtariama, iššaudžiusį savo šeimą. Jis veido neslepia, tačiau atrodo gerokai nuvargęs.

REKLAMA

Teisme sprendžiamos kardomosios priemonės įtariamajam savo šeimos žudikui, koviniu ir legaliai laikytu pistoletu sušaudžiusiam savo mamą, tėtį, močiutę ir neįgalų dėdę. Bylos prokurorė atskleidžia, kad įtariamasis vengia bendrauti su pareigūnais ir apie įvykį kalba miglotai.

Teismo salėje įtariamasis tepasakė, kad lemtingą vakarą buvo savo tėvų namuose, tačiau, kaip vyko nežmoniškas įvykis, pasakyti negali, neva neprisimena.

Į savo šeimą Egidijus Anupraitis paleido dvidešimt vieną šūvį. Iššaudęs jį užauginusią šeimą, įtariamasis iš namų pabėgo. Keletą dienų negalėjusi prisiskambinti savo tėvams, įtariamojo sesuo pirmadienio vakarą atvyko į namus ir čia išvydo šokiruojantį vaizdą – kraujyje skęstančius kambarius, išžudytą šeimą ir leisgyvį savo senelį su peršautom abiem kojom.

REKLAMA
REKLAMA

Jis vienintelis iš visos šeimos liko gyvas, keletą dienų išgulėjęs šalia nužudyto neįgalaus sūnaus, įtariamojo dėdės. Visi šeimos narių kūnai buvo rasti skirtinguose kambariuose, apsirengę miegui skirtais drabužiais.

REKLAMA

Kraupus dvidešimt šešerių jaunuolio poelgis šokiravo ir Kačerginės mokyklos bendruomenę, kurioje dešimt metų mokėsi Egidijus Anupraitis. Vaikinas mokėsi geriausiais pažymiais. Mokytojai neslepia, kad savo gebėjimais Egidijus išsiskyrė iš visų.

„Tiek aš, tiek buvę kolegos Egidijų atsimenam kaip labai gabų mokinį, labai talentingą, labai kruopštų, atsakingą. Žinoma, tai buvo labai mandagus vaikas, uždaro būdo, mažai bendravo su klasės draugais, tačiau klasės draugai jį mėgo, kadangi jis buvo, nuoširdus, paslaugus, aktyvus, buvo visokių olimpiadų, konkursų dalyvis, šiaip buvo aktyvus mokinys ir toks išliko mūsų atminty“, - sakė Aurika Laurinaitienė, lietuvių kalbos mokytoja.

REKLAMA
REKLAMA

Egidijaus buvusi lietuvių kalbos mokytoja pasakoja, kad mokykloje, kurioje mokėsi ir dvi jaunuolio seserys, įtariamojo šeima lankydavosi dažnai, mat buvo reiklūs ir norėdavo įsitikinti, kad vaikai stropiai mokosi, nekelia problemų.

Kačerginės mokykloje pabaigęs dešimt klasių, Egidijus įstojo į Kauno saulės gimnaziją, ją vaikinas baigė su pagyrimu, egzaminus išlaikęs aukščiausiais balais. Tuomet įstojo į Anglijos universitetą mokytis chemijos. Būtent tai, kad vaikinui geriausiai sekėsi tikslieji mokslai, prisimena jo buvusi matematikos mokytoja ir klasės auklėtoja. Ji teigia, kad net ir grįždamas su seserimi vasarą namo iš Anglijos, Egidijus nepraleisdavo progos pabendrauti su savo buvusiomis mokytojomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Egidijaus auklėtoja mokė ir įtariamojo seserį. Mokytoja teigia pastebėjusi, kad Anupraičių šeima ypatingai spausdavo vaikus mokytis. Vaikai bijodavo gauti prastą pažymį, minėdavo, kad tuomet tėvai labai pyks.

Auklėtoja pasakoja, kad vaikino šeima buvo nepasiturinti. Tačiau Egidijus niekuomet nesiskundė.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų