REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Premjeras Saulius Skvernelis Vyriausybės ir parlamentarų nesutarimus dėl aukštojo mokslo reformos vertina kaip rimtą situaciją, bet teigia, kad apie partijos skilimą kalbėti nėra pagrindo.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Aš tikrai nenoriu to vertinti kaip skilimo, bet yra tikrai rimta situacija“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Jis kritikuoja Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo, Švietimo ir mokslo komiteto (ŠMK) pirmininko Eugenijaus Jovaišos veiksmus skubinant sprendimus dėl Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) ir Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) susijungimo.

ŠMK trečiadienį pritarė nutarimo projektui, kuriuo Seimas paremtų Vytauto Didžiojo ir Lietuvos edukologijos universitetų susijungimą, nors Vyriausybė prašo palaukti, kol darbo grupė parengs aukštojo mokslo tinklo pertvarkos planą.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar Seime nesant politinės valios reformai ne be reikalo dirba jo sudaryta darbo grupė, kuri rengia mokslo ir studijų institucijų tinklo pertvarkos planą, S.Skvernelis sakė, jog su tuo galima sutikti.

„Iš principo tokia prielaida galima, galima sutikti, kad apskritai kalbant apie deklaruotus pokyčius rinkimų metu, ko gero, mes matome, kad tai virsta į deklaracijas“, - teigė S.Skvernelis.

Darbo grupės parengtą planą turėtų tvirtinti Seimas.

S.Skvernelis tikino nesibaiminantis dėl kitų Vyriausybės planuojamų reformų.

„Tai vienintelis komitetas, kuris nuo pat pradžių elgėsi nesuvokiamai, nesuvokiamai ir ministrės atžvilgiu, nors ji tikrai daug deda pastangų, per daug net pastangų ir laiko aukojama ir formaliems, ir neformaliems susitikimams. Tai yra požiūris, nukreiptas galbūt į 19 amžių“, - žurnalistams teigė premjeras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nė iš vieno (kito) ministro neišgirdau net panašių užuominų į tas, kokios šiandien vyksta. Pasakymai, kad mes tave paskyrėme ministre, tai atleiskite, paskyrė ministrę Respublikos Prezidentė ministro pirmininko teikimu. Tai yra esminis dalykas“, - dėstė jis. Mokslo ir studijų institucijų pertvarkos planą premjero sudaryta darbo grupė turi parengti iki balandžio pabaigos.

Darbo grupė, be kita ko, yra nutarusi, kad Vilniaus universitetų filialai Kaune ir Kauno universitetų filialai Vilniuje nėra tikslingi, tačiau didžiųjų universitetų filialai galėtų veikti mažesniuose miestuose, jei juose būtų pakankamas aukštąjį išsilavinimą turinčių specialistų poreikis.

REKLAMA

Sausį premjeras S.Skvernelis, su švietimo ir mokslo ministre Jurgita Petrauskiene pristatęs planuojamą aukštojo mokslo tinklo pertvarką, sakė, kad Lietuvoje galėtų likti iki penkių universitetų, nors pabrėžė, kad tai nėra galutinis skaičius.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 14 valstybinių universitetų bei kelios dešimtys kolegijų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų