REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorės prašymą ir leido trijų mėnesių laikotarpiui suimti 26 metų Kauno rajono gyventoją Egidijų Anupraitį, kuris įtariamas keturguba žmogžudyste.

Kauno apylinkės teismas patenkino prokurorės prašymą ir leido trijų mėnesių laikotarpiui suimti 26 metų Kauno rajono gyventoją Egidijų Anupraitį, kuris įtariamas keturguba žmogžudyste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek anksčiau ikiteisminį tyrimą palaikanti prokurorė Auksė Lipkevičienė bei įtariamajam valstybės paskirtas advokatas Valteris Alekna pateikė daugiau komentarų.

REKLAMA

Teismas, skirdamas suėmimą, atsižvelgė į tai, kad E. Anupraitis pasišalino iš įvykio vietos ir kelias dienas slapstėsi nuo policijos pareigūnų. ,,Iš teismui pateiktos medžiagos matyti, kad E. A. ruošėsi išvykti iš Lietuvos. Ten anksčiau yra mokęsis ir turi ryšių. Yra pagrindo manyti, kad jis, būdamas laisvėje ir norėdamas išvengti jam gresiančios itin griežtos laisvės atėmimo bausmės, gali bėgti (slėptis) nuo pareigūnų ar teismo”, - suėmimo motyvus aiškino teisėjas Audrius Meilutis.

REKLAMA
REKLAMA

Neprisipažįsta šaudęs

Advokatas Valteris Alekna pasakojo, kad įtariamasis yra susijaudinęs ir pasimetęs. „Bet bendrauja normaliai. Tik toks tarsi iš savęs išėjęs. Jis atrodo suvargęs, pasimetęs. Slegia visi šie įvykiai. Jis davė parodymus. Kaltės nepripažįsta. Prisipažįsta tik tai, kad tuo metu buvo gyvenamojoje patalpoje (namuose, kur įvyko žudynės – aut. past.).

Bet jis nesako, kas įvyko. Jis nepripažįsta, kad kažką nušovė. Tiesiog, kad buvo namuose. Neprieštarauja, kad būtų skirta kardomoji priemonė. Pakartosiu, jis paaiškino, kad buvo toje vietoje. Tačiau, kad įvyko toks įvykis (buvo iššaudyti žmonės – aut. past.) nepamena“, - pasakojo V. Alekna.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Advokatas negalėjo pasakyti, ar nusikaltimo metu E. Anupraitis galėjo būti apsvaigęs nuo narkotinių medžiagų arba alkoholio. „Prašome trumpesnio suėmimo termino, nes žmogus pripažįsta, jog buvo toje vietoje, bet teigia, kad nepadarė jokio nusikaltimo. Todėl yra pagrindas prašyti trumpesnio suėmimo termino. Galiu tik pasakyti, kad jo būsena iš išvaizdos yra labai prasta“, - pridūrė V. Alekna.

Kūnai skirtinguose kambariuose

Prokurorė A. Lipkevičienė pridūrė, kad įtariamojo bendradarbiavimas su tyrėjais yra ribotas: „Jis nerodo noro pasakoti apie nusikaltimą. Jis nelabai linkęs bendrauti apie tai, ko būtent mums reikia. Bet iš esmės jis kalba aiškiai, nuosekliai, duoda parodymus.

REKLAMA

Šiai dienai renkami duomenys apie jo psichinę sveikatą. Yra atvejų, kai akivaizdžiai žmonės per apklausą elgiasi neadekvačiai. Šis atvejis – kitoks. Žmogus atsako į klausimus logiškai. Nėra akivaizdžių požymių, kad jis elgtųsi neadekvačiai.“

Prokurorė užtikrino, kad nėra abejonių, jog bet kuriuo atveju bus patikrinta įtariamojo psichinė būklė: „Vien dėl padaryto nusikaltimo pobūdžio. Yra įtarimų, kad kažkas galėjo būti negerai, bent jau tuo momentu. Akivaizdaus motyvo nebuvimas leidžia manyti, kad kažkas ne taip.“

REKLAMA

Prokurorė patikslino, kad įtariamasis nekalba apie patį nusikaltimą: „Jis pasakoja labai daug aplinkybių, bet ne visiškai tai, ko klausiame. Bet kokiu atveju tikriname informaciją.

Nebuvo sunku su juo bendrauti, bent jau pirminės apklausos metu. Nėra duomenų, kad jis serga. Įtariamasis nėra nusiteikęs agresyviai.“

Paaiškėjo, kad aukų kūnai rasti skirtinguose kambariuose. Anot prokurorės, nėra duomenų, kad tie žmonės būtų bandę bėgti ar slėptis. Tačiau daugiau detalizuoti nusikaltimo aplinkybes, prokurorė nepanoro.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų