REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturių savo šeimos narių nužudymu įtariamas 26 metų Egidijus Anupraitis sulaikytas. Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad operatyviai veikę pareigūnai dar kartą įrodė esantys verti pasitikėjimo. Tačiau tragedija apnuogino kitą saugumo spragą.

Keturių savo šeimos narių nužudymu įtariamas 26 metų Egidijus Anupraitis sulaikytas. Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad operatyviai veikę pareigūnai dar kartą įrodė esantys verti pasitikėjimo. Tačiau tragedija apnuogino kitą saugumo spragą.

REKLAMA

„Tai yra brutalus nusikaltimas. Nežinant motyvų, sunku komentuoti, kodėl taip įvyko. Svarbiausia, kad įtariamasis dabar sulaikytas ir viskas bus išsiaiškinta. Mūsų policijos pareigūnai pademonstravo tikrai greitą reakciją. Niekada neabejojau, kad bet kurį nusikaltimą mūsų policija pajėgi išaiškinti. Tai tik laiko klausimas. Bet labai gerai, kai tai padaroma taip greitai. Iš informacijos, kurią turime dabar, matome, kad užkirsti kelią nelaimei nebuvo galimybių“, – sako premjeras.

Policijos duomenimis, įtariamasis dirbo apsauginiu, turėjo leidimą ginklui. Anksčiau jis niekuomet nebuvo atsidūręs psichiatrų ar pareigūnų akiratyje.

REKLAMA
REKLAMA

S. Skvernelis įvardino pagrindinę šiam nusikaltimui reikšmingą saugumo spragą: „Galime kalbėti apie tai, kaip į įtariamojo rankas pateko ginklas. Ginklų išdavimo tvarka yra pakankamai griežta. Tačiau vis dar silpniausia grandis yra sveikatos patikra prieš išduodant leidimą laikyti ginklą. Jau kelioliką metų diskutuojama apie tai, kad nėra vienos centrinės duomenų bazės, kas liečia asmens psichikos sveikatą. Jau daug metų prisimenu kalbas, kad tai yra ypač svarbūs ir jautrūs duomenys ir negali būti tos centralizuotos į psichologus besikreipiančių asmenų bazės. Aš manau, kad tokie dalykai turi būti anonimiški. Tačiau dabartinė sistema negarantuoja, kad asmuo, kuris psichikos sutrikimus gydėsi anonimiškai ar privačiai, neįsigis ginklo. Nes tie duomenys nėra nei kaupiami, nei rodomi. Gydytojas, patvirtinantis, kad žmogus gali laikyti ginklą, nemato, pas ką asmuo kreipėsi ar gydėsi anksčiau. Tai čia yra klausimas apie kurį diskutuojama kokie 27 metai. Klausimas, kokį interesą mes laikome aukštesniu – ar asmens duomenų apsaugą, ar visuomenės saugumą“, – aiškina premjeras.

REKLAMA

Tragedija Kauno rajone – jau ne pirmas brutalus nusikaltimas pastaruoju metu. Prieš keletą savaičių Lietuvą sukrėtė žiaurus jaunos studentės nužudymas. S. Skvernelis sako, kad tokie rezonansiniai įvykiai yra reti ir žmonės neturėtų panikuoti. „Tokie atsitikimai Lietuvoje yra labai reti. Natūralu, kad jie sukelia rezonansą, žmonių nesaugumo jausmą. Tačiau tai tikrai nėra dažni įvykiai ir dažniausiai visi tokie nusikaltimai būna išaiškinami, o kaltieji nubaudžiami. Taigi tikrai nemanau, kad reikėtų Lietuvos žmonėms jaudintis dėl savo saugumo. Teisėsauga dirba savo darbą. Tiesiog būna atvejų, kai policija negali užbėgti už akių neprognozuojamoms tragedijoms. Nors stengtis tą reikia daryti“, – sako premjeras S. Skvernelis.

Kaip skelbta, įtariamasis sulaikytas Marijampolės rajone. Pirmadienio popietę Gaižėnų kaime rasti 4 nužudytų žmonių kūnai su šautinėmis žaizdomis. Manoma, kad žmogžudystė įvykdyta anksčiau. Kūnus rado įtariamojo sesuo.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų