REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
18
Grupė „Mink Taką“ (nuotr. asm. archyvo)

Buvusi populiariosios grupės „Mink taką“ vokalistė Andra Narkūnaitė-Alqadhi jau 17 metų gyvena Londone. Kalbant apie legendinę grupę, Andra nėra nostalgiška: prisimena ir patyčias, ir pažeminimus, tačiau greitai priduria, kad tai jau kadaise pamiršta, o dabar ji gyvena savo svajonių gyvenimą. Turi mylintį vyrą irakietį, dvi dukras, ir yra vietinių mylima fitneso trenerė.

18

Buvusi populiariosios grupės „Mink taką“ vokalistė Andra Narkūnaitė-Alqadhi jau 17 metų gyvena Londone. Kalbant apie legendinę grupę, Andra nėra nostalgiška: prisimena ir patyčias, ir pažeminimus, tačiau greitai priduria, kad tai jau kadaise pamiršta, o dabar ji gyvena savo svajonių gyvenimą. Turi mylintį vyrą irakietį, dvi dukras, ir yra vietinių mylima fitneso trenerė.

REKLAMA

„Taip, „Mink takoje“ buvo smagių akimirkų, tačiau Lietuvoje patirdavau patyčių – tiek „Mink takoje“, tiek mokykloje. Ne tai, kad puldavo muštis – jei man kas trenktų, aš trenkčiau atgal. Tos patyčios buvo psichologinės, tai buvo tiesiog žeminimas. Mano tikrų draugų daugiausia buvo ir liko iš mokyklos, o„Mink takos“ nariai buvo gyvenimo pakeleiviai“, – tv3.lt pasakojo moteris.

Visiškas pažeminimas

Andra sako,kad ji jau seniai negalvoja apie „Mink takos“ laikus, tačiau paklausta prisimena, kad buvo ir gerų, ir blogų akimirkų.

REKLAMA
REKLAMA

„Negaliu pasakyti, kad buvo viskas blogai, bet buvo tokių atvejų, kai esi pažemintas visiškai visiškai, kai esi sutramdyta psichologiškai dėl nieko. Kitas žmogus, kuris ten tave tramdė, galvojo, kad jis yra kažkas daugiau, bet duok Dieve jiems svekatos ir laimės. Aš bendrauju su jais („Mink taką“ nariais – red.) iki tam tikros ribos, bet man jų netrūksta ir man jų nereikia.

REKLAMA

Ta „Pop Centro“ valdžia elgėsi su mumis taip, nes jiems reikėjo iš to pinigus daryti, ir mums tos priespaudos gal reikėjo – mūsų kitaip gal būtų ir nesutramdę. Dėl to buvo tas psichologinis tramdymas... Bet viskas jau pamiršta“, – sako ji.

Londone gyvenanti vokalistė sako ir dabar kartais padainuojanti privačiuose vakarėliuose, o į didžiąją sceną grįžti nenorėtų – šiuo metu jai to nereikia. Ftineso trenere dirbanti Andra turi savo auditoriją, kur yra gerbiama ir liaupsinama.

Kelionė į Angliją

Po metų, kai iširo „Mink taką“, Andra išvyko į užsienį. Pašnekovė sako išvažiavusiį Angliją dėl ekonominių priežasčių – norėjo turėti savo pinigų, leisti sau pakeliauti, gyventi komfortišką gyvenimą. Tuo metu, 2000-aiais, ji studijavo dainavimą tuometinėje Konservatorijoje, bet viską metė ir išrūko į Londoną.

REKLAMA
REKLAMA

„Galvojau, užsidirbsiu pinigų, tada grįšiu ir tęsiu savo muzikinius mokslus, nes nesakyčiau, kad man jie blogai sekėsi. Žinau, kad mano dėstytoja iš Konservatorijos susitiko mano muzikos mokytoją iš mokyklos ir sako: „tai kur ji dingo?“. Nes aš kaip dingau, tai turbūt niekam ir nepasakiau.

Dar mano tėtis prieš dešimt metų nuvažiavo į Konservatoriją atsiimti mano dvyliktos klasės atestato. Aš kaip išvažiavau, taip išvažiavau – su vienu paltu ir vienomis kelnėmis. Aš galvojau taip: aš važiuoju ir man vienodai šviečia, aš žinau, kad aš galiu, kad aš pasieksiu“, – pasakojo ji.

Po metų ištekėjo

Nuvykusi į Angliją, Andra kaip mat susirado vyrą ir po metų ištekėjo. Iš pradžių irakietis jai pasirodė per saldus, bet paskui užkariavo moters širdį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis turėjo kavinukę, buvo bendrasavininkas, o aš tuo metu ten mokiausi kalbos. Tad kai mokiausi, su draugėmis eidavome į tą kavinukę gerti kavos. Ir tada mano būsimas vyras prie manęs priėjo ir paklausė, ar aš geriu kavą su cukrumi, ar aš ir taip saldi. Man tai jau buvo per saldu. Bet po kurio laiko pradėjom susitikinėti, ir 2001 m. susituokėme“, – pasakojo ji.

Andra neslepia, kad jos artimiesiems sužinojus, kad ji teka už musulmoniškos šalies atstovo, buvo nemažai neigiamų kalbų.

„Mano tėvukas gal ten nelabai (buvo patenkintas – red.), mano močiutė buvo už: sakė, kad neklausyčiau nei tėčio, nei mamos, klausyti savo širdies. Mamai buvo sunku iki tos dienos, kol ji su juo susipažino. Tada ji atsiprašinėjo ir jo, ir manęs, kad taip blogai apie jį galvojo. Mano vyras mano mamą iš tikro padarė labai laimingą. Mano mama mano vyro dėka daug prikeliavo, daug pamatė. Mano mama mirė prieš penkerius metus ir aš galvoju, kad mano vyrui turbūt buvo didesnis šokas negu man – jis tiek mylėjo mano mamą“, – pasakojo moteris.

REKLAMA

Ji pati su anyta taip pat sutaria gerai – anyta yra meniškas žmogus, rašytoja ir nuolat laksto po susitikimus.

Eina kartu į bažnyčią

Andros vyras, sako moteris, yra netipiškas musulmonas – jis netikintis ir neprieštarauja moters katalikiškam tikėjimui.

„Taip, jis iš musulmoniškos šalies, jis tokioje kultūroje užaugęs, bet jis yra labai modernus žmogus ir jis neturi to tikėjimo. Mūsų vaikai yra pakrikštyti, jis tikrai tam neprieštaravo. Jis ir į bažnyčią kartu su manimi eina sekmadienį – ne visada, bet nueina. Aš esu iš tradicinės katalikiškos šeimos, ir savo vaikus auginu pagal tas vertybes. Su vyru namuose vadovaujame abu, nėra taip, kad viskas būtų tik pagal jį ar pagal mane“, – kalba moteris.

REKLAMA

Trenerės karjera

Tad Anglijoje Andra, visada mėgusi sportą ir pasižymėjusi talentu toje srotyje, tapo fitneso trenere – dirba ir privačiuose sporto klubuose, veda ir asmenines konsultacijas. Moteris dirba per kelis darbus, augina dvi dukras ir dar planuoja atsidaryti savo sporto klubą, tačiau visai neatrodo pavargusi. Andra sako, kad dabar gyvena savo svajonių gyvenimą.

„Dabar aš galvoju, kad aš tokį gerą dalyką padariau, kad įrodžiau pirmiausia sau, kad aš viską galiu be niekieno pagalbos – ir save išlaikyti, ir gyventi tokį gyenimą, apie kurį visą laiką svajojau. Svajojau būti aktyvus, gerbiamas žmogus, kad mane mylėtų tokią, kokia esu, kad nesakytų, kad mano nosis per kreiva, per stora ar per kūda – Lietuvoje visada būdavo visokių tokių niuansų“, – kalba ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar moteris sako turinti savo auditoriją, darydama pratimus ji žmones sugeba užvesti savo pozityvumu – žmonės jai net dainuoja ar vaidina ir taip pasikrauna gerų emocijų.

„Aš juos taip užvedu klasėje, kad mano vadybininkas po to ateina ir sako: „ką tu padarei? Pas mane žmonės ateina ir sako: „Mes penkerius metus lankome šitą klubą, bet tokios trenerės dar neturėjome“. Pas mane ateina sportuoti didžiausi magnatai, nors kartais su jais būna sunkiau nei su paprastais žmonėmis...

Aš džiaugiuosi, kad mano aplinka, mano kaimynai mane gerbia, myli, jie man padeda visame kame. Aš jokių problemų neturiu su niekuo“, – pasakoja moteris.

REKLAMA

Visiškame džiaugsme

Andra sako, kad su savo dukromis ji kalba lietuviškai, nors mažesnioji – keturmetė, ir sunkiai kalba, bet supranta viską, o vyresnėle, jau paauglė, laisvai kalba lietuviškai, angliškai ir susikalba Andros vyro kalba – kurdų. Moteris pasakoja, kad dabar ji dievina natūralumą, todėl darbo dienomis nesidažo, taip pat myli sveiką mitybą, gryną orą.

„Dėkoju Dievuliau už viską, ką dabar turiu: nuostabų vyrą, protingas ir sveikas dukras, nuostabiausią sesę, verslą, kurį pati sukūriau ir vis dar kuriu, sveikatą, šviesų protą, nuostabią šeimą Lietuvoje ir visose kitose pasaulio šalyse, gerus draugus ir galimybę geyventi, kvėpuoti ir imti iš šio gyvenimo viską, kas įmanoma!“ – įkvepiančiai baigia moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų