REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žentas ir vienas svarbiausių patarėjų Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris) stos prieš Senato komisiją, tiriančią Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus, pirmadienį paskelbė Baltieji rūmai.

Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) žentas ir vienas svarbiausių patarėjų Jaredas Kushneris (Džaredas Kušneris) stos prieš Senato komisiją, tiriančią Rusijos kišimąsi į JAV rinkimus, pirmadienį paskelbė Baltieji rūmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

36 metų J.Kushneris buvo pagrindinis D.Trumpo tarpininkas per 2016 metų rinkimų kampaniją bendraujant su užsienio vyriausybėmis, o dabar tą patį vaidmenį atlieka Baltuosiuose rūmuose.

REKLAMA

Jis organizavo D.Trumpo susitikimus su įvairiais lyderiais – pradedant Japonijos premjeru Shinzo Abe (Šindzu Abe), baigiant Meksikos prezidentu Enrique Pena Nieto (Enrike Penja Nietu).

Tačiau dabar narstomi jo kontaktai su Rusijos pareigūnais, nes iškilo skandalingų įtarimų, kad D.Trumpo kampanija ir Kremlius veikė ranka rankon.

D.Trumpas per „Twitter“ tvirtino, kad „Trumpo Rusijos istorija yra apgaulė“, ir paragino įstatymų leidėjus vietoje to sutelkti dėmesį į jo varžovę prezidento rinkimuose Hillary Clinton (Hilari Klinton), buvusią valstybės sekretorę.

REKLAMA
REKLAMA

JAV žvalgyba padarė išvadą, kad Rusija surengė plataus masto kampaniją, kuria siekė padėti D.Trumpui laimėti rinkimus.

Be tyrimų Senate ir Atstovų Rūmuose, vyksta ir FTB tyrimas dėl Rusijos kišimosi į praėjusių metų prezidento rinkimus, įskaitant galimą slaptą Maskvos susitarimą su D.Trumpo kampanija. Tai dar labiau didina spaudimą prezidentui dėl jo ryšių su Rusija.

„Visos kampanijos ir valdžios perdavimo metu Jaredas Kushneris tarnavo kaip oficialus pagrindinis kontaktų su užsienio vyriausybėmis ir pareigūnais taškas“, – sakė vienas Baltųjų rūmų pareigūnas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atsižvelgdamas į šį vaidmenį, jis savanoriškai sutiko pasikalbėti su pirmininko (Richardo) Burro (Ričardo Bero) komitetu, bet dar negavo patvirtinimo“, – sakė pareigūnas.

R.Burras pirmininkauja Senato žvalgybos komitetui.

„Vadovautis faktais“

Bendrame pareiškime su komiteto vicepirmininku, demokratų senatoriumi Marku Warneru (Marku Vorneriu) R.Burras sakė, kad J.Kushnerio sprendimas atvykti įrodo komiteto nepriklausomybę.

„Nuo pat šio tyrimo pradžios mes įsipareigojome vadovautis faktais, kad ir kur jie mus nuvestų“, – sakoma pareiškime.

REKLAMA

„P.Kushneris tikrai nebus paskutinis komiteto liudyti pakviestas žmogus, bet tikimės, kad jis galės pateikti atsakymų į svarbius klausimus, iškilusius tyrimo metu“, – nurodoma jame.

Tuo tarpu vėl iškilo abejonių dėl Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto tyrimo nešališkumo.

Jam vadovauja Atstovų Rūmų narys Devinas Nunesas. Pastarasis yra kritikuojamas už D.Trumpo informavimą su tyrimu susijusiais klausimais.

Praėjusią savaitę D.Nunesas atskleidė, kad žvalgybinės informacijos apie įtariamus užsienio agentus rinkimas galėjo apimti ir paties D.Trumpo bendravimą.

REKLAMA

D.Nunesas dirbo D.Trumpo valdžios perėmimo komandoje, o dabar vadovauja tyrimui dėl galimų tos kampanijos komandos ryšių su Rusija.

Atstovų Rūmų demokratų lyderė Nancy Pelosi (Nensi Pelousi) paragino nušalinti D.Nunesą nuo vadovavimo tyrimui. Prie jos prisidėjo Senato demokratų lyderis Chuckas Schumeras (Čakas Šumeras) ir Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto aukščiausio rango demokratas Adamas Schiffas (Adamas Šifas).

„Pirmininkas Nunesas dirba prastai ir atrodo labiau suinteresuotas apginti prezidentą, o ne siekti tiesos, – Senate pareiškė Ch.Schumeris. – Žmogus, atsakingas už nešališką tyrimą, negali būti šališkas.“

N.Pelosi taip pat kritikavo D.Nuneso „nepatikimą elgesį“.

„(Atstovų Rūmų) pirmininkas Paulas Ryanas (Polas Rajenas) privalo reikalauti, kad pirmininkas Nunesas bent jau tuojau pat nusišalintų nuo tyrimo dėl Trumpo ir Rusijos “, – sakoma jos pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų