REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Tarptautinę teatro dieną, kovo 27-ąją, teikiami aukščiausi Lietuvos teatro apdovanojimai – „Auksiniai scenos kryžiai“ (nuotr. Fotodiena.lt)

Pirmą kartą operos pastatymas laimėjo „Auksinį scenos kryžių“ - už „Don Karlo“ režisūrą geriausiu praėjusių metų režisieriumi pripažintas Gunteris Krameris (Giunteris Kremeris), o geriausiais praėjusių metų aktoriais tapo Darius Meškauskas ir Jevgenija Gladij.

40

Pirmą kartą operos pastatymas laimėjo „Auksinį scenos kryžių“ - už „Don Karlo“ režisūrą geriausiu praėjusių metų režisieriumi pripažintas Gunteris Krameris (Giunteris Kremeris), o geriausiais praėjusių metų aktoriais tapo Darius Meškauskas ir Jevgenija Gladij.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai paskelbta pirmadienį Klaipėdos dramos teatre vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ įteikimo ceremonijoje.

REKLAMA

G.Krameris apdovanotas už pastatymą Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre - jis sukūrė operą „Don Karlas“.

Geriausia praėjusių metų aktore pripažinta Jevgenija Gladij už Varvaros Samsikovos vaidmenį spektaklyje „Ledas“. Toje pačioje nominacijoje su ja varžėsi aktorės Aldona Bendoriūtė už Lauros vaidmenį spektaklyje „Tėvas“ ir Elžbieta Latėnaitė - už Elžbietos I vaidmenį spektaklyje „Marija Stiuart“.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu aktoriumi tapo Darius Meškauskas už Rotmistro Augusto vaidmenį spektaklyje „Tėvas“. Toje pačioje kategorijoje varžėsi Vladimiras Dorondovas už Sauliaus vaidmenį spektaklyje „Septyni fariziejaus Sauliaus penktadieniai“ bei Liubomiras Laucevičius už Lorenco di Medičio vaidmenį spektaklyje „Fjorenca“.

Nepagrindinių vaidmenų kategorijoje geriausia aktore pripažinta aktorė Karolina Kontenytė už Bertos, Rotmistro dukters, vaidmenį spektaklyje „Tėvas“.

Tuo metu geriausiu aktoriumi nepagrindinių vaidmenų kategorijoje pripažintas Arūnas Sakalauskas už Janio vaidmenį spektaklyje „Gyvūnas (Ku kū)“ ir Kreonto vaidmenį spektaklyje „Oidipo mitas. Tėbų trilogija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Metų scenografu tapo vokiečių scenografas Herbertas Schaferis (Herbertas Šeferis) - už Giuseppe Verdi (Džiuzepės Verdžio) operos „Don Karlas“ scenografiją.

Geriausiu šviesų dailininku ir vaizdo projekcijų kūrėju tapo Rimas Sakalauskas už vaizdo projekcijas spektakliams „Apreiškimas Marijai“ bei „Oidipo mitas. Tėbų trilogija“ Geriausia muzikos kūrėja pripažinta Rita Mačiliūnaitė už muziką spektakliams „Septyni fariziejaus Sauliaus penktadieniai“ ir „Kodas: Hamlet“.

Apdovanojimas už spektaklį vaikams skirtas režisieriui Jonui Terteliui ir jo kūrybinei grupei, sukūrusiems spektaklį „Kaulinis senis ant geležinio kalno“.

REKLAMA

Teatras plius kategorijoje Auksiniu scenos kryžiumi pasipuošė spektaklio-žaidimo „Kodas: Hamlet“ kūrėjai: režisierė Olga Lapina, kompozitorė Rita Mačiliūnaitė-Dočkuvienė, dailininkė Renata Valčik ir vaizdo projekcijų autorius Jonas Tertelis.

Metų operos meno kūrėja pripažinta operos solistė Eglė Šidlauskaitė už Eboli vaidmenį operoje „Don Karlas“.

Baleto meno kategorijoje kryžiu apdovanota baleto artistė Kristina Gudžiūnaitė už Kitri vaidmenį balete „Don Kichotas“ ir Džuljetos vaidmenį balete „Romeo ir Džuljeta“. Šokio meno kategorijoje kryžius įteiktas vizualaus šokio spektaklio „Žaidimas baigtas“ kūrybinei grupei.

REKLAMA

Geriausia šokėja pripažinta Goda Laurinavičiūtė už Melancholijos vaidmenį šokio spektaklyje „Melancholijos bokštai“.

Metų debiutante tapo aktorė Greta Petrovskytė už Greis vaidmenį spektaklyje „Apvalytieji“ ir Jaunosios sesers vaidmenį spektaklyje „Vestuvės“.

Specialus prizas - Boriso Dauguviečio auskaras - teko choreografams ir šokėjams Airidai Gudaitei ir Laurynui Žagevičiui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų