REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, apskųsdama ankstesnius teismų sprendimus, kuriais įpareigota išsikelti iš gyvenamųjų patalpų Turniškėse.

Prezidento Algirdo Brazausko našlė Kristina Brazauskienė kreipėsi į Aukščiausiąjį Teismą, apskųsdama ankstesnius teismų sprendimus, kuriais įpareigota išsikelti iš gyvenamųjų patalpų Turniškėse.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teismo atstovė Dovilė Bružaitė pirmadienį BNS sakė, kad A.Brazauskienės advokatų skundas buvo gautas praėjusią savaitę. Praėjusią savaitę baigėsi trijų mėnesių terminas, per kurį našlė ir jos advokatai galėjo paduoti kasacinį skundą.

REKLAMA

„Dabar dėl kasacinio skundo spręs atrankos kolegija – ji spręs, priimti skundą, ar ne. Tai turėtų paaiškėti per dešimt darbo dienų“, – BNS sakė D.Bružaitė. Skundo turinio ir jo reikalavimų iki priėmimo išsprendimo teismas neskelbia.

Pernai gruodį Vilniaus apygardos teismas paskelbė, kad palieka galioti sprendimą dėl K.Brazauskienės iškeldinimo. Našlės apeliacinis skundas buvo atmestas.

Tada teisėjų kolegija, išnagrinėjusi K.Brazauskienės apeliacinį skundą, nusprendė palikti nepakeistą Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą, priimtą pernai gegužės 13 dieną. Skundu buvo prašoma atmesti Prezidentūros kanceliarijos ieškinį ir priimti naują sprendimą, apeliantės naudai. K.Brazauskienė norėjo, kad būtų panaikintas prieš tai sudarytas panaudos sutarties punktas dėl 5 metų ir nustatytas 10 metų gyvenamųjų patalpų Turniškėse panaudos laikotarpis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas konstatavo, kad pagal galiojantį teisinį reguliavimą, prezidento ir prezidento sutuoktinio teisinis statusas yra skirtingas. A.Brazauskui buvo suteiktos gyvenamosios patalpos Turniškių gatvėje neterminuotam laikotarpiui, jam mirus, su jo našle buvo sudaryta panaudos sutartis 5 metams.

„Ji apie sutarties terminą žinojo ir jam neprieštaravo“, – paskelbė apygardos teismas.

Teisėjų kolegija nustatė, kad prezidento sutuoktinis, pagal teisinį reguliavimą turi socialines garantijas, viena iš jų – gyvenamosios patalpos, tačiau įstatymas nereglamentuoja nei patalpų dydžio, nei konkrečios vietos. K.Brazauskienei buvo pasiūlytas kitas gyvenamasis būstas, tačiau ji atsisakė kraustytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto apylinkės teismas pernai gegužės 13 dieną visiškai patenkino Prezidento kanceliarijos ieškinį.

Prezidento kanceliarija pernai spalį kreipėsi į teismą dėl K.Brazauskienės iškeldinimo iš valstybinės rezidencijos Turniškėse. Toks sprendimas priimtas po to, kai pasibaigus būsto panaudos sutarčiai K.Brazauskienė nereagavo į prašymus dėl išsikeldinimo iš valstybei priklausančios rezidencijos.

2010 metais sudaryta sutartis baigėsi 2015 metų spalį. Prezidento kanceliarija neplanavo, kad patalpos jai būtų perduodamos ilgesniam terminui, ir ši pozicija nėra pasikeitusi. Rezidenciją numatoma panaudoti valstybės reikmėms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų