REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iliuzionistui Rokui Bernatoniui, rengiančiam didžiausius magijos pasirodymus Lietuvoje, tik 24-eri. Visgi jis jau yra pasiekęs du pasaulio rekordus, rengė pasirodymus svajonių mieste – Las Vegase ir garsėja pasauliniu, magišku mastu.

Iliuzionistui Rokui Bernatoniui, rengiančiam didžiausius magijos pasirodymus Lietuvoje, tik 24-eri. Visgi jis jau yra pasiekęs du pasaulio rekordus, rengė pasirodymus svajonių mieste – Las Vegase ir garsėja pasauliniu, magišku mastu.

REKLAMA

Rokas kilęs iš mažo miestelio netoli Vilniaus – Lentvario. Mokykloje jis buvo įprastas vaikis, netgi neslepia patyręs patyčių ir pats iš kai kurių tyčiodavęsi. Tačiau vieną dieną, kai Rokui buvo maždaug dvylika, senelio draugas jam parodė triuką su skaičiais, ir būsimasis iliuzionistas „užsikabino“.

„Iš pradžių mokiausi savarankiškai, paskui, būdamas 13-os susiradau iliuzionistą Arvydą Stonį, mokinusį kelių žmonių grupę. Užtikrintai supratau, kad būsiu iliuzionistas dvyliktoje klasėje, kai prasidėjo mintys apie stojimą į universitetą. Tada tikrai žinojau, kad pabandysiu padaryti viską, ką galiu, kad man pasisektų“, – kalba vizualinę komunikaciją studijavęs jaunas vyras. Šios studijos, nurodo jis, labai jam padeda ir jo dabartiniame iliuzionisto darbe.

Festivalis JAV

Tad Rokas, baigęs mokyklą, toliau gilinosi į iliuzijų pasaulį. Tuomet vyrukas išvyko padirbėti į Jungtines Amerikos Valstijas, kur jam prasiskleidė pasaulinis magijos pasaulio šydas.

REKLAMA
REKLAMA

„Kuomet nuvykau į Ameriką pirmą kartą, buvau dar studentas ir nutariu padirbėti ten bare. Tuomet „Facebooke“ pamačiau informaciją apie vieną magijos festivalį, į kurį norėjau nuvykti. Parašiau komentarą, kad tai puikus renginys ir būtinai ten nueisiu, o organizatoriai mane ėmė ir pakvietė sudalyvauti festivalio programoje. Tai buvo kertinis momentas mano karjeroje. Tada supratau, kad viskas gerai, kad savyje reikia tik rasti pasitikėjimo, skirti tam darbo ir laiko. Supratau, kad tam yra rinka, kad žmonėms magija įdomu, todėl aš turiu investuoti į tai ir tobulėti“, – pasakojo iliuzionistas.

REKLAMA

Ir Rokas taip ir darė. Mokėsi toliau, tobulėjo, ėmė rengti turis po Lietuvą, kelis kartus yra pasirodęs ir JAV, Kinijoje. Iliuzionistas pasiekė ir du Gineso rekordus. Prieš kelis metus pašnekovas kortą išmetė į 14 metrų aukštį ir pasiekė pasaulio rekordą. Paskui šį rekordą pagerino iliuzionistas iš Klivlendo Rickas Smithas. Vėliau Rokas treniravosi vėl ir pasiekė kitą pasaulio rekordą, kurio iki šiol niekas nepagerino – daugiausiai išmestų kortų per minutę ranka (kortos, be to, turi skrieti ne mažiau kaip 3,6 m. aukštį). Rokas per minutę išmetė 124 kortas, kai tuo tarpu ankstesnis šio rekordo savininkas – 114.

REKLAMA
REKLAMA

Išsipildžiusi svajonė

Jungtinėse Amerikos Valstijose iš viso buvo keturis kartus, kaip iliuzionistas jis ten tobulinosi specialiuose kursuose Las Vegase „McBride Magic and Mystery School“, jo mokytojas buvo vienas garsiausių šių laikų iliuzionistų Jeffas McBride’as. Jungtinėse Valstijose išsipildė ir viena Roko didžiausių svajonių – surengti pasirodymą Las Vegase.

„Apie šį miestą svajoju nuo šešiolikos, čia buvo didžiausia mano svajonė apskritai ten kada nors nuvažiuoti. Paauglystėje dar galvojau, kad ką aš čia kažkoks berniokas iš Lentvario, dar mokykloje nesiseka, kaip man čia pasiseks? O man pavyko pasirodyti Las Vegase dideliame šou, kur ir televizija filmavo. Iki tol tai buvo didžiausia mano svajonė, bet vėliau, jau einant link to, supratau, kad čia buvo mažytė mažytė visko dalis“, – dalinasi iliuzionistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rokas pasakoja, kad telvizijos laida „Fool us“ (apgauk mus – red.), kurioje figūruoja du garsūs iliuzionistai Penn ir Teller, 50 metų dirba kartu ir yra turtingiausių iliuzionistų dešimtuke. Į tą laidą atvažiuoja geriausi iliuzionistai iš viso pasaulio, ir bando apgauti duetą.

„Praėjau labai didelę atranką – prodiuseriams siunčiau savo video, tada jie mane atsisiuntė į Las Vegasą, o tada parodė per televiziją. Tai norint patekti į tą laidą, reikia tokius tris etapaus pereiti. Mums prodiuseriai ir sakė, kad tikslas yra kuo geriau pasirodyti, o apgauti – tik vyšnia ant torto. Man nepavyko apgauti ir buvo tokių žmonių, kur sakė „bet tai nepavyko apgauti, ar nesijauti prastai?“.

REKLAMA

Aš galvoju: „žmogau…“. Apgauti legendinius, geriausius pasaulio magus yra labai labai sunku. Kai žinau, ką man reikėjo praeiti, kad pakliūčiau į tą laidą, man nėra svarbu, kad jų neapgavau. Aš turėjau dešimt minučių eterio 12 mln. žiūrovų akivaizdoje“, – entuziastingai pasakoja jis.

Rokas pasakoja, kad po tos laidos jis gavo labai įdomių ir vertingų pasiūlymų – jj kvietė pasirodyti net „Amerikos talentuose“, tačiau Rokas galvoja, kad iki to dar turi paaugti.

Pažintis su Holivudo aktore

Vaikinas priduria, kad dar vienas ypatingas momentas jo gyvenime buvo tai, kad „Fool us“ vedėja buvo aktorė Alyson Hannigan, vaidinusi seriale „Buffy vampyrų žudikė“. Su šia moterimi Rokas labai maloniai pabendravo.

REKLAMA

„Aš jai scenoje darau triuką, o ji yra A klasės Amerikos žvaigždė, žinoma Holivude. JI labai miela ir draugiška, paprasta o per pasirodymą ji pasakė man „I love you“ (aš tave myliu – red.). Aš tik galvojau, kad ji bus labai jauna, o aktorė jau truputį pasenusi...“ – linksmai kalbėjo Rokas.

Kas padėjo

Rokas sako, kad jam į pasaulinį magijos pasaulio lygį padėjo iškilti jo atkaklumas ir meilė tam, ką jis daro.

„Man visą laiką patinką, ką aš darau. Man keisti tie žmonės, kurie skundžiasi – padaryk, kad suprastų, įvertintų, ir taip ir bus. Aš labai myliu, ką darai, esu užtikrintas tuo, ką darau, aistra. Iš aistros ir atsiranda pažintys, projektai... Taip, aišku, aš irgi ir liūdžiu, ir pykstu – bet mano pyktis ant savęs yra kuras darbui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, aš taip pat pavargstu ir kartais mieliau pailsėčiau, nei po visų darbų dar treniruočiausi – o kasdien turiu pasitreniruoti bent kelias valandas. Tačiau disciplina turi būti, kitaip nieko nebus“, – dalinasi Rokas.

Magijos revoliucionierius

Talentingas ir perspektyvus iliuzionistas džiaugiasi ne tik savo Gineso rekordais, bet ir socialiniais projektais – jis vyksta į mokyklas, pasakoja savo sėkmės istoriją. Taip pat jį džiugina, kad apie jį parašė straipsnį į po visą pasaulį platinamą „Magic“ žurnalą, skirtą iliuzionistams. Rokas susipažino su Lietuvoje gyvenančiu žurnalistu, kuris dirba ir šiam žurnalui, ir šis parašė apie jį. Roko mintyse dabar – pasauliniai magijos turtai ir tai, sako vaikina, jau ne už kalnų.

REKLAMA

„Aš labai mėgstu dovanoti žmonėms emociją. Norint padalinti gerų emocijų, reikia turėti gerų efektų. Norint gerų efektų, reikia turėti pinigų, o iš Lietuvis auditorijos tiek pinigų nesurinksi. Dėl to noriu pasaulinio lygio turų. Tuos šou noriu daryti kokybiškai ir revoliucionieriškai, kaip niekas nėra daręs.

Aš dabar pinu naująsias technologijas – hologramas, 3d projektus – su magija. Tai nereiškia, kad kažkur kišenėje bus technologijos ir man nereikės daryti jokių triukų. Aš darysiu triukus, o šalia bus, pavyzdžiui, projekcijos, kurios seka mano veidą. Tai dabar mes tai gaminame, esame procese“, – entuziastingai pasakoja magijos pasaulio atstovas.

Rokas sako, kad yra labai laimingas – džiaugiasi tuo ką daro, savo atkaklumu ir meile magijai. Na, o akį į žavų šviesiaplaukį jau spėjusias pakabinti merginas teks nuvilti – iliuzionisto širdis jau užimta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų