REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
97
Anglija – Lietuva (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos rinktinė po sunkios, varginančios ir įtampos kupinos kovos 2:0 nusileido Anglijai, o po rungtynių legendiniame „Wembley“ stadione mūsiškiai nebuvo blogos nuotaikos.

97

Lietuvos rinktinė po sunkios, varginančios ir įtampos kupinos kovos 2:0 nusileido Anglijai, o po rungtynių legendiniame „Wembley“ stadione mūsiškiai nebuvo blogos nuotaikos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Geriausią progą rungtynėse turėjo Vykintas Slivka, kuris galva bandė pasiųsti kamuolį į vartus, tačiau kamuolį iš vartų išmušė Anglijos rinktinės gynėjas.

REKLAMA

„Pats gal iš pradžių nepatikėjau. Galėjo ir kitaip susiklostyti ta situacija“, – apgailestavo saugas. Smūgis nebuvo stiprus, o pats žaidėjas nežinojo, ar tai buvo dėl netikėtos progos, ar nepatogios padėties atlikti smūgį.

Komandos kapitonas Fiodoras Černychas juokėsi paklaustas, ar nepavydėjo komandos draugui tokios progos: „Taip šiandien išėjo. Gaila, kad tas smūgis galva neįkrito. Nieko, įkris kitą kartą.“

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau V. Slivka pasiprašė keitimo. Pasak jo, pradėjo traukti blauzdą.

Vis tik kapitonas F. Černychas nemano, kad rungtynės buvo labai blogos. „Visi turėjome labai daug darbo, nes reikėjo gintis kaip gynėjui ir išeiti į puolimą. Šiandien prisibėgiojau tiek, kad dabar teks kelias ilsėtis, kad atsistatyčiau“, – šypsojosi lietuvis.

Jo teigimu, visi komandoje pavargo ir atidavė labai daug jėgų, norėjo įdėti savo indėlį. „Mums buvo taktinė pamoka. Tas bus į naudą. Šiandien sužaidėme garbingai, kovėmės ir tai parodė, kad esame komanda“, – pozityvą įžvelgė kapitonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ko galima tikėtis iš atsakomųjų rungtynių Vilniuje, futbolininkas sakė: „Pergalės. Matome, kad ir mes galime įmušti anglams, bet tam reikia kažkiek sėkmės.“

Savo vartus nuo Anglijos rinktinės smūgių saugojęs Ernestas Šetkus dukart traukė kamuolį iš tinklo, tačiau vertinti rungtynių nenorėjo: „Vertinti turėtumėte jūs, žiūrovai, nes jūs matote tik netikslius perdavimus ir visa kita, o mes matome šiek tiek ir teigiamų dalykų.“

Vartų sargo teigimu, komanda galėjo daugiau ramiau žaisti ir stengtis palaikyti kamuolį, tačiau iš karto priminė, kad žaista buvo prieš aukščiausio lygio komandą ir tokiame stadione. „Daugeliui vaikinų tai yra pirma tokia patirtis. Nėra lengva psichologiškai. Atsižvelgus į visas aplinkybes manyčiau, kad sukovojome, atsidavėme iš visų jėgų ir patobulėjome“, – sakė E. Šetkus.

REKLAMA

Vartininkas pritarė, kad iš pradžių galbūt jautėsi psichologinė našta, tačiau vėliau žaidėjai nusiramino, o antrajame kėlinyje žaidė dar solidžiau.

Apie savo pasirodymą E. Šetkus pasakojo: „Nepasakyčiau, kad labai geros ar labai blogos. Tiesiog dariau savo darbą. Du įvarčiai praleisti. Manau, visada yra kur tobulėti. Žiūrovai vienaip mato, aš – kiek kitaip. Dabar, kai žiūriu iš šono, tai galbūt pirmo įvarčio išvengti nebuvo šansų, o dėl antro, tai galvoju, kad galėjau bandyti kitaip sužaisti.“

Olandijoje rungtyniaujantis vartų sargas sako, kad komandai reikės pasimokyti iš savo klaidų. „Reikia išanalizuoti, kur klydome. Kiekvieną kartą susirinkę stovykloje mes tą darome ir tam skiriame labai daug laiko. Antra, sakyčiau, tiesiog įgavome patirties. Pamatėme, kokie yra greičiai kitame lygyje ir manau kitą kartą su tokio lygio komanda vaikinams bus paprasčiau žaisti“, – sakė E. Šetkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų