REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
97
Anglija – Lietuva (nuotr. SCANPIX)

Sekmadienį Lietuvos rinktinė legendiniame „Wembley“ stadione 0:2 (0:1) pralaimėjo futbolo tėvynės Anglijos atstovams. 2018-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyro F grupės rungtynėse lietuviai neužsidarė gynyboje, o sukūrė kelias itin grėsmingas atakas.

97

Sekmadienį Lietuvos rinktinė legendiniame „Wembley“ stadione 0:2 (0:1) pralaimėjo futbolo tėvynės Anglijos atstovams. 2018-ųjų pasaulio čempionato atrankos turnyro F grupės rungtynėse lietuviai neužsidarė gynyboje, o sukūrė kelias itin grėsmingas atakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš rungtynes

Anglijos futbolo rinktinė pirmauja F grupėje. Anglai iškovoję 10 taškų. Lietuviai su penkiais taškais rikiuojasi ketvirti. Grupėje – šešios komandos.

REKLAMA

Anglai laikomi neabejotinais rungtynių favoritais. Jie žada atakuoti.

„Manau, bus svarbi kantrybė. Norime spausti varžovus, bet negalime prarasti kontrolės, turime valdyti savo emocijas“, – prieš rungtynes sakė vyriausiasis Anglijos rinktinės treneris Garethas Southgate`as.

Lietuviai teigia varžovų nebijantys ir užsidaryti gynyboje neketinantys.

„Pergalė prieš anglus būtų mano svajonės išsipildymas. Žinau, kad jos anksčiau ar vėliau pildosi.Turime svajoti, bet tos svajonės turi būti paremtos mūsų noru, įdirbiu, atsidavimu, – mačo išvakarėse kalbėjo lietuvių strategas Edgaras Jankauskas. – Varžovai norės mus pakišti po presingu, tačiau tikiuosi, kad su tuo susitvarkysime ir turėsime laiko bei galimybių įgyvendinti savo sumanymus. Norime žaisti futbolą, ieškoti išėjimų į ataką, erdvių. Žinome, kada jie yra labiausiai pažeidžiami.“

REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai su anglais „Wembley“ stadione žaidė vienintelį kartą istorijoje – prieš dvejus metus. Tada svečiai pralaimėjo 0:4.

„Kas buvo prieš tai – buvo prieš tai. Dabar bandome žaisti futbolą, o ne tik gintis ir laukti nulinio rezultato. Bandysime ieškoti savo momentų“, – šeštadienį kalbėjo Lietuvos rinktinės kapitonas Fedoras Černychas.

Pirmasis kėlinys

Komandos žengė į „Wembley“ stadioną. Jis talpina 90 tūkstančių žmonių. Prieš rungtynes skelbta, kad arena nebus pilna. Planuota, jog susirinks apie 84 tūkstančius futbolo sirgalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žaidėjai ir aistruoliai tylos minute bei gėlėmis pagerbė šią savaitę Angliją sudrebinusio teroro išpuolio aukas. Abi komandos žaidė ryšėdamos juodas gedulo juostas.

G. Southgate`as į kovą metė šias žvaigždes: Joe Hartas, Kyle’as Walkeris, Ryanas Bertrandas, Ericas Dieras, Michaelas Keanas, Johnas Stonesas, Raheemas Sterlingas, Alexas Oxlade’as-Chamberlainas, Jermainas Defoe, Dele Alli, Adamas Lallana.

Lietuvių sudėtis: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Vaidas Slavickas, Tadas Kijanskas, Egidijus Vaitkūnas, Artūras Žulpa, Arvydas Novikovas, Vykintas Slivka, Mantas Kuklys, Nerijus Valskis, F. Černychas.

REKLAMA

Pirmosios 10 mačo minučių vyko gana ramiai. Lietuviai drausmingai gynėsi ir varžovams pavojingų atakų sukurti neleido.

Anglų spaudimas didėjo. Tolimu smūgiu E. Šetkaus budrumą patikrino A. Lallana.

Kėlinio viduryje E. Šetkus šiaip ne taip apsigynė po R. Sterlingo smūgio iš arti. Vėliau vartininkas buvo bejėgis. 22-ąją minutę perdavimą iš kairės atliko R. Sterlingas. J. Defoe, likęs prie tolimojo virpsto, nukreipė kamuolį į vartus (1:0). „Sunderland“ puolėjas į nacionalinę komandą grąžintas po ketverių metų pertaukos.

REKLAMA

Lietuvių praleistas įvartis nesukrėtė. Jie rungtyniavo drąsiai. Sužaidus pusvalandį, smūgį iš toli atliko F. Černychas.

Likęs pirmojo kėlinio laikas vyko gana ramiai. Išskyrus pridėtą minutę. Lietuviai puikiai sužaidė aikštės viduryje, kamuolys atiteko V. Slivkai, kuris iššoko vienas prieš J. Hartą. Lietuvis smūgiavo, kamuolys lėkė į vartus, bet kamuolį išmušė J. Stonesas.

Antrasis kėlinys

Antrasis kėlinys prasidėjo. Anglai, kuriuos sukrėtė lietuvių sukurtas momentas pirmosios rungtynių pusės pabaigoje, nuo pat antrojo kėlinio pradžios atakavo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin grėsmingoje situacijoje buvo atsidūręs R. Sterlingas. Anglas po perdavimo iš kairės buvo greta vartų ir į juos mušė. Lietuvius išgelbėjo E. Šetkus. Vėliau po perdavimo iš dešinės galva į vartus nepataikė D. Alli.

Lietuviai taip pat nesnaudė. F. Černychas nurūko kairiuoju kraštu ir atliko perdavimą V. Slivkai. Šis prisitaikė, mušė į vartus. Kamuolį pagavo J. Hartas.

Vėliau iš toli į vartus nepataikė A. Žulpa.

54-ąją minutę A. Novikovą pakeitė Mindaugas Grigaravičius. G. Southgate`as atliko dvi permainas – 60-ąją minutę aikštę paliko R. Sterlingas ir J. Defoe. Vietoje šio dvejeto ant vejos žengė Jamie Vardy bei Marcusas Rashfordas.

REKLAMA

Anglijos čempiono J. Vardy įvarčio ilgai laukti nereikėjo. Puolėjas 66-ąją minutę pasinaudojo puikiu perdavimu ir nukreipė kamuolį į E. Šetkaus saugomų vartų tinklą (2:0).

74-ąją minutę N. Valskį pakeitė Deivydas Matulevičius.

Rungtynių pabaigoje komandos apsikeitė pavojingais momentais. Keliskart svečius gelbėjo E. Šetkus. Sykį – kai J. Vardy pabėgo vienas prieš vieną. Geriausias lietuvių šansas – M. Kuklys perdavė kamuolį į kairę, M. Grigaravičius skersavo į baudos aikštelę, ten anglai nuo D. Matulevičiaus apsigynė.

REKLAMA

Anglai (13 taškų) dar labiau įsitvirtino pirmojoje F grupės pozicijoje. Lietuviai (6 tšk.) lieka ketvirti.

Anglija – Lietuva 2:0 (1:0)

22 min. Jermainas Defoe (1:0)

66 min. Jamie Vardy (2:0)

Geltonos kortelės: 46 min. Egidijus Vaitkūnas, 59 min. Artūras Žulpa, 73 min. Marcusas Rashfordas.

Anglija: Joe Hartas, Kyle’as Walkeris, Ryanas Bertrandas, Ericas Dieras, Michaelas Keanas, Johnas Stonesas, Raheemas Sterlingas (60 min. Marcusas Rashfordas), Alexas Oxlade’as-Chamberlainas, Jermainas Defoe (60 min. Jamie Vardy), Dele Alli, Adamas Lallana.

Lietuva: Ernestas Šetkus, Linas Klimavičius, Vaidas Slavickas, Tadas Kijanskas, Egidijus Vaitkūnas, Artūras Žulpa, Arvydas Novikovas (54 min. Mindaugas Grigaravičius), Vykintas Slivka (87 min. Simonas Paulius), Mantas Kuklys, Nerijus Valskis (74 min. Deivydas Matulevičius), Fedoras Černychas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų