REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viso šio Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono metu per kiekvieną Šakių „Vyčio“ komandos mačą galima išgirsti Igno Grinevičiaus balsą. Šiam komentatoriui neretai kompaniją palaiko ir dažniausiai komiku pristatomas, tačiau krepšinį gerai išmanantis Paulius Ambrazevičius.

Viso šio Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezono metu per kiekvieną Šakių „Vyčio“ komandos mačą galima išgirsti Igno Grinevičiaus balsą. Šiam komentatoriui neretai kompaniją palaiko ir dažniausiai komiku pristatomas, tačiau krepšinį gerai išmanantis Paulius Ambrazevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Toks komentatorių tandemas susikūrė neatsitiktinai, mat P.Ambrazevičius yra kilęs būtent iš Šakių ir niekada neslėpė palaikymo savo gimtojo miesto komandai. Tuo tarpu domėtis krepšiniu jis pradėjo labai seniai ir sako, kad NKL čempionatą mėgsta dėl to, kad čia galima išvysti pirmuosius perspektyvių krepšininkų žingsnius.

REKLAMA

„Komentuoti man patinka, nes tai – įdomiau nei tiesiog stebėti mačą. Kai atlieki šį darbą, turi iš anksto daugiau pasidomėti komandomis, tad šį sezoną tikrai daugiau dėmesio skiriu NKL pirmenybėms.

Komentatoriumi savęs nevadinčiau ir į tokį vardą nepretenduoju. Lietuvoje yra daug gerų komentatorių, o aš – tiesiog šakietis, kuris žino ir moka kažką pasakyti, supranta krepšinį ir palaiko Šakių komandą“, – sako P.Ambrazevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Abu „Vyčio“ mačus komentuojantys vyrai sako, kad jaučia malonumą dirbdami kartu ir negaili gerų žodžių vienas kitam.

„Dažnai gauni vieną dalyką – arba sporto šakos išmanymą, arba iškalbą. Paulius turi viską, todėl būti pora su juo yra nuostabu. Tą akimirką, kai Paulius pradėjo be protokolo atpažinti „Telšių“ krepšininkus, supratau, kad jis sutvertas NKL komentavimui“, – šypsojosi I.Grinevičius.

„Ignas yra geras komentatorius. Jis labai daug žino apie krepšinį ir yra tikra NKL enciklopedija. Kai kurias jo minimas komanda tiesiog esu kažkur girdėjęs, o Ignas pamena, kada, kur, kas yra žaidęs. Mes gana gerai jaučiame vienas kitą, tarp mūsų jau yra užsimezgęs abipusis ryšys. Dažnai vienas kitą pagauname geruose pokštuose ir smagių situacijų netrūksta“, – juokėsi P.Ambrazevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyčio“ rungtynių komentatoriai ilgai negalvoję išvadina įsimintiniausias šio sezono akimirkas: dėjimų šou vos prasidėjus mačui, triuškinančia pergale pabaigtas NKL ketvirtfinalis, dramatiškas mūšis prieš Marijampolės „Sūduvą-Mantingą“ ir lūžis, po kurio „Vyčio“ žaidimo kreivė kilo aukštyn.

„Man komentuojant šį sezoną trūko vieno dalyko – „buzzer-beater‘io“. Tikiuosi, per likusius mačus tai išvysime ir pergalė po jo atiteks „Vyčiui“, – juokėsi P.Ambrazevičius.

Tikriausiai būtų sunku rasti sporto komentatorių, kuris nebūtų sulaukęs kritikos iš rungtynių žiūrovų. Ne išimtis yra ir „Vyčio“ tandemas. Tačiau I.Grinevičius teigia, jog nekreipia pernelyg didelio dėmesio į piktus pasisakymus ir darkart paaiškina, kodėl mačai yra komentuojami iš „Vyčio“ klubo perspektyvos.

REKLAMA

„Tai projektas, kuris remiasi užsienio patirtimi. Kaip, pavyzdžiui, „Fox Sports Memphis“ rodo mačus su tos komandos komentatoriais, taip ir mes nušviečiame viską per „Vyčio“ perspektyvą – įskaitant rūbinę, laidas apie komandą ir t.t. Natūralu, kad atsiras, kam nepatiks, bet į priekaištus dėl pozicijos, iš kurios komentuojama, nereaguoju. O jei nusišneku, tai nusišneku. Būna visko, ir pats sau šiuo atveju esu priekabus“, – tvirtina I.Grinevičius.

O koks juokingiausias pasakymas šio sezono metu išsprūdęs buvo iš komentatoriaus lūpų?

„Esu Edviną Jezukevičių pavadinęs Sheltonu Jacksonu. Tiek ir užtenka pasakyti“, – juokėsi I.Grinevičius.

REKLAMA

Jis sako, kad komentatoriaus ausines mielai uždėtų ir keliems „Vyčio“ krepšininkams: jau šioje kėdėje pasėdėjusiems Ernestui Serkevičiui ir Rokui Čepanoniui bei perspektyviems Gediminui Maceinai ir Augustinui Jankaičiui.

„Gediminas Maceina, kaip rodo atkrintamosios, gali būti, kuo reikia, o Augustinas Jankaitis… Sklinda gandai, kad niekas nėra matęs jo tylinčio“, – atskleidžia I.Grinevičius.

Tačiau savo kėdės P.Ambrazevičius lengvai užleisti neketina ir juokdamasis primena: „Pernai nekomentavau „Vyčio“ rungtynių ir komanda iškrito ketvirtfinalyje. Dabar komentuoju ir ji yra geriausiųjų ketvirtuke. Išvadas pasidaryti galite patys.“

Kovas NKL pusfinalyje „Vytis“ pradės jau šiandien, 16 valandą, kur išvykoje susitiks su Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų