REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
42
Sophie Fisher (coconutandbliss nuotr.) (nuotr. Instagram)

 Moteris iš Sidnėjaus, kuriai 19-kos buvo diagnozuotas chroniškas nuovargis, papasakojo apie tai, kaip pasikeitė jos gyvenimas maisto gamybą pavertus darbu, gyrėsi 100 tūkst. sekėju turinčia „Instagram“ anketa ir savo išleistų elektroninių knygų kolekcija.

42

 Moteris iš Sidnėjaus, kuriai 19-kos buvo diagnozuotas chroniškas nuovargis, papasakojo apie tai, kaip pasikeitė jos gyvenimas maisto gamybą pavertus darbu, gyrėsi 100 tūkst. sekėju turinčia „Instagram“ anketa ir savo išleistų elektroninių knygų kolekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sophie Fisher (22 m.) sakė, kad knygos ir kartas nuo karto užsakomi įrašai jos socialiniame tinkle, kurių kaina siekia net 530 eurų, yra pagrindinis jos finansų šaltinis. Mergina, įkvėpta tame pačiame socialiniame tinkle pamatytų desertų nuotraukomis, teigė, jog jai seniai knietėjo sukurti sveikų namuose ruošiamų desertų receptų knygą.

REKLAMA

„Prasidėjo naujų kavinukių ir kepyklėlių atidarymo mada ir tai mane labai sudomino, nes niekada nesu mačiusi sveikų skanėstų. Visada mėgau saldžiai valgyti, bet stengdavausi jais labai dažnai nesimėgauti, tad tokios kavinukės mane pakerėjo“, - sakė Sophie.

Aistrą maisto gaminimui, fotografiją ir maisto stilistiką sujungusi mergina nusprendė sukurti anketą „Coconut and Bliss“.

Nors iš pradžių joje Sophie dalinosi kavinukėse pirktų produktų nuotraukomis, greitai mergina nusprendė sekėjams pristatyti ir savo gaminius. Nuo tada jos populiarumas tik išaugo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokio susidomėjimo nesitikėjau. Iš pradžių tai buvo tik hobis. Visi mano kepiniai yra be cukraus, be glitino, o jų sudėtyje nėra pieno ir jo produktų. Daugiausia kepdavau kitų jau aprašytus kepinius, bet vėliau tapau kūrybiškesnė ir įvairios idėjos pačios savaime beeksperimentuojant virtuvėje pradėjo eiti į galvą. Tai tapo mano gyvenimo dalimi“, - pasakojo Sophie.

Nors jos nuotraukose pagamintų gaminių receptai atrodo sudėtingi, iš tikrųjų jie yra greiti ir labai lengvi. Visa tai vieno įrenginio dėka.

„Didelio galingumo trintuvas turi būti kiekvieno asmens virtuvėje. Man pasisekė, nes tokį prieš kelis metus laimėjau konkurse, tačiau jis pakeitė mano gyvenimą. Su juo galiu paruošti įvairiausius tirštus kokteilius ir kepimo nereikalaujančius tortus. Tai – puiki investicija“, - pridūrė mergina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš esmės pasikeitęs gyvenimas panaikino visus chroniško nuovargio simptomus.

„Vos po kelių mėnesių pradėjau jaustis geriau. Skamba nuvalkiotai, tačiau maistas gali pakeisti gyvenimą. Kartais jausdavausi tokia išsekus ir pavargus, kad net paprasčiausi veiksmai man atrodė neįmanomi, bet pakeitusi požiūrį į tai, ką valgau, aš pati ir mano savijauta pasikeitė“, - teigė Sophie.

Universitete šiuo metu studijuojanti mergina sakė, kad naujai atrasti ingredientai ir iš jų sukurti patiekalai padarė ją nuo jų priklausoma.

„Daugelis žmonių galvoja, jog norėdami maitintis sveikai, pusryčiams jie turi valgyti tik avižas, o pietums nuobodžias salotas, bet tai netiesa. Mityboje yra tiek daug įvairovės, kad nekantriai lauki kitos dienos, nes žinai, jog išbandysi kažką naujo ir galbūt visai netikėto“, - pasakojo mergina.

REKLAMA

Anksčiau Sophie turėjo kelias darbo vietas ir studijavo inžineriją, bet pakeitus požiūrį į maistą, pasikeitė ir jos požiūris į gyvenimą. 

„Jaučiausi energinga, be to, atsisakiau keleto darbų, pakeičiau studijų kryptį ir dabar mokausi tai, kas man patinka. Esu lyg naujai gimusi. Anksčiau neturėdavau laiko ir energijos užsiimti sportu, o dabar kasdien atlieku pilateso pratimus, vaikštau ir negaliu įsivaizduoti dienos be mankštos“, - apie pasikeitimus pasakojo Sophie.

Išaugus jos populiarumui „Instagram“ tinkle, mergina pastebėjo, kad dažnai neužtekdavo vietos šalia nuotraukų esantiems receptams užrašyti. Surašiusi juos elektroninėje knygoje, Sophie tikėjosi kelias jos kopijas parduoti savo gerbėjams bei draugams.

REKLAMA

„Pamenu, kai į internetą įkėlus vieną knygą, išėjau į darbą. Vėliau gavau elektroninį laišką, kuriame rašė, kad kažkas nupirko mano knygą. Telefonas kaito nuo pranešimų kiekio. Net negalvojau, kad tiek žmonių norės ją įsigyti. Po tokios netikėtos sėkmės, sukūriau Kalėdinių receptų knygą, o dar vėliau kartu su drauge, taip pat rašančia apie maistą, į prekybą paleidome dar dvi receptų pilnas elektronines knygas“, - sakė Sophie.

Pasak merginos, jau kelis metus internetu vykstanti prekyba ir „Instagram“ paskyra tapo jos pajamų šaltiniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kiekviena sėkmės istorija turi ir neigiamą pusę. Nors pati Sophie nėra veganė, jos receptai pritraukė daug taip besimaitinančių ir tokį gyvenimo būdą pasirinkusių žmonių dėmesį. Jie palieka neigiamus komentarus po nuotraukomis, kuriose mergina užfiksuota valganti gyvulinės kilmės maistą. Taip pat itin gardžiais patiekalais besidalinti mergina dažnam sukelia nuostabą, kaip ji tokia liekna.

„Nepatikėsite, tačiau dėl to susilaukiu labai daug neapykantos. Vieno vaizdo įrašo, kuriame aš ir mano draugė, fone buvo kiaušinis. Dėl to užvirė aistros komentaruose, nors aš niekada nesakiau esanti veganė“, - pasakojo mergina.

Viešųjų ryšių studentė norėtų ateityje išleisti knygą kietu viršeliu, tačiau apie tai dar labai rimtai negalvoja, tačiau dėl vieno ji yra tikra. Sophie teigia neketinanti iš mitybos sąrašo išbraukti Messinos riešutų gelato, nes jis – jos mėgstamiausias.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų