REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragedijos Šilutėje detalės, kai iš voljero ištrūkęs dobermanas pagriebė vežimėlyje miegojusį mėnesio berniuką ir jį mirtinai sukandžiojo, kelia šiurpą.

Tragedijos Šilutėje detalės, kai iš voljero ištrūkęs dobermanas pagriebė vežimėlyje miegojusį mėnesio berniuką ir jį mirtinai sukandžiojo, kelia šiurpą.

REKLAMA

Atvykus policijai, kūdikio tėtis – šuns šeimininkas, buvo girtas. Kaimynai piktinasi, esą nelaimė buvo tarsi užprogramuota – mat didelis šuo nuolat laikomas voljere siautėdavo, buvo menkai prižiūrimas ir neauklėjamas, nuolat aplodavo pro šalį vaikščiojančius kaimynus. Sukrėsti net vaiką gelbėti bandę gydytojai.

Gydytojas budintis stebėjo daugybinius galvos, krūtinės bei rankų sužalojimus, kūdikėlis buvo be gyvybės požymių – be širdies veiklos, be kvėpavimo, taikytos reanimacinės priemonės, deja, aišku, įvertinus sužalojimus ir jų pobūdį, jos nebuvo efektyvios, jisai buvo miręs ir atgaivinti tikrai nepavyko – skaudus įvykis“, - sakė Darius Steponkus, Šilutės ligoninės vyr. gydytojas.

Net ir visko mačiusius medikus šis atvejis siaubingai sukrėtė: vaiko kūnelis buvo tiesiog išdarkytas šuns nasrų. Pasigirdo nuomonių, kad galbūt vaikui pakenkė policininkų panaudotas vadinamasis „tazeris“, tačiau medikai sako, kad berniukui buvo visiškai sulaužyti šonkauliai, kaukolė.

REKLAMA
REKLAMA

Vaiko tėvas atvykus policijai buvo girtas, įpūtė kone pustrečios promilės. Mama, pamačiusi, kas vyko kieme, nualpo. Po apklausos policijoje grįžę mažylio artimieji buvo nekalbūs. Ir tėvas, ir mama suskubo užsidaryti namuose.

REKLAMA

O štai čia „Nuaro“ paimtas žudikas dobermanas – šuo išsigandęs ir nenoriai lenda iš būdos.

Pasak pašnekovės, matyti, kad dobermanui priežiūros trūko: šuo menkai įmitęs, murzinas, o jo voljeras – tiesiog skylė ant skylės. Šios veislės šunys prisiriša prie vieno šeimininko ir jį saugo, tad, pasak pašnekovės, naujagimis dobermanui buvo svetimas ir šuo tiesiog gynė savo teritoriją.

Kadangi daugiabutis – pačiame centre, o jo kiemas patogus trumpinantiems kelią, dobermaną voljere kasdien matė daugybė žmonių. Kai kurie sako, kad tokia tragedija buvo tarsi užprogramuota. Skundo buvo sulaukę ir Maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, jie šuns šeimininkui už nepriežiūrą yra skyrę baudą.

Vaiko teisių apsaugos specialistams šeima žinoma nebuvo, joje be kūdikio dar auga trys paaugliai moters vaikai. Jiems teikiama psichologinė pagalba.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų