REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Apniukęs oras (nuotr. Fotodiena.lt)

Šiandien orai dar saulėti ir pakankamai gražūs, tačiau rytoj teks susidurti su lietuviško pavasario realybe. Atkeliaus labai nemalonūs pokyčiai.

30

Šiandien orai dar saulėti ir pakankamai gražūs, tačiau rytoj teks susidurti su lietuviško pavasario realybe. Atkeliaus labai nemalonūs pokyčiai.

REKLAMA

Penktadienį žymesnio lietaus nenumatoma. Oras šils iki 5–10 laipsnių. Pūs nestiprus šiaurės vakarų vėjas. 

Vilniuje bus +8 laipsniai, kaip ir Kaune +9, likusioje Lietuvos dalyje + 7 laipsniai. Diena panaši į vakarykštę, bet jau ne tokia šilta, vėjas 1 - 6 m/s, intensyvesnis, nei vakar.

Šeštadienį gero nelaukite

Temperatūra naktį 0–5 laipsniai šalčio, Kuršių nerijoje iki 2 laipsnių šilumos, ją lydės krituliai lietus ir šlapdriba, numatoma lijundra, tad vairuokite atidžiai, kelias gali būti slidus.

Žmonės linkę painioti Lietuvą aplankančius reiškinius: lijundrą ir plikledį. Jie skiriasi savo susidarymu. Nors iš tiesų, slystant tiek ant lijundros, tiek ant plikledžio, padariniai yra tokie pat. 

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio dieną Vilniuje bus tik +3 laipsniai (negi pamiršote, kad lietuviškas pavasaris turi gerą humoro jausmą?), Kaune +6, pajūryje + 5 laipsniai, Šiauliuose +6, Panevėžyje + 4 laipsniai. Taip pat neišvengsime ir nemaloniųjų reiškinių: šlapdribos, lietaus.

REKLAMA

Sekmadienis numatomas apniukęs

Sekmadienio naktį Klaipėdoje bus apie 0 laipsnių, kitur +1 -2 laipsniai šilumos. Vidurio Lietuvoje numatoma lijundra, kitur trumpi krituliai, lietus.

Dieną saulutė pasirodys tik pajūryje, kitur bus apniukę, tad tamsuma grįžta.

Dieną Vilniuje bus +6 laipsniai, Kaune +7, pajūryje + 6 laipsniai, Šiauliuose +9, Panevėžyje + 8 laipsniai. Džiugina tai, kad temperatūra kils aukščiau, nei kad šeštadienį.

„Šią savaitę plūstelėjęs šilumos dvelksmas atsitraukia, savaitgalį vėl atkeliauja ciklonas“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA

Kita savaitė atneš saulės

Kitą savaitę, nors ir nenumatoma karščio bangų, tačiau bus tikrai šilčiau nei savaitgalį. Dienomis šils iki +7 -9 laipsnių, bus saulėtų dienų. Naktimis dar gali būti vienas kitas laipsnis žemiau nulio. Kritulių kitą savaitę numatoma mažai.

Įspėjame – būti ant ledo šiuo metu yra nesaugu

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ežerai jau beveik atitrpę ir dar esantis ledas yra labai pavojingas, tikrai nepatartina ant jo lipti. Tauragno ežere susidariusi 9 cm ledo danga, o Totoriškių ežere Trakuose 6 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų