REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos europarlamentaras Antanas Guoga įtrauktas į Rusijoje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Lietuvos europarlamentaras Antanas Guoga įtrauktas į Rusijoje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

REKLAMA

Tai, kad su Liberalų sąjūdžiu į Europos Parlamentą (EP) išrinktas A.Guoga yra „juodajame“ Rusijos sąraše, BNS patvirtino Lietuvos Užsienio reikalų ministerija (URM). Partijai jis šiuo metu nepriklauso.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią savaitę užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius patvirtino, kad tarp nepageidaujamų asmenų Rusijoje atsidūrė ir kiti du europarlamentarai – konservatoriai Laima Andrikienė ir Algirdas Saudargas.

REKLAMA

Pats A.Guoga socialiniame tinkle pareiškė, kad nebegali įvažiuoti į Rusiją dėl, jo nuomone, kai kurių „griežtesnių pozicijų“, kurias yra išdėstęs Europos Parlamente.

„Organizavau rimtą renginį apie Lietuvos energetinę nepriklausomybę, nuolat remiu Lietuvos kariuomenę dėl Putino režimo grėsmių, kalbu apie Rusijos propagandos atakas ir kibernetinio saugumo stiprinimą, gyniau Lietuvos vežėjų ir ūkininkų interesus, kai Rusija įvedė mūsiškiams embargą“, – galimas priežastis vardija politikas.

REKLAMA
REKLAMA

BNS telefonu jis teigė gavęs informacijos iš Lietuvos URM, kad į sąrašus buvo įtrauktas prieš šešias savaites, tačiau į Rusiją vykti nebandė. A.Guoga sako, kad didelių nepatogumų jam tai nesukels, nes Rusijoje neturi verslo ar finansinių interesų, tačiau gali tekti atsisakyti išvykų lankantis pas draugus.

„Rusijoje neturiu jokių finansinių interesų, įmonių ar partnerių. Ką žinai, kaip bus ateity, turbūt tie vartai užsidaro. Bet galbūt režimas pasikeis, tuomet vartai vėl atsivers“, - sakė jis.

A.Guoga EP priklauso Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcijai, jis yra Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto narys, taip pat priklauso delegacijoms, skirtoms Rytų partnerystei, ES santykiams su Armėnija, Azerbaidžanu bei Gruzija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Suomijos žiniasklaida prieš dvejus metus skelbė, kad minėtame Rusijos „juodajame sąraše“ taip pat įrašyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, buvęs premjeras, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, eksparlamentaras Artūras Paulauskas, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina.

Nepageidaujamų ES politikų sąraše taip pat įrašyti europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmunas Vaitekūnas bei Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų