REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Moteris ištekėjo už savo prievartautojo: tokio sprendimo priežastis sujaudins  (nuotr. asm. archyvo)

Dviejų vaikų mama prisipažino ištekėjusi už žiauriai besielgiančio vyro net ir po to, kai jos kūdikio akivaizdoje jis ją išprievartavo. Helena Hayden (33 m.), paslaptyje laikydama jo nesveiką elgesį, net 14 metų gyveno kartu su Jamesu Uptonu (36 m.), kol galiausiai atrado drąsos jį palikti.

6

Dviejų vaikų mama prisipažino ištekėjusi už žiauriai besielgiančio vyro net ir po to, kai jos kūdikio akivaizdoje jis ją išprievartavo. Helena Hayden (33 m.), paslaptyje laikydama jo nesveiką elgesį, net 14 metų gyveno kartu su Jamesu Uptonu (36 m.), kol galiausiai atrado drąsos jį palikti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai metų spalį, Jamesas buvo apkaltintas trimis išprievartavimais ir nuteistas laisvės atėmimu 8 metams.

REKLAMA

Dabar Pietų Derbišire gyvenanti Helena, drąsiai nusprendusi atsisakyti anonimiškumo, savo pasakojimu tikis paskatinti ir kitas moteris prisipažinti apie namuose patiriamą prievartą.

„Su Jamesu gyvenome vienoje gatvėje, be to, jis man ir kelioms mano draugėms buvo kritęs į akį. Draugauti pradėjome kai man buvo 17, o po 5 mėnesių, jo 21-ojo gimtadienio metu, Jamesas man pasipiršo. Ant piršto nešiodama žiedą jaučiausi labai suaugusi“, - pasakojimą pradeda Helena.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjus kelioms savaitės vaikinas ėmėsi viską kontroliuoti.

„Jis sprendė kada laikas vakarieniauti, be to dažnai atsisakydavo valgyti mano pagamintą maistą“, - dėstė moteris.

Beprotiškai įsimylėjusi, Helena ignoravo tokį būsimo vyro elgesį. Praėjus 3 mėnesiams moteris sužinojo, kad laukiasi. Pora be galo džiaugėsi ir troško kuo greičiau sukurti šeimą. 2002-ųjų gegužę Helena pagimdė dukrą Jessicą (vardas pakeistas). Mergaitė gimė sveika ir svėrė 4 kg. Dabar Jessicai – 14 metų.

Vietoje to, kad taptų mylinčiu tėčiu, Jamesas visus vaiko priežiūros rūpesčius paliko mamai, o po kelių dienų jis padarė sunkiai įsivaizduojamą dalyką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis pradėjo reikalauti sekso, tačiau nepraėjus nei savaitei po tiek daug sveriančios dukrytės gimdymo, vis dar jutau skausmą, be to, keliose vietose turėjau siūles. Buvau šokiruota tokiu jo nesupratingumu, bet žodis „ne“ jam nieko nereiškė, tad galiausiai nusileidau“, - prisiminė moteris.

Laikui bėgant jo elgesys darėsi vis blogesnis.

„Visus finansus tvarkė jis, o man neleido susitikti net su draugėmis. Jei kur nors išeidavau, Jamesas nuolat siuntinėdavo žinutes ir kaltino neištikimybe. Jaučiausi slopinama, nes jis valdė kiekvieną mano žingsnį“, - sakė ji.

REKLAMA

2003-aisiais moteris pamatė tikrąjį jo veidą.

„Tvarkiausi namuose, o Jessica už kelių metrų savo vaikiškoje lovelėje žaidė. Staiga į kambarį įsiveržė Jamesas, o jo akys degė pykčiu. Jis prispaudė mane prie lovos ir išprievartavo. Nenorėdama išgąsdinti dukters, sukandusi dantis nesipriešinau. Po to jaučiausi šlykščiai. Jamesas atsiprašė už tokį savo elgesį, bet nenorėjau jo net akyse matyti. Buvau šokiruota ir negalėjau patikėti, kad jis taip pasielgė savo dukros akivaizdoje“, - sakė Helena.

Moteris norėjo palikti vyrą, tačiau bijojo. 2004-ųjų metų rugpjūtį judviem gimė antra dukra Sarah (vardas pakeistas), kuriai dabar 12. Praėjus metams, šeimos ir draugų akivaizdoje pora susituokė.

REKLAMA

„Nuotraukose atrodau laiminga ir besišypsanti, tačiau viduje viskas virė. Ištekėti už Jameso norėjau mažiausiai, bet savo artimiesiems nedrįsau pasakyti, koks jis yra iš tikrųjų. Po vestuvių jis ir toliau mane žemino, vadino stora ir bjauria. Dėl patiriamo psichologinio ir seksualinio smurto, jaučiausi emociškai sužlugdyta“, - pasakojo Helena. „Per visus tuos kartu praleistus metus net kelis kartus per prievartą jis liepė jam atsiduoti.“

2014-ųjų vasarį Helena pradėjo lankyti „Slimming World“ sporto treniruotes. Per tris mėnesius moteris neteko 19 kg, tačiau ji žinojo, kad šis dramatiškas pokytis yra patiriamo streso rezultatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių metų spalį jai diagnozuota depresija, kurią sukėlė iš Jameso patiriama net dešimtmetį trukusi prievarta ir smurtas.

Praėjus dar dviem mėnesiams Helena atrado savyje jėgų palikti vyrą, kai pradėjo sklisti kalbos esą jis bendrauja su kitomis moterimis.

„Virš galvos užsidegė lemputė ir supratau, kad likus su juo gyvenimas nepagerės“, - teigė ji.

Tačiau Jamesas nenorėjo taip lengvai prarasti Helenos ir nuolat atakavo ją skambučiais ir žinutėmis, prašydamas pas jį sugrįžti. Praėjus 4 mėnesiams moteris apie vyro veiksmus pranešė policijai. Prireikė 7 mėnesių, kad pareigūnai paruoštų bylą, tačiau galiausiai jis buvo suimtas. Pernai metų spalį Jamesas pripažintas kaltu dėl 3 išprievartavimo atvejų. Įkalinimo įstaigoje jis praleis 8 metus ir daugiau niekada negalės artintis prie Helenos.

REKLAMA

„Pasišlykštėjau, kai iš pradžių Jamesas buvo pripažintas nekaltu, tad man teko prieš teisėją duoti parodymus. Po visko, ką man padarė, jis vis dar bandė mane kontroliuoti. Jau daugiau nei 2 metus mano dukros nematė savo tėčio, tačiau tik jis dėl to turėtų graužtis. Pagaliau galime iš naujo pradėti gyventi nieko nebijodamos“, - sakė Helena.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų