REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Deividas Šakalys, Anykščių raj

Šiandien Lietuvoje temperatūra pakils net iki 12 laipsnių, bus gražu ir saulėta, tačiau džiaukitės kol galite, nes savaitgalį numatomi nemalonūs pokyčiai.

30

Šiandien Lietuvoje temperatūra pakils net iki 12 laipsnių, bus gražu ir saulėta, tačiau džiaukitės kol galite, nes savaitgalį numatomi nemalonūs pokyčiai.

REKLAMA

„Šią savaitę plūstelės vėjas iš pietų ir pora dienų bus labai šiltų, savaitės viduryje, štai ir sulaukėme šių dienų“,– kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Šiandien Lietuvoje bus nepastoviai debesuota, tai reiškia, kad vienas kitas debesėlis praslinks, bet jis bus plonas ir tikrai neatneš kritulių. Aukščiausia temperatūra 7–12 laipsnių šilumos. Vėsiausia temperatūra numatoma pajūryje. Vėjas šiandien taip pat numatomas nežymus 0 - 3 m/s. Tai reiškia, kad diena bus tiesiog nuostabi.

Penktadienio naktį – rūkas ir plikledis 

Penktadienį vietomis truputį palis. Naktį, kai kur susidarys rūkas, plikledis.

Penktadienio naktį Vilniuje bus +3 laipsniai, Kaune + 2 laipsniai, Klaipėdoje +1, Panevėžyje bus +1 laipsnis, Šiaulių krašte apie 0 laipsnių.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną Lietuvoje bus dar šilta. Vilniuje bus visi +8 laipsniai, kaip ir Kaune bei Panevėžyje, kitur +6 -7 laipsniai. Lietaus nenumatoma, diena bus panaši į ketvirtadienio, tik vėjas 0 - 5 m/s, kiek intensyvesnis.

REKLAMA

Šeštadienį subjaurėjimas

Savaitgalis numatomas įvairus, kritulių neišvengsime. Saulė turėtų praskaidrinti mums nuotaiką tik sekmadienį, šeštadienį bus debesuota ir apniukę.

Temperatūra naktimis nukris iki 3 - 4 laipsnių šalčio, ją lydės krituliai silpnas sniegas, lietus.

Šeštadienio dieną bus 3 - 5 laipsniai šilumos. Vėjas 1 - 6 m/s. Apniukusį orą lydės nepastovūs krituliai: šlapdriba, lietus, vidurio Lietuvoje – lijundra.

Sekmadienį saulutė jau pasirodys. Visoje Lietuvoje bus apie +7 laipsnius šilumos. 

Rūkas kelyje labai pavojingas 

Ekspertai mini, kad vairuotojui labai svarbus matomumas, o esant rūkui jis labai sumažėja. Matomumas leidžia imtis tam tikrų veiksmų. Esant rūkui, pradėjus lyti, snigti sukibimas su kelio danga pasidaro prastesnis, nutinka įvairiausių reiškinių. Reikėtų atsižvelgti į tai ir vairuoti pakankamai atsargiai, jeigu yra didelis vandens kiekis ant važiuojamosios dalies, tai neužvažiuoti ant jo, kad automobilio nesumėtytų. Žinoma, reikėtų įvertinti ir sukibimą, mažint greitį, vairuoti ne staigiai,o tolygiai.

Įspėjame – būti ant ledo šiuo metu yra nesaugu

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, ežerai jau beveik atitirpę ir dar esantis ledas yra labai pavojingas, tikrai nepatartina ant jo lipti. Tauragno ežere susidariusi 10 cm ledo danga, o Totoriškių ežere Trakuose 8 cm.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų