REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė nedidinti tėvų mokamo vaiko išlaikymo mokesčio sostinės vaikų darželiuose.

Vilniaus miesto savivaldybės taryba nusprendė nedidinti tėvų mokamo vaiko išlaikymo mokesčio sostinės vaikų darželiuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už konservatorių inicijuotą sprendimą balsavo 17 tarybos narių, prieš buvo du, susilaikė 15 politikų, dar du politikai registravosi, bet nebalsavo. Pagal savivaldybės tarybos reglamentą, sprendimui reikėjo 19 narių palaikymo.

REKLAMA

Tarp susilaikiusiųjų buvo ir valdančiųjų Liberalų sąjūdžio frakcijos politikai, tarp jų – meras Remigijus Šimašius. Anksčiau jis pats tvirtino, kad mokesčio didinimo tikslas yra panaikinti „šešėlines rinkliavas“ už higienos ir kitus buities reikmenis darželiuose.

Vietoj dabar esančių 0,72 euro mokestį siūlyta kelti iki 0,86 euro, socialiai remtinoms šeimoms – nuo 0,29 euro iki 0,35 euro už vieną vaiko lankytą darželio dieną. Konservatoriai pasipiktino koalicijos partnerių liberalų sprendimu nepalaikyti idėjos.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbta pusę metų su šiuo projektu, koalicijos partneriai nuo pat pradžių išreiškė pritarimą šiam projektui. Kai darbas padarytas, reikėjo tiesiog priimti sprendimą, bet yra susilaikoma. Matyt, atitinkamai bus elgiamasi ir kitais klausimais darbotvarkėje“, – svarstė už švietimą atsakingas vicemeras konservatorius Valdas Benkunskas.

Atsakydamas į opozicijos kritiką, jis pabrėžė, kad padidinus mokestį didės ir savivaldybės indėlis, o tvarkos aprašuose yra aiškiai nustatyta, kokioms reikmėms pinigai yra skiriami, tikėtasi, kad tai padės išvengti ir pačių įstaigų piktnaudžiavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašus tarybos projektas galės būti vėl teikiamas po pusės metų. Anksčiau siūlyta, kad naujovė įsigaliotų nuo rugsėjo pirmosios.

Sostinės opozicija jau anksčiau išreiškė nuogąstavimus, kad toks sprendimas nepadės išvengti lupikavimo darželiuose.

„Gali atsitikti taip, kad ir mokestis bus didesnis tėveliams, o tos rinkliavos kaip buvo, taip ir liks. Juk nepastatys meras prie kiekvienos auklėtojos po sargybinį per tėvų susirinkimus, niekas neuždraus auklėtojoms maloniai paprašyti tėvų pagalbos, kaip ir niekas negali uždrausti maloniai tėvams padėti savo mokykloms, darželiams. Sprendimas yra neapgalvotas ir neduodantis realių rezultatų“, – anksčiau yra sakęs Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis.

Savivaldybė pabrėžia, kad šiemet padidino finansavimą darželiams, asignavimai didės 4,4 mln. eurų arba 19,3 proc., palyginti su praėjusiais metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų