REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
66
Emilis Vėlyvis (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Puikių atsiliepimų sulaukęs filmo „Zero III” garso takelis – jau internete, pasiekiamas kiekvienam melomanui. „Spotify” platformoje paviešintame garso takelyje kartu su 13 filmo muzikinių kūrinių pristatyti ir išskirtiniai „Zero III” dialogai, kurių intarpai leis lengviau susieti muziką su filmo scenomis.

66

Puikių atsiliepimų sulaukęs filmo „Zero III” garso takelis – jau internete, pasiekiamas kiekvienam melomanui. „Spotify” platformoje paviešintame garso takelyje kartu su 13 filmo muzikinių kūrinių pristatyti ir išskirtiniai „Zero III” dialogai, kurių intarpai leis lengviau susieti muziką su filmo scenomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už filmo muzikinės dalies kūrimą atsakingo elektroninės muzikos dueto „Happyendless” narių teigimu, kuriant muziką filmui svarbiausia surasti dialogą su režisieriumi, suprasti, kaip jis įsivaizduoja filmo scenas ir ko tikisi.

REKLAMA

„Pats muzikinio takelio kūrimas prasideda su pirmuoju juodraštiniu filmo montažu – norėdami taupyti laiką, negalime laukti galutinio montažo. Su režisieriumi aptariame filmo scenas, nuotaiką, nuolat bendraujame su filmo komanda ir tokiu būdu bandome įsijausti į filmą”, - darbo užkulisius atskleidžia „Happyendless” narys Marius Narbutis.

Pasak jo, galutinį žodį dėl muzikinių kūrinių tinkamumo filmui visada turi režisierius, tačiau kartais tiesa gimsta ginčuose. „Būna, kad kartais nuomonės išsiskiria ir mes pabandome apginti savąją ginčų keliu. Tai natūralu, kadangi ne visada pavyksta iš pirmo karto sukurti tinkamą muziką vienai ar kitai scenai. Režisierių įtraukiame jau turėdami galutinius kūrinius – kūrimo procese jo netrukdome ir neįtraukinėjame”, - teigia M. Narbutis.

REKLAMA
REKLAMA

„Happyendless” nariai su režisieriumi Emiliu Vėlyviu bendradarbiauja jau daugiau nei 10 metų – kūrė muziką jo trumpametražiam „AXX” festivalyje pristatytam filmui „Mazgas”, vėliau – „Zero” ir „Zero II” garso takelius.

Į „Zero III” garso takelį pateko ir 12 dialogų iš filmo scenų. Filmo prodiuserio Donato Šimukausko teigimu, šie intarpai padės atmintyje atgaivinti filmo scenas, kur skambėjo vienas ar kitas kūrinys.

„Įprastai mes atskiras filmo scenas atsimename pagal aktorius. Būtent todėl parinkome išraiškingiausias scenas, kuriose „Zero III” aktoriai geriausiai atspindėtų save.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, Giedriaus Savicko ir Andriaus Bialobžeskio duetas filmui suteikė labai daug nesumeluotos gyvybės. Gytis Ivanauskas apskritai yra mūsų dovana Lietuvos kinui – talentingas aktorius, ištrauktas iš teatro ir pastatytas ten, kur labai tiko. Net ir tie, kam nepatiko filmas, gyrė jo vaidybą. Ingos Jankauskaitės ir Ramūno Rudoko duetas net iš garso takelio gali užburti – abu jie puikiai pagauna humorą ir E. Vėlyvio stilių”, - sako prodiuseris.

Simboliška, kad po dešimties metų Mindaugas Papinigis ir Egidijus Dragūnas vėl susitiko „Zero” filmavimo aikštelėje. Abu sako, kad susitikti reikėtų dažniau. Juozui Statkevičiui paskyrėm epizodinį vaidmenį, nes nebuvome tikri dėl jo galimybių, bet jei tik turės noro – jis galėtų kurti ir didesnius vaidmenis. Ramūnas Cicėnas, kaip visada, yra tikras, į jį galima žiūrėti ir žiūrėti – niekas nesumeluota”, - apibendrina D. Šimukauskas.

REKLAMA

Tarp visų „Zero III” kūrinių „Spotify” platformoje galima rasti ir jau pagarsėjusias dainas, kaip „G&G Sindikato” „Tiems, kurie nieko nebijo” bei Lolitos Zero Eurovizijai skirtą dainą „Get Frighten”. Visus kūrinius galima rasti „Spotify” paieškoje parašius „Zero 3” arba ČIA 

Naujausia E. Vėlyvio kino juosta paliečia politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistra bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Filmas kino teatruose rodomas iki šios savaitės pabaigos.

REKLAMA

Filmo komanda: scenarijaus autoriai – Jonas Banys ir Emilis Vėlyvis, operatorius – Feliksas Abrukauskas (LAC), dailininkas – Paulius Šeškas, kostiumų dailininkė – Jolanta Rimkutė, kompozitoriai – „Happyendless” Marius Narbutis ir Andrius Kauklys.

„Zero III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „NeverEver“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio. Visa informacija apie naująjį E. Vėlyvio filmą: www.zero3.lt.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų