REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
34
Edgaras Jankauskas (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Lietuvos futbolo rinktinės kitą sekmadienį laukia rimtas iššūkis – Anglijos žvaigždės, su kuriomis teks kautis legendiniame „Wembley“ stadione.

34

Lietuvos futbolo rinktinės kitą sekmadienį laukia rimtas iššūkis – Anglijos žvaigždės, su kuriomis teks kautis legendiniame „Wembley“ stadione.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie pasiruošią Edgaras Jankauskas sakė, kad viskas remiasi į aplinkybes: „Nėra viskas taip gerai, ar taip, kaip norėtųsi, nes netekome keleto svarbių žaidėjų. Rimtą traumą patyrė Girdvainis, nebus Vyto Andriuškevičiaus.“

REKLAMA

Taip pat rinktinėje nepamatysime ir dėl gautų kortelių nežaisiančio Georgo Fridgeimo, tačiau treneris tikina, kad tai gali būti puiki proga patikrinti naujus žaidėjus, atskleisti naujus vardus.

Galvosūkių yra daug, žymiai daugiau nei Anglijos rinktinės vairininkui Garethui Southgate`ui, kuris, pasak E. Jankausko, iš visų šalies futbolininkų galėtų suformuoti tris panašaus lygio komandas.

„Jie taip pat turi problemų, kalbėjau su anglų žurnalistais. Būčiau laimingas, turėdamas tokias problemas, kaip Anglijos treneris“, – šypsojosi E. Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Strategas sako, kad žaidėjams akcentavo, jog būsimoje dvikovoje „Wembley“ stadione kovos, greičio ir kitų detalių bus žymiai daugiau nei jie yra įpratę turėti, nes varžovai žaidžia stipriausioje pasaulio lygoje.

„Tai nereiškia, kad mes jau pralaimėjome rungtynes. Jos atskleidžia savybes, kurių žaidėjams nepavyksta atskleisti mūsų čempionatuose. Tai – galimybė parodyti, kad esi vertas daugiau“, – anksčiau laiko rezultato nelaidojo Lietuvos rinktinės treneris.

Jis taip pat tikino, kad, nors ir yra aspektų, kuriose lietuviai neprilygsta anglams, charakterio ir atkaklumo iš mūsiškių nepavyks atimti: „Gal šios rungtynės pakeis žaidėjų gyvenimus. Žinome, kad stadione bus ir daug futbolo pasaulio atstovių, kurie stebi naujus žaidėjus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbėdamas apie pasiruošimą Edgaras Jankauskas sakė, kad ne viskas vyks taip, kaip norėta iš pradžių, nes Anglijoje treniruočių aikštynai yra „pavargę“, o klubai nelabai nori jais dalintis, todėl rinktinė po draugiškų rungtynių Čekijoje ten ir liks, o Londone surengs tik vieną treniruotę rungtynių išvakarėse.

Prieš dvejus metus Lietuvos rinktinė „Wembley“ stadione prieš Angliją pralaimėjo 4:0, o perėjimus į varžovų aikštės pusę buvo galima suskaičiuoti ant rankų pirštų. „Dabar norėtųsi keturių rankų pirštų, – juokėsi E. Jankauskas. – Aišku, mes norime žaisti, norime viską atiduoti. Žaidėjai jaučia, kad mes sugebėjome sukurti gerų momentų prieš Slovėnijos, Škotijos rinktines.“

Rungtynes su Anglijos ekipa lietuviai žais kovo 26-ąją, o draugišką mačą su Čekija tiesiogiai transliuos portalas tv3.lt ir TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų