REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Vicki Smith (nuotr. facebook.com)

Sumokėjus nuomą arba dalį atlyginimo atidavus bankui už paskolą, atsiskaičius už komunalines paslaugas, apsilankius maisto prekių parduotuvėje ir atlikus kitus mokėjimus, daugumai tėvų lieka labai mažai pinigų, kuriuos galėtų išleisti brangiems vaikų drabužėliams.

16

Sumokėjus nuomą arba dalį atlyginimo atidavus bankui už paskolą, atsiskaičius už komunalines paslaugas, apsilankius maisto prekių parduotuvėje ir atlikus kitus mokėjimus, daugumai tėvų lieka labai mažai pinigų, kuriuos galėtų išleisti brangiems vaikų drabužėliams.

REKLAMA

Net jei ir galėtų sau tai leisti, mamos ir tėčiai retai kada vaikus papuošia prabangiais batais, kuriuos jie ir taip išaugs.

Tačiau šie tėveliai savo atžalas, kai kurioms jų nėra net 8 mėnesių, rengia dizainerių „Dolce and Gabbana“, „Marc Jacobs“ ir „Hugo Boss“ drabužiais.

Tėvai prisipažįsta, kad vaiko išvaizdai per metus išleidžia tūkstančius eurų.

Laura per mėnesį dukrai Ellai aprengti išleidžia 460 eurų

Lauros Wright (30 m.) ir jos vyro Roberto (30 m.) dukrai Ellai – tik 8 mėnesiai, tačiau pastarosios spintoje jau galima rasti išskirtinių dizainerių rūbelių.

REKLAMA
REKLAMA

Šunų kirpėja Laura šiuo metu yra motinystės atostogose ir teigia, kad norėdama dukrai nupirkti gražių drabužių, pati savęs tokiais brangiais pirkiniais nelepina.

REKLAMA

Kad dukra atrodytų stilingai, vidutiniškai per mėnesį ji išleidžia maždaug 460 eurų.

Kiekvienas derinys kainuoja mažiausiai 80 eurų. Mergaitės kolekcijoje jau yra 230 eurų vertės „Dolce and Gabbana“ suknelė ir prie jos derantys 80 eurų vertės bateliai, kuriais Ella buvo papuošta Kalėdų dieną. Ji taip pat turi panašios vertės „Chloe“ suknelės ir batelių rinkinį.

„Per mėnesį nuperku maždaug 2 drabužių derinius, nes ji labai greitai auga. Daugiausia jos spintoje esančių drabužių pirkti butikuose arba žinomų prekės ženklų parduotuvėse. Niekada negalėčiau jai nupirkti drabužio iš „Next“ arba „Zara“, nes man patinka, kai ji atrodo mergaitiškai ir stilingai. Anksčiau aš taip pat nešiodavau dizainerių kurtus drabužius, bet dabar apsipirkinėju „Zara“ parduotuvėse“, - sake Laura.

REKLAMA
REKLAMA

Laura prisipažino, kad turi „Sophia Webster“ batelius, žinomus dėl ant kulno esančių drugelio sparnų. Jų kaina – 574 eurai. Ella taip pat turi šios dizainerės batukus, kurie kainavo apie 110 eurų.

Įžymieji „Louboutins“ bateliai taip pat merginų kolekcijose. Nepaisant meilės dizainerių kurtiems daiktams, Laura netiki, kad jų kokybė yra geresnė. „Jie valosi taip pat kaip ir įprasti drabužiai ar avalynė. Perku juos, nes man patinka jų išvaizda. Mėgaujuosi tuo, kadangi ji vis dar maža mergaitė ir galiu ją aprengti taip, kaip noriu. Darau tai tik dėl savęs ir jos, o mano mamai visa tai atrodo labai juokinga. Niekam nekenkiu, nes leidžiu tik savo ir vyro pinigus. Jis dėl to nepriekaištauja ir, kol drabužiams neišleidžiu tūkstančių eurų, nepyksta. Šiuos drabužėlius Ella dėvi kasdien ir jie nėra skirti tik nuotraukoms pasidaryti ar specialioms progoms. Jei ji nori išsitepti šokoladu, ji gali“, - teigė Laura.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moteris atsisako kritikuoti kitų žvaigždžių vaikų drabužiams leidžiamus pinigus, nes tai, pasak jos, ne moters reikalas.

Per metus aštuonmetei Honor mama Sara išleidžia 1150 eurų

Dirbdama su mada susijusį darbą, Sara White (38 m.) visada mėgo dizainerių drabužius, tačiau dabar jais moteris puošia savo 8-ių metų dukrą Honor.

Moteris pasakojo, jog du kartus per metus skiria po 575 eurus jaunėlės garderobui atnaujinti, kurį perka tik žymių mados namų parduotuvėse.

„Nuo pat jos gimimo Honor puošdavau prabangiais drabužiais iš vienetinių butikų. Dabar ji pati renkasi, ko nori, o jos stilių apibūdinčiau kaip laisvą, madingą ir šiek tiek berniukišką. Jai patinka „Ugg“ batai, dizainerių kurti sporto bateliai ir plėšyti džinsai“, - pasakojo Honor mama.

REKLAMA

Mergaitės „Ugg“ batai kainavo 110 eurų, o jos „Juicy Couture“ marškinėliai – 57 eurus, rankinė – 80 eurų, sportinė „Kenzo“ suknelė – 110 eurų. Panašiai kainavo ir „Marc Jacobss“ suknelė, o „Kenzo“ marškinėlių vertė – 68 eurai.

„Man patinka naujus drabužius jai pirkti kas sezoną. Mėgdavau išskirtinius rūbus, tad tai tikriausiai įsišaknijo ir Ellai. Aš taip pat turiu kelis „Kenzo“ firmos marškinėlius, be to jai patinka dėvėti į mano panašius drabužius. Manau, kad šių drabužių kokybė tikrai geresnė. Daugelis sako, kad galima rasti ir pigiau, tačiau ką ir kaip dėvėti yra kiekvieno pasirinkimas. Jau išaugtus drabužėlius parduodu „eBay“, nes Ella moka juos išsaugoti. Mano tėvai tikriausiai galvoja, kad pamečiau galvą, tačiau aš, kaip ir kiti, laukiu išpardavimų“, - sakė Sara.

REKLAMA

Moteris taip pat pridūrė, kad garsūs asmenys išleidžia per daug savo vaikų aprangai, tačiau jie tą sau gali leisti. „Už 1100 eurų nupirkti rankinę tam, kad galėtų įmesti į vandenį, atrodo neprotinga, bet aš nekritikuoju kitų žmonių sprendimų.“

Vicki Smith nori, kad jos keturmetis sūnus CJ atrodytų geriausiai

28-ių mama Vicki Smith pirmenybę teikia dizainerių kurtiems vaikiškiems drabužėliams, nes tiki, kad jie yra geresnės kokybės ir greitai nesusidėvi.

Vicki vidutiniškai per mėnesį išleidžia nuo 170 iki 230 eurų savo keturmečio sūnau Christopherio Jameso, vadinamo CJ, aprangai.

Kai berniukas drabužius išauga, moteris juos parduoda internete, susigrąžindama beveik pusę jo originalios vertės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vicki savo sūnui taip pat yra ir slaugytoja, kadangi CJ serga autizmu, tad aprangai moteris išleidžia tiek, kiek gali.

„Dizainerių drabužiai yra geresnės kokybės ir ilgiau išlieka nesusidėvėję, be to, juos lengviau perparduoti ir susigrąžinti dalį pinigų, kuriuos gali taupyti naujam deriniui. Drabužiai parduotuvėse šiais laikais yra labai brangūs, tad kad ir kur apsipirktum, pinigų išleidžiama panašiai“, - sakė Vicki.

Moteris teigė, kad ji nepraeina ir pro pigesnių prekių parduotuves.

„Džinsus, kuriuos vaikai greitai sugadina, perku iš paprastų parduotuvių. Brangesniais drabužiais pasipuošiame kur nors eidami. Ne tik vardas, bet ir stilius pasako apie prekės kokybę“, - sakė ji.

REKLAMA

Kalėdų proga gautas „Hugo Boss“ šiltas treningas ir marškinėliai kainavo daugiau nei 200 eurų, o „Kenzo“ sportinis kostiumas bei „Levi‘s“ švarkas bendrai atsiėjo 160 eurų.

CJ patinka 50 eurų kainuojantys „Hugo Boss“ marškinėliai, 34 eurų vertės „Lacoste“ šortai ir „Nike“ sportiniai bateliai už 60 eurų.

„Mano mama ir vyresnioji sesuo tam nepritaria, tačiau kiekvienas esame skirtingi. Aš pati retai kada nusiperku dizainerio kurtą drabužį, nebent jam būtų taikoma nuolaida, tačiau apie tai net negalvoju, kadangi man priimtinesni paprasti drabužiai“, - teigė Vicki.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų