REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdas Dambrauskas: rezultatas nėra toks, kokio norėtume

Ketvirtadienį „Sportimos“ manieže vykusiose Lietuvos futbolo A lygos 3 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ 1:0 įveikė „Kauno Žalgirio“ ekipą. Vienintelį rungtynių įvartį 65 min. pelnė „Žalgirio“ legionierius iš Brazilijos Elivelto.

Ketvirtadienį „Sportimos“ manieže vykusiose Lietuvos futbolo A lygos 3 turo rungtynėse FK „Žalgiris“ 1:0 įveikė „Kauno Žalgirio“ ekipą. Vienintelį rungtynių įvartį 65 min. pelnė „Žalgirio“ legionierius iš Brazilijos Elivelto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

25 metų futbolininkas pasižymėjo ir pirmose A lygos rungtynėse. Kovo 5 d. Klaipėdoje vykusiame mače jis 27 min. pasiuntė kamuolį „Atlanto“ vartus. Kito įvarčio žalgiriečiams teko laukti net 223 minutes. Praėjusį sekmadienį „Žalgirio“ futbolininkai net 23 kartus smūgiavo į „Utenio“ vartus, bet įvarčio nepelnė. Ketvirtadienį daugkartiniai šalies čempinai nuo pirmų minučių pavojingų smūgių kruša apipylė „Kauno Žalgirio“ ekipą, tačiau pramušti kauniečių gynybą pavyko tik kartą. „Tikrai nebuvo lengva, varžovai visas jėgas skyrė gynybai, žaidė kietai, nepaliko erdvių. Gerai, kad man pavyko pasiųsti kamuolį į vartus. O svarbiausia, kad komanda laimėjo, nes savo aikštėje mes privalome susirinkti visus taškus. Privalome judėti į priekį, nesustoti ir toliau gerinti savo žaidimą. Man asmeniškai nėra svarbu, kas pelnys įvarčius. Jei įmuš Darvydas Šernas ir komanda laimės – aš būsiu laimingas“, – tikino šį sezoną du iš trijų „Žalgirio“ įvarčių A lygoje pelnęs Elivelto. „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Dambrauskas konstatavo, kad nors rezultatas ir nedžiugina, bet svarbiausią tikslą komanda pasiekė. „Gal rezultatas ir nėra toks, kokio norėtume, bet tai yra pergalė, tai yra tie patys trys taškai. Mūsų persvara aikštėje buvo neabejotina, tačiau futbolui reikalingi įvarčiai. Manau, kad mes toliau gerinsime savo žaidimą, kursime progas ir tik laiko klausimas, kada pradėsime mušti tuos įvarčius, – vylėsi „Žalgirio“ strategas. – Varžovai visas rungtynes giliai gynėsi, visiškai nedavė mums žaisti, o atakoje jokių ambicijų neturėjo. Pramušti monolitinę jų gynybą buvo tikrai sunku. Manau, kad mes labai gerai pradėjome rungtynes, per pirmas kelias minutes turėjome progų, bet kai jų neišnaudojome, mūsų veiksmuose atsirado šioks toks nervingumas. Vis dėlto, smagu, kad galiausiai pavyko pasiųsti kamuolį į vartus ir laimėti. Šiai dienai tai ir yra svarbiausia – pergalė ir trys taškai. Be abejo, mes žinome savo problemas, matome, kad reikia gerinti atakų užbaigimą. Turėjome absoliučią žaidimo kontrolę, bet futbole vienintelė statistika yra įvarčiai. Gali žaisti kaip nori, bet įmušus mažiau nei varžovai, nugalėti neįmanoma.“

REKLAMA

„Kauno Žalgiris“ čempionate patyrė jau antrą nesėkmę. Praėjusiame ture kauniečiai savo aikštėje 0:1 nusileido Klaipėdos „Atlantui“, šį kartą tokiu pat rezultatu turėjo pripažinti ir „Žalgirio“ pranašumą. Kalbėdamas apie žaidimą, Kauno ekipos vyriausias treneris Vitalijus Stankevičius pripažino, kad alternatyvų aklinos gynybos modeliui jo auklėtiniai neturėjo. „Žalgiris“ yra gera komanda, Lietuvos čempionai, ir reikia pripažinti faktą, kad kontroliavo visą žaidimą. Kita vertus, atvažiavus į svečius pas čempionus būtų naivu tikėtis, kad mes pradėsime nuo pirmų minučių juos presinguoti. Norėjome kuo ilgiau paerzinti žalgiriečius, tvarkingai gintis ir pabandyti kontratakuoti. Deja, pastarasis elementas mums visiškai nepavyko, – konstatavo V.Stankevičius. – Mes į A lygą patekome su paskutiniu vagonu. Legionieriai į komandą atvyko vos prieš kelias savaites, jiems dar reikia apsiprasti, prisitaikyti, susižaisti. Dabar čempionate bus pertraukėlė, mes jos metu sužaisime kelerias kontrolines rungtynes, pamėginsime sustyguoti žaidimą. Futbolininkai geriau susipažins, susižais ir ateityje tikrai nebūsime patrankų mėsa.“ Iškovojęs antrą pergalę per trejas rungtynes „Žalgiris“ vėl sugrįžo į turnyro lentelės viršūnę. Tiesa, viršutinėje jos dalyje šiuo metu plazda ir tuos pačius 6 taškus turinčio „Atlanto“ vėliava. Po 5 taškus surinko „Trakai“ ir Marijampolės „Sūduva“. A lygos 3 ture ketvirtadienį įvykusi šių komandų akistata baigėsi taikiai 1:1. Kol kas taškų neprarado tik Utenos „Utenis“. Tiesa, uteniškiai pirmenybėse sužaidė tik vienerias rungtynes. Šeštadienį jų laukia susitikimas su „Jonavos“ ekipa. Jonaviškiai čempionatą pradėjo kovingomis lygiosiomis su „Sūduva“ ir „Trakais“. Turnyro lentelės apačioje atsidūrė taškų dar neturinčios Kauno komandos – „Stumbras“ ir „Kauno Žalgiris“. Kalbėdamas apie permainingą čempionato kovų pradžią „Žalgirio“ strategas V.Dambrauskas teigė, kad pirmas ratas niekada neišaiškina lygos nugalėtojo. „Pirmame rate negali laimėti čempionato, bet gali jį pralaimėti. Nesinori skaičiuoti kitų komandų rezultatų. Esame susikoncentravę į savo žaidimą, turime pasirinkę kelią, kuriuo einame ir nukrypti nuo jo nežadame. Dabar bus rinktinių varžyboms skirta pertrauka, o po jos prie komandos prisijungs ir paskutiniu metu individualiai sportavę futbolininkai – Komnenas Andričius, Serge‘as Nyuiadzi ir kiti. Kol kas mes nenorėjome rizikuoti, galėjome išsiversti be jų. Bet kai tik jie bus pasiruošę rungtynėms, jie iš karto sugrįš į rikiuotę“, – pažadėjo trečią sezoną su „Žalgiriu“ dirbantis 40-metis futbolo specialistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų