REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
6
Traškučių pakelyje – žali nuodai (nuotr. Fotolia)

Nors apie traškučių poveikį sveikatai kalbama labai daug ir ne pačiame geriausiame kontekste, ne paslaptis, jog daugelis sau leidžia jais pasimėgauti. O traškučių pakelyje gali laukti kur kas nemalonesnių staigmenų nei daug kalorijų – pavyzdžiui, „žali“ traškučiai, rašo mirror.co.uk

6

Nors apie traškučių poveikį sveikatai kalbama labai daug ir ne pačiame geriausiame kontekste, ne paslaptis, jog daugelis sau leidžia jais pasimėgauti. O traškučių pakelyje gali laukti kur kas nemalonesnių staigmenų nei daug kalorijų – pavyzdžiui, „žali“ traškučiai, rašo mirror.co.uk

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Mažai žmonių imtų valgyti tokį „žalią“ bulvių traškutį. Daug kam atrodo, kad jie yra netinkami valgyti ar net gali pakenkti sveikatai. Ir taip mąstantys neklysta.

REKLAMA

Traškučio spalvos pakitimas paaiškinamas gana paprastai. Paprastai bulvės auga žemėje ir yra apsaugotos nuo tiesioginės saulės šviesos. Tačiau kartais beaugdamos bulvės pasiekia ir žemės paviršių, susiduria su saulės šviesa ir ima keisti spalvą.

Taigi, žalias atspalvis atsiranda dėl chlorofilo – pigmento, kuris suintensyvėja dėl šviesos.

Ar saugu valgyti žalius bulvių traškučius?

Iš tiesų ne visai. Pažaliavusi bulvė gali turėti ne tik chlorofilo, bet ir nuodingos cheminės medžiagos solanino. Tai toksinas, kuris randamas ir labai nuodingoje vaisinėje šunvyšnėje.

Nepaisant to, kad bulvių traškučiuose pasitaikančių žalių yra tokių medžiagų, rimtos panikos kelti tikrai nėra dėl ko. Pabrėžiama, kad prastai galima pasijusti tik tuo atveju, jei žalių traškučių bus suvalgyta labai daug.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų