REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
33
Žiemos audra Stela aplankė JAV (nuotr. SCANPIX)

Stipri pūga, praūžusi pro rytines JAV valstijas, dabar keliauja į Didžiąją Britaniją, jos krantus audra pasieks penktadienį.

33

Stipri pūga, praūžusi pro rytines JAV valstijas, dabar keliauja į Didžiąją Britaniją, jos krantus audra pasieks penktadienį.

REKLAMA

Šią savaitę rytinės JAV valstijos pasitiko audrą Stelą, kuri atnešė pūgą bei praūžusius stiprius 96 km/h vėjus. Ši audra Amerikoje sukėlė mažiausiai penkias mirtis. Dabar per Atlantą Stela keliauja į Didžiąją Britaniją.

Audra apklojo Pensilvanijos, Niudžersio, Virdžinijos ir Masačiusetso valstijas stora sniego danga, kai kur siekiančia net 73 cm. Dabar pūga nurimo. Dėl Stelos JAV buvo uždarytos mokyklos ir nutraukti 6800 skrydžiai, žmonėms reikėjo likti viduje.

Audros uodega pasieks Didžiosios Britanijos krantus jau šį savaitgalį.

Atkeliavusios į Didžiąją Britaniją audros gauna naujus vardus, taigi, kai Stela atkeliaus, ji bus pervadinta vietinės meteorologijos tarnybos (Met Office).

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis ekspertų tikisi, kad ji susilpnės po kelionės per Atlantą.

Nepaisant to, kiti sinoptikai prognozuoja 96 km/h siekiančius vėjus ir stiprų lietų. Pakrantės ruožai yra įspėjami dėl liūčių, stiprių vėjo gūsių ir netgi sniego, nes temperatūra gali nukristi.

REKLAMA

Tikimasi, kad dangus apsiniauks jau šiandien ir karts nuo karto pasirodys lietus bei dulksna.

Steven Keates iš Met Office sakė, kad nuo vėlyvo ketvirtadienio iki sekmadienio šalyje bus drėgna ir vėjuota, tai tęsis visą savaitgalį.

„Vėjas sustiprės iki 96 km/h greičio penktadienį ir šeštadienį Šiaurės Vakarų Anglijoje ir Velse“,– minėjo S. Keates.

Manoma, kad temperatūra nusileis penktadienį ir vargiai sieks 9 laipsnius. Labiausiai paveikiami regionai bus Anglijos pietų pakrantės ir Šiaurės Vakarai.

Kuriuos regionus audra pasieks pirmiausiai?

Penktadienė Škotija ir Šiaurės Anglija taps pirmaisiais regionais atsidūrusiais fronto linijoje, kuomet audra Stela atkeliaus su didžiausia jėga.

Liūtys ir stiprūs vėjai pirmiausia nusiaubs Airiją, Šiaurės Velsą, Šiaurės Angliją ir Škotiją.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų