REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Britų verslininkas paskelbė sensacingą atradimą: jo sukurta programa leis atrasti bet ką feisbuke, užteks tik turėti nuotrauką.

Britų verslininkas paskelbė sensacingą atradimą: jo sukurta programa leis atrasti bet ką feisbuke, užteks tik turėti nuotrauką.

REKLAMA

Programėlė „Facezam“, kurią iOS įrenginiai turėtų gauti jau šį mėnesį, galės atpažinti žmogų socialiniame tinkle vien pagal nuotrauką, skelbiasi jos autoriai.

Anot programos kūrėjų, ji veikia 70 proc. tikslumu ir gali surasti asmens nuotraukos „Facebook“ paskyrą per kelias sekundes.

Tiesa, programos galimybės sumažėja iki 55 proc. jeigu asmuo nuotraukoje yra pasisukęs šonu arba dalis veido yra uždengta akiniais, plaukai ar kepure.

„Ta graži mergina, kurią jūs matote traukinyje kiekvieną dieną? Padarykite jos nuotrauką, įkraukite į „Facezam“ ir jūs galite ją surasti vos per kelias sekundes. Vėliau jau priklauso nuo jūsų,“ – rašoma programėlės reklamoje.

Šios programos analogas – „Find Face“ – jau beveik metus veikia Rusijoje populiariame soc. tinkle „Vkontakte“.

REKLAMA
REKLAMA

„Facezam“ gali būti mūsų anonimiškos bendruomenės pabaiga“, – pareiškė „Facezam“ kūrėjas Jackas Kenyonas, kurį įkvėpė žymi muzikos atpažinimo programa „Shazam“.

REKLAMA

„Vartotojai galės atpažinti bet ką per kelias sekundes, o tai reiškia, kad privatumas viešumoje daugiau nebegalioja,“ – tikino verslininkas.

Jis taip pat pridūrė, kad nėra jokio būdo „Facebook“ vartotojams apsisaugoti nuo šio vaizdo atpažinimo programos. Anot kūrėjo, ši programa padės sumažinti nusikalstamumą, nes bet kurį atsitiktinį praeivį bus galima atpažinti socialiniame tinkle.

„Independent“ skelbia, kad „Facebook“ jau patvirtino – ši programa pažeidžia socialinio tinklo privatumo politiką, todėl „Facezam“ pažadai pradėti savo veiklą kovo 21-ąją yra vertinami abejotinai.

Tačiau pats J. Kenyonas nusiteikęs optimistiškai. Jo teigimu, „jie yra tai numatę ir „Facebook“ nuostatai nebus pažeidžiami“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų