REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Paaukojusi daugiau nei 130 kg krūties pieno, mama neketina sustoti (nuotr. asm. archyvo)

Praėjus tik 6 savaitėms po Nicuros Thompson (28) ketvirto vaiko, raudonplaukio berniuko Coltono, gimimo, mamos rankose užgeso šio naujagimio gyvybė.

9

Praėjus tik 6 savaitėms po Nicuros Thompson (28) ketvirto vaiko, raudonplaukio berniuko Coltono, gimimo, mamos rankose užgeso šio naujagimio gyvybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalui „Today“ moteris pasakojo: „Žodžiais sunku paaiškinti, ką reiškia rankose laikyti vaiką ir stebėti jo paskutinį oro įkvėpimą. Sunkiau ir būti negali.“

REKLAMA

Nepaisant skausmo, kurį sukėlė sūnaus Coltono, kuris spalio 21-ą dieną gimė turėdamas net septynis širdies defektus, netektis, mama siekė padėti kitiems. Nuo pat Nicuros sūnaus mirties gruodžio 2-ą dieną, moteris ir toliau iš krūtų nusitraukinėjo pieną ir aukojo jį silpniems naujagimiams, taip pagerbdama savo sūnų.

„Jo vardu norėjau padaryti kažką gero, kadangi šis pienas priklausė jam. Maniau, kad dovanodama pieną ir taip padėdama kitiems, išsaugau jo atminimą,“ – pasakojo Nicura.

REKLAMA
REKLAMA

Per dieną moteris pieną nutraukdavo 4 kartus ir iš viso jo jau paaukojo daugiau kaip 130 kg. Dalis jo vis dar laukia savo eilės moters šaldiklyje.

„Pieno teko nusitraukti ir jo laidotuvių dieną. Iš pradžių buvo sunku, nes turėjau suprasti, kad pienas, priklausantys mano vaikui, jo nebepasieks,“ – sakė moteris.

Nicura šiek tiek nusiramino, kai suprato, jog visas šis turtas gali būti panaudotas labai geram tikslui.

Prieš gimstant Coltonui, Nicura jau žinojo, kad berniukas turi DiDžordžo sindromą, kuris sukelia širdies defektus ir anomalijas smegenyse. Berniukas ligoninėje praleido dvi savaitės, o vėliau namuose prisijungė prie kitų trijų savo brolių. Loganas (8), Charlie (7) ir Kallanas (4) su broliu dalinosi žaislais, o Helouvyno dieną visi kartu ėjo prašyti saldainių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis buvo nuostabus. Gydytojai sakė, jog namie su juo elgtumėmės kaip su įprastu kūdikiu. Jis turėjo priaugti svorio ir augti,“ – pasakojo Nicura.

Lapkričio 12-ą dieną Coltonui pasidarė sunku kvėpuoti, o jo širdelė pradėjo stoti. Šeima daugiau nei 20 valandų praleido kovodami už sūnaus ir brolio gyvybę.

„Kai jam pasidarė bloga, mums tai sukėlė didžiulį šoką. Žinojome, jog jo gyvenimas bus trumpas, tačiau nesitikėjome, jog Coltonas pasaulį paliks taip greitai,“ – teigė mama, kuri tikėjosi, kad sūnus sulauks bent jau paauglystės.

REKLAMA

Praėjus dviem dienom po to, kai broliai su jauniausia šeimos atžala atsisveikino, nuo berniuko buvo atjungti visi gyvybę palaikantys prietaisai. Moters vyras paklausė, ką Nicura planuoja daryti su pienu, o ji prisiminė, kad gali jį dovanoti ligoniukams.

„Ši mintis man į galvą atėjo dar būnant šalia sūnelio. Ligoninės pieno laikymo kambaryje turėjau daugiau nei 42 kg pieno, tad sprendimą priėmiau labai greitai. Žinojau, koks svarbus yra motinos pienas sergantiems kūdikiams, įskaitant ir manąjį vaikelį,“ – pripažino Nicura. „Tai – skystas auksas.“

REKLAMA

Moteris savo pieną priduoda Ogdeno „McKay-Dee“ ligoninėje, kur vėliau jis yra siunčiamas į Koloradą pasterizavimui. Jos tikslas yra paaukuoti 140 kg, tačiau vėliau tai gali pakilti ir iki 170 kg. „Pamatysim, kiek pieno pavyks padovanoti,“ – sakė Nicura.

Moteris tikisi, jog kiti tėvai, kurie taip pat dėl vienokių ar kitokių priežasčių prarado savo vaikelius, žinos, kad iš to gali išeiti kažkas teigiamo. Nicura drąsina ir kitas mamas savo pieną dovanoti ligoninėms.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų