REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po keturias paras vykdomų 26 metų plungiškės Ievos Strazdauskaitės prabilo pareigūnai. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis surengė trumpą konferenciją, kurios metu paviešinti patikrinti faktai. 

Po keturias paras vykdomų 26 metų plungiškės Ievos Strazdauskaitės prabilo pareigūnai. Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas ir Lietuvos kriminalinės policijos biuro vadovas Rolandas Kiškis surengė trumpą konferenciją, kurios metu paviešinti patikrinti faktai. 

REKLAMA

Generalinis komisaras L. Pernavas patvirtino jau anksčiau paskelbtą informaciją apie tai, kuriuo metu, kokiu maršrutu vyko mergina, kur vėliau rastas jos automobilis. 

"Ant automobilio rastos apgadinimo žymės", - žiniasklaidoje plintančią informaciją patvirtino L. Pernavas. Vėliau pareigūnai pakomentavo, kad automobilį tiria ir vertina ne tik policijos pareigūnai. 

R. Kiškis dar kartą akcentavo prašymą siųsti bet kokią turimą informaciją, nes svarbi yra kiekviena smulkmena.

Atsakinėdami į žurnalistų klausimus pareigūnai tvirtino nenorintys spekuliuoti ir kalbėti apie nepatvirtintus dalykus. Dėl to tokie klausimai, pavyzdžiui, ar yra aptikta I. Strazdauskaitės kraujo pėdsakų, liko neatsakyti. Vis tik patvirtinta, kad informacijos nepaliaujamai daugėja - tai ne tik medžiaga, gauta tiriant rastus merginos daiktus, bet ir atsiliepiančiųjų galimų liudininkų informacija. Anot R. Kiškio šiuo metu apklausiama ir moteris, kuri merginos dingimo vakarą netoli tos vietos, kur buvo rastas I. Strazdauskaitės automobilis, tvirtina girdėjusi moteriškus šauksmus.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnų teigimu, iki šiol neturima informacijos, kad mergina anksčiau būtų turėjusi kokių nors sąsajų su nusikalstamu pasauliu, nėra duomenų ir apie tai, kad įvykdama į Vilnių ji būtų gabenusi kokį nors išskirtinį krovinį.

REKLAMA

Paklausti apie tai, kodėl merginos imta ieškoti taip staigiai, pareigūnai paaiškino, kad taip buvo padaryta vertinant aplinkybes. Tvirtinama, kad visą kelionę mergina bendravo su artimaisiais, o paskui ryšys staiga nutrūko. Nepavykus kurį laiką su ja susisiekti buvo kreiptasi pagalbos.

L. Pernavas ir R. Kiškis sako, kad kol nenustatyta kitaip, galvojama ir tikima, kad mergina yra gyva. 

Susijęs įvykis?

Šių metų vasario 28-ąją per Bendrąjį pagalbos centrą Jonavos rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė nepažįstamų asmenų automobiliu persekiojamos moters pagalbos šauksmas.

REKLAMA
REKLAMA

Automobiliu važiuojanti moteris tvirtino, kad ją persekioja, bando sustabdyti kitas automobilis. Į šį įvykį sureagavo Jonavoje budėję patruliai, bet įtariamųjų automobilio jiems pastebėti nepavyko.

„Taip, pranešimą dėl galimai automobiliu persekiojamą moterį gavome. Moteris skambino vasario 28-ąją. Daugiau nieko komentuoti apie tai negaliu“, - informaciją patvirtino Jonavos rajono policijos komisariato viršininkas Vigintas Lukošius.

Svarbu tai, kad pats incidentas įvyko šalia tos vietos, kur buvo rastas ieškomos 25-erių Ievos Strazdauskaitės automobilis „Audi A7“ – ties Žeimiais. Tad šis moters skambutis tapo Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) pareigūnų atliekamo tyrimo dalimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taip, tiriame šią informaciją. Ji yra tikrinama, bet tiksliai nieko dar pasakyti negaliu. Apie faktus nekalbėsiu. Tyrimui tokia informacija yra naudinga. Daugiau panašių skambučių nesame sulaukę“, - pabrėžė LKPB viršininkas Rolandas Kiškis.

Suprantama, kad pareigūnai apie tai nekalba, tačiau galima daryti prielaidą, kad vienos moters tykoję ir ją nesėkmingai persekioję asmenys po kelių dienų galėjo vėl imtis tik jiems suprantamų kėslų. Šįkart jų taikiniu galėjo tapti prabangų „Audi“ automobilį vairuojanti I. Strazdauskaitė.

SVARBU: galbūt yra daugiau žmonių, kurie pastarosiomis savaitėmis važiavo pro Žeimius ir pastebėjo neįprastose vietose stoviniuojantį automobilį? Jei taip, kuo greičiau apie tai praneškite telefonu 112.

Policija: ypatingų naujienų nėra

Ketvirtadienį pranešta, kad policija toliau intensyviai tiria Ievos Strazdauskaitės dingimo aplinkybes.

„Ypatingų naujienų, kurias galėtumėme pranešti visuomenei, deja, neturime“, - rašoma Policijos departamento išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų