REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
57
Princesė Diana, M. Monroe, C. Chanel (tv3.lt fotomontažas)

Nuo Marilyn Monroe iki Motinos Teresės – šios ikoniškos šių dienų istorijos moterys įkvėpė gausybę žmonių ir po savimi paliko unikalią žymę. Pažvelkime į keletą tokių moterų.

57

Nuo Marilyn Monroe iki Motinos Teresės – šios ikoniškos šių dienų istorijos moterys įkvėpė gausybę žmonių ir po savimi paliko unikalią žymę. Pažvelkime į keletą tokių moterų.

REKLAMA

Marilyn Monroe. Būdama didi kultūrinė ikona, ši aktorė paliko beprecedentį paveldą, jos fanai pasklidę po septynis pasaulio žemynus. Marilyn vaidino tokiuose populiariuose filmuose kaip „Kaip ištekėti už milijonieriaus“, „Septintųjų metų niežulys“, „Džiaze tik merginos“.

Anne Frank. Ji yra viena labiausiai aptarinėjamų Holokausto aukų, Vokietijos žydė, rašytoja. Šlovę ji pelnė po mirties, kai buvo išleistas „Anos Frank dienoraštis“, kur ji aprašo savo gyvenimą nuo 1942 iki 1944 metų. Tuo laiku Vokietija buvo okupavuso Nyderlandus, vyko Antrasis pasaulinis karas. Ši knyga yra viena žymiausių pasaulyje, jos pagrindu buvo pastatytos kelios pjesės ir filmai. A. Frank mirė vienoje iš nacių stovyklų, kai jai buvo 15-ka.

Motina Teresė. Jos neišmatuojama atjauta ir atsidavimas kenčiantiems nuo AIDS, tuberkuliozės ir raupsų lėmė tai, kad Motina Teresė 2016-ais rugsėjį buvo paskelbta šventąja. Ji tapo krikščioniškųjų vertybių – tokių kaip pasiaukojimas ir labdara – simboliu. Motina Teresė tęsė savo labdaringą darbą iki jos paskutinių dienų. Ji sulaukė gausybę apdovanojimų, vienas iš jų – ir Nobelio premija 1979 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Princesė Diana. Daugelio vadinama „žmonių princese“, Princesė Diana – pirmojo Princo Čarlzo žmona – yra viena įtakingiausių XX a. figūrų. Ji buvo kelių labdaros organizacijų narė, o jos mirtis po automobilio avarijos susilaukė milžiniško žiniasklaidos susidomėjimo.

REKLAMA

Amelia Earhart.Ši moteris ne tik buvo Amerikos aviacijos pionierė, tačiau ir pirma pilotė moteris, skridusi per Atlanto vandenyną. 1937 m. ji mistiškai dingo, kai skrido per Ramųjį vandenyną.

Coco Chanel. Ji buvo vienintelė mados dizainerė, pasirodžiusi šimto įtakingiausių XX a. žmonių sąraše, sudarytame žurnalo „Times“. Chanel savo sferoje buvo laikoma revoliucioniere. Ji gavo Neimano Marcuso mados apdovanojimą (1957 m.) ir ilgą laiką buvo populiariosios kultūros dalis.

Malala Yousafzai. Devyniolikmetė Malala yra pakistanietė aktyvistė, kuri buvo pašauta į galvą, kad pasisakė už moterų švietimą. Po to, kai pagijo, Malala tapo išsilavinimo ir moterų įgalinimo simboliu.

Angela Merkel. Buvusi mokslinininkė, dabartinė Vokietijos kanclerė Angela Merkel yra tarp žymiausių pasaulio lyderių. Dėl savo darbo, A. Merkel gavo aukščiausius apdovanojimus iš Jungtinių Valstijų, Saudo Arabijos, Portugalijos ir kitų šalių.

Šaltinis: msn.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų