REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei turi problemų su finansais – atsiprašyk savo tėvo, o jeigu santykiuose – mamos. Taip sako veidoskaitos specialistas, asmenines konsultacijas teikiantis ir, kaip jis sako, žmonių gyvenimus keičiantys Žydrūnas Sadauskas. Vyras sako, kad viską, ką jis kalba yra patikrinta praktikoje su daugybe pas jį besilankančių klientų. „Kalbu ne iš knygutės“, – sako Žydrūnas.

Jei turi problemų su finansais – atsiprašyk savo tėvo, o jeigu santykiuose – mamos. Taip sako veidoskaitos specialistas, asmenines konsultacijas teikiantis ir, kaip jis sako, žmonių gyvenimus keičiantys Žydrūnas Sadauskas. Vyras sako, kad viską, ką jis kalba yra patikrinta praktikoje su daugybe pas jį besilankančių klientų. „Kalbu ne iš knygutės“, – sako Žydrūnas.

REKLAMA

Kodėl susitaikymas su tėvais toks svarbus? Žydrūnas, pats neinantis į bažnyčią ir Dievu netikintis, sako, kad visi atsakymai yra Biblijoje.

„Visos pagrindinės mūsų gyvenimo nuostatos yra sudėtos Biblijoje. Pradėkime nuo tokių paprastų dalykų kaip „mylėk savo tėvą ir motiną kaip save patį“. Nuo čia viskas ir prasideda. Juk būna taip: mes kažkur nemylime savęs, o paskui tą nemeilę automatiškai transliuojame tėvams.

Kai žmogui sukanka 30 metų, pas jį prasideda didžiulė vidinė revizija, kurios esmė yra tokia: iki 30 metų aš gyvenau kitų gyvenimą – tėvų, visuomenės ir pan. – o paskui pradedi klausti savęs, kas tu esi iš tikrųjų. Tačiau yra tokia mažytė problema: neišspręsti probleminiai santykiai su tėvais ir kita aplinka. Nebūtinai turi važiuoti pas tėvus ir jų atsiprašinėti, bet turi priimti, atleisti sau, koks tu buvai iki šiol. Nuo to atleidimo ir atsiprašymo momento tu gali labai gražiai judėti į priekį ir tada tas minusas, kuris buvo iki 30-ies (probleminiai santykiai – red.) versis į pliusą“, – kalbėjo veidoskaitininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnės galimybės

Pasak pašnekovo, žmogus judėti į priekį gali tik tuomet, kai suvokia savo problemas ir kad visa bėda yra ne tėvuose, o jame pačiame, kada žmogus atsiprašo tėvų arba taiko kitą techniką, kuri leidžia žmogui išsivalyti ar paleisti nuoskaudas.

REKLAMA

„Jeigu žmogus kažko neišsivalė, šis reikalas vilksis iki to, kol žmogus nepakeis savo požiūrio į tai. Kad tu galėtum nuo savo problemos atsispyrusi šauti į priekį, turi padėkoti už problemą. Jeigu mergaitė užauga tobuloje aplinkoje, ji būtų pilka mergaitė. Dėl ko? Dėl to, kad pasaulį keičia ir kažką įdomaus jame daro tie, kurie turėję pakankamai daug sunkumų. Apibendrinant: kuo didesnių sunkumų žmogus turi pirmame gyvenimo etape, tuo didesnės galimybės yra antrame“, – kalbėjo Žydrūnas.

Aplinkos atspindys

Pasak jo, atsiprašymas kaip mechanizmas turėtų sudeginti egoizmą, o egoizmas yra pagrindinė priežastis, dėl kurios, Žydrūno teigimu, turime pretenzijų tėvams.

REKLAMA
REKLAMA

„Kas yra šventasis žmogus? Tas, kuris visiškai pamiršo savo „aš“ ir iš principo gyvena dėl kitų. Šventasis yra tas, kuris kaip veidrodis atspindi aplinką. Mačiau Dalai Lamą ir mane jis nustebino. Dalai Lama ėjo pro tėvus, kurie turi vaiką ir norėjo, kad Dalai Lama jį palaimintų. Šis su džiaugsmu palaimino vaiką. Tada jis atsisuko į kitą pusę – čia stovėjo tėvas, kuris verkė. Dalai Lama iškart verkė su juo. Tai ne šizofrenija, o pasiekimas – ką jis mato aplinkoje, tai atsispindi jame. Kad tai įvyktų, savo „aš“ turi išsimesti visiškai. Tol, kol turi savo nuomonę, tol yra problema“, – kalba Ž. Sadauskas.

Tėvo atmetimas

Kodėl esant sunkumų finansinėje srityje reikia atsiprašyti būtent tėvo? Todėl, sako Žydrūnas, kad pasirūpinimas namais, maistu, medžiotojo instinktas vis tiek yra vyriškas reikalas ir tai yra priskiriama vyriškai energijai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vyro vaikas – mergaitė ar berniukas – vyrišką energiją paima iš to, kas yra artimiausias. Taigi tėvo grobis yra pinigai. Nuo to tėčio potencialo priklauso tai, kiek vaikas gali paimti. Nesvarbu, kiek vaikas paima, bet kuo didesnė pretenzija iš vaiko tėvui dėl to, kiek jis paima, tuo labiau vaikas atmeta tai, ką gali duoti tėvas iš savo energetinės pusės.

Paimkime pavyzdį: tėvo medžiojimo įsivaizdavimas yra 300 eurų per mėnesį – prilyginkime tai dviems kiškiams. O vaikas sako – tai yra „š...“. Tai reiškia, kad vaikas neturi teisės net į du kiškius, neturi teisės išmokti pagauti tuos du kiškius. Vaikas, išmokęs priimti tėvą ir pagauti tuos du kiškius, jis jau turi potencialą sugalvoti, kaip dar ir lapę pagauti ir pan.“ – pasakoja veidoskaitos specialistas.

REKLAMA

Taip pat tėtis, sako Žydrūnas, yra ir pirmas vyras pasaulyje, kurį mato vaikas. Todėl jeigu užaugusi mergina turi pretenzijų savo tėvui, ji darnių santykių sukurti negali.

Santykiai su mama

Susitvarkius santykius su mama, atsiprašius jos ir atleidus sau pačiai, veidoskaitos specialisto teigimu, žmogaus socialinis pasaulis, ryšiai su žmonėmis turi plėstis pakankamai ryškiai.

„Pateiksiu gyvą pavyzdį: turiu pažįstamą verslininką, kuris turi tokią bėdą – jis yra bankrutuojančių įmonių gelbėtojas. Jis priauga iki pusės milijono eurų, o paskui ateina kiti akcininkai ir jį suvalgo. Jis turi didžiulę problemą su tėvu – santykiai labai blogi – tačiau su mama jis sutaria nuostabiai. Tie geri santykiai su mama jam duoda tai, kad žmonės dėl jo galėtų nueiti nusižudyti. Tad kai jis nukrenta į dugną, atsiranda žmonės, kurie jam padeda. Mūsų pažinčių gylis, socialiniai ryšiai, žmonių atsidavimas mums priklauso nuo mūsų santykių su mama“, – kalba Ž. Sadauskas.

Tad veidoskaitininkas sako, kad tiems, kurie turi puikius santykius su mama, socialiniame pasaulyje sekasi nuostabiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų