REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
I. Strazdauskaitės paieška

Jau trečią dieną Lietuvoje intensyviai ieškoma sekmadienio vakarą dingusios 26 metų plungiškės Ievos Strazdauskaitės. Daugybės pareigūnų ir savanorių pastangos kol kas bevaisės – apie tikslų merginos likimą konkrečios informacijos nepranešama. Tačiau tai vieni, tai kiti šaltiniai vis grįžta prie pagrobimo temos.

16

Jau trečią dieną Lietuvoje intensyviai ieškoma sekmadienio vakarą dingusios 26 metų plungiškės Ievos Strazdauskaitės. Daugybės pareigūnų ir savanorių pastangos kol kas bevaisės – apie tikslų merginos likimą konkrečios informacijos nepranešama. Tačiau tai vieni, tai kiti šaltiniai vis grįžta prie pagrobimo temos.

REKLAMA

Naujienų portalui tv3.lt buvę kriminalistai, anksčiau dirbę su dingusiais žmonėmis sakė, jog viliasi, kad merginą pavyks surasti gyvą. Ir, anot jų, tai, kad yra tikrai daug įvairių dingimo versijų, tik didina galimybes (bent jau ankstyvojoje paieškų stadijoje) tikėtis palankios šios istorijos baigties.

Tuo tarpu trečiadienio rytą neįvardytų šaltinių teigimu, vis daugiau kalbama apie tai, kad mergina pateko į iš anksto paspęstus spąstus – ji pagrobta. Naujienų portalas lrytas.lt praneša, kad įvykį pareigūnai prasitarė, jog I. Strazdauskaitė per antrąjį sustojimą kelionės metu galėjo būti apgauta policininko uniformą vilkėjusio nusikaltėlio ir suvaidintos avarijos.

REKLAMA
REKLAMA

Pagrobimo versija ne visus įtikina

Pirmasis nepriklausomos Lietuvos kriminalinės policijos vadovas Alvydas Sadeckas teigė, kad turi savo versiją, kas galėjo nutikti, tačiau paviešinti ją atsisakė, palikęs tai paiešką atliekantiems pareigūnams.

REKLAMA

Tačiau, remdamasis patirtimi, jis išsakė savo abejones dėl pagrobimo versijos: „Automobilį rado, tad domino tikrai ne jis. Kas dar buvo viešai aptarta? Pykčio ar keršto versija, atsitiktinis pakeleivis arba galimas užpuolimas. Supraskite, į viską atsakys pareigūnai. Nesinori savo duomenimis nepagrįstais svarstymais kažkam pakenkti.

Kaip dėl pagrobimo versijos? Logiška, kad pagrobimo atveju tikslas būna gauti išpirką. Įprastai būna taip, kad nusikaltėliai susisiekia su pagrobto žmogaus artimaisiais dar iki tol, kol šie nesikreipė į policiją. Nes pavėlavus pasidaro viskas labiau komplikuota. Šiuo atveju laiko kreiptis į artimuosius buvo, bet niekas to nepadarė. Tad nežinau, kiek reali ši versija. Bet į tai atsakysiu ne aš.“

REKLAMA
REKLAMA

Siūlo likti kantriems

Daugelį metų kriminalistikos srityje dirbęs ir vėliau privačiu detektyvu tapęs Olegas Rimanas pridūrė, kad dingus žmogus svarbia tampa kiekviena net ir nedidelė smulkmena.

„Iš patirties galiu pasakyti, kad jeigu dingsta žmogus, tai reikia aiškintis, ar buvo požymių, kad gali kažkur išvykti. Reikia tikrinti kompiuterį, telefoną, asmeninius daiktus. Labai svarbi ir atmosfera šeimoje iš kurios dingo. Artimiesiems visada siūlome apžiūrėti dingusio žmogaus kambarį, darbo vietą, kompiuterį.

Gal jis pasiėmė kokius dokumentus, pinigus? Gal buvo kaupiami pinigai šeimos biudžete ir jie dingo? Kai dingsta žmogus, reikia apklausti žmones iš jo aplinkos – kaimynus, draugus, bendradarbius. Svarbu apžiūrėti dingusio žmogaus pamėgtas lankytinas vietas“, - svarbiausius pirminius veiksmus vardijo O. Rimanas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, policija turi daug techninių paieškos galimybių, todėl negali viešinti daugelio dalykų: „Iš tiesų, šiuo metu galime tik spėlioti, o to daryti nėra tikslo. Reikia turėti labai daug informacijos, kad galėtum, kaip gydytojas, nustatyti „diagnozę“. Tai nėra eilinis įvykis, todėl jau dabar matomos neeilinės pajėgos. Tikiu, kad darbas vykdomas kokybiškai, todėl viešinti policijos žingsnius vieną po kito būtų netikslinga.

Norisi tikėtis, kad ši istorija nepasibaigs pačiu blogiausiu scenarijumi. Iš tiesų daug keistų aplinkybių. Ramina tai, kad automobilis rastas. Jeigu viskas būtų tik dėl automobilio, tai būtų tikėtina kiek kitokia įvykių baigtis. Dabar tik spėlionės lieka, tad reikia likti kantriems ir tikėtis geriausio“.

REKLAMA

Svarbiausi šiuo metu žinomi faktai:

Mergina dingo sekmadienį apie 21.00 val.;

Tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. išvažiavo iš Plungės į Vilnių;

Pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas;

Apie 01.30 val. automobilis buvo rastas Jonavos r., netoli Žeimių mstl. esančiame miške – merginos automobilyje nebuvo;

Merginos paieškoje dalyvauja daugiau nei šimtas įvairių tarnybų pareigūnų;

Žinoma, kad paliktas automobilis buvo užrakintas, prie jo jokių galimų nusikaltimo požymių neaptikta;

Pareigūnai teigė, kad rasta merginos daiktų („Rasti kai kurie daiktai, kurie mums duoda rezultatą ir pagrindą manyti, kad mes einam teisinga linkme“, - paieškos metu sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas);

Pirmadienio vakarą Policijos departamentas paskelbė automobilio nuotrauką, su kuriuo sekmadienio vakarą išvažiavo mergina.

Dingusiosios požymiai: 170 centimetrų ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų