REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
I. Strazdauskaitės paieška

Šimtai policijos pareigūnų vakar ieškojo ir šiandien tebeieško dingusios 25-erių metų merginos. Artimieji ir policija įtaria, kad ji pagrobta. Ji prapuolė sekmadienį, kai prabangiu nauju automobiliu „Audi" važiavo iš Plungės į Vilnių. Mašina rasta miške prie Jonavos. Pareigūnai šukuoja pakeles vildamiesi, kad mergina dar gyva. 

16

Šimtai policijos pareigūnų vakar ieškojo ir šiandien tebeieško dingusios 25-erių metų merginos. Artimieji ir policija įtaria, kad ji pagrobta. Ji prapuolė sekmadienį, kai prabangiu nauju automobiliu „Audi" važiavo iš Plungės į Vilnių. Mašina rasta miške prie Jonavos. Pareigūnai šukuoja pakeles vildamiesi, kad mergina dar gyva. 

REKLAMA

„Atliekami paieškos darbai, buvo tikrinama teritorija nuo Žiežmarių iki Elektrėnų ir buvo renkami įkalčiai, kurie galėtų būti susiję su merginos pagrobimu. Asmeniniai daiktai, kurie galėjo būti nusikaltėlių išmesti“, - sakė Darius Žukauskas, Kauno policijos viršininkas.

„Mergina iki šiol nerasta. Žmonės aktyviai skambina, padeda. (...) Buvo gauti tam tikri žmonių pranešimai, kurie tikrinami. Šiandien bus tikrinama pagal poreikį toliau, atliekamos liudytojų apklausos“, - taip pat sakė D. Žukauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausi šiuo metu žinomi faktai:

  • Mergina dingo sekmadienį apie 21.00 val.;
  • Tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. išvažiavo iš Plungės į Vilnių;
  • Pravažiavusi Kauną, pasak pranešėjo, dingo – dingo ryšys, vėliau telefonas buvo išjungtas;
  • Apie 01.30 val. automobilis buvo rastas Jonavos r., netoli Žeimių mstl. esančiame miške – merginos automobilyje nebuvo;
  • Merginos paieškoje dalyvauja daugiau nei šimtas įvairių tarnybų pareigūnų;
  • Žinoma, kad paliktas automobilis buvo užrakintas, prie jo jokių galimų nusikaltimo požymių neaptikta;
  • Pareigūnai teigė, kad rasta merginos daiktų („Rasti kai kurie daiktai, kurie mums duoda rezultatą ir pagrindą manyti, kad mes einam teisinga linkme“, - paieškos metu sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas);
  • Pirmadienio vakarą Policijos departamentas paskelbė automobilio nuotrauką, su kuriuo sekmadienio vakarą išvažiavo mergina.

REKLAMA

Ieva Strazdauskaitė sekmadienį pusę penktos vakaro išvažiavo iš Plungės  į Vilnių. Tačiau sostinėje taip ir nepasirodė. Anksčiau ji feisbuke rašydavo, kad ieško, kas pavežtų ir pati siūlydavosi pavėžėti pakeleivius.

Į policiją kreipėsi merginos tėvas ir pranešė, kad dukra dingo pravažiavusi Kauną. Ji nebeatsiliepė telefonu, o vėliau telefonas buvo visai išjungtas. Kauno policijos pareigūnai naktį pradėjo paiešką. Jiems talkina ir kariai bei šunys. Dėl nepalankių oro sąlygų sraigtasparnio nuspręsta nekviesti.

REKLAMA
REKLAMA

„Versijos yra tikrinamos, ar kažkas su ja susisiekė, kažką susitiko ar paėmė kažką pakeliui.

Žinome sustojimo vietą, kalbant apie degalinę, žinome ir kur radome. Tiksliname, kur važiavo, kokiu keliu.

Paieška vykdoma ten, kur rastas automobilis ir kita vieta – kur užfiksuotas veikęs telefonas ties Elektrėnais“, - sakė Linas Pernavas.

Dingusi mergina vairavo vos pernai pagamintą tamsiai rudos spalvos prabangų automobilį „Audi A7“.

Salone tokia mašina kainuoja per 50 tūkst. €. Automobilyje įrengta sekimo įranga, tad pusę antros nakties policija jį rado užrakintą už šimto kilometrų nuo tos vietos, kur nustojo veikęs telefonas - miške Jonavos rajone, šalia Žeimių miestelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apžiūrėję vietą aplink automobilį, pareigūnai nepastebėjo nei grumtynių, nei kraujo pėdsakų, iššukavę apylinkes merginos taip pat nerado.

Pareigūnai paieškoms pasitelkė net ir karius. Tačiau kol kas visos paieškos bevaisės.

Iškėlė pagrindinę versiją

Pagrindinė tyrimo versija – pagrobimas, tačiau pareigūnai neatmeta nė vienos kitos įmanomos versijos. Nuvarę jos vairuotą mašiną į Kauno policijos aikštelę, pareigūnai jos neleidžia filmuoti ir neatskleidžia, kam priklauso prabangi mašina, tepripažinę, kad ne merginai. Galimai ji priklauso dingusios merginos tėvui, Plungėje turinčiam automobilių nuomos įmonę. Policija prašo jūsų pagalbos ieškant merginos. Jei ją matėte, žinote galimą jos buvimo vietą ar turite tyrimui reikšmingos informacijos, policija prašo nedelsiant pranešti.

REKLAMA

„Jei stovėjo kelkraštyje, atkreipė dėmesį, magistrale transporto priemonės važiuoja, nestovi. Eismas intensyvus. Nemažai žmonių grįžinėja į Vilnių. Gal buvo svečiuose, pas tėvus, jei pastebėjo kelkraštyje stovinčius kitus automobilius, tegu informuoja, maloniai dėkojame“, - komentavo D. Žukauskas.

Dingusiosios požymiai: 170 centimetrų ūgio, liekno kūno sudėjimo, dėvėjo pilkos spalvos sportinį kostiumą, trumpą juodą striukę.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų