REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kviečiu diskutuoti. Lai diskusijos pagrindu būna psichologo Michailo Labkovskio citatos apie šeimą, santykius ir psichologinę sveikatą. Nepulkime prieštarauti ir neskubėkime sutikti. Lai ramūs protai leidžia pajausti širdims, kokia yra tiesa.

Kviečiu diskutuoti. Lai diskusijos pagrindu būna psichologo Michailo Labkovskio citatos apie šeimą, santykius ir psichologinę sveikatą. Nepulkime prieštarauti ir neskubėkime sutikti. Lai ramūs protai leidžia pajausti širdims, kokia yra tiesa.

REKLAMA

Vedybos – prastas gyvenimo tikslas

Psichologas. M. Labkovskis sako, kad sveikas žmogus nesiekia nei vesti, nei ištekėti. Dauguma dvasinių mokytojų skatina žmones atrasti save, pažinti save, tapti laimingais ir mokėti tą laimę išsaugoti. Nepriklausomai nuo lyties. Senovės išminčiai juokavo: jei nori būti laimingas vieną vakarą – svaiginkis; jei n

ori būti laimingas keletą mėnesių – vesk arba ištekėk; jei nori būti laimingas visą gyvenimą – atrask savo mėgiamą veiklą. Žmonių prisirišimas prie santuokos kaip gyvenimo tikslo dažnai yra liguistas. Nes patiems žmonėms kenkia. Tiek moterys, tiek vyrai, siekiantys vedybų, turi mažiausią sėkmę. Galima sakyti, kad vieno ar kito tikslo akcentavimas susiaurina žmogaus psichinį regos lauką ir taip žmogus neįžiūrį realybės, su kuria jis tikrai gali būti laimingas. Link neurozės ar kitų psichinių negalavimų gali vesti ir iliuzinis įsivaizdavimas, kaip viskas turi būti. Jei iš tiesų norite sukurti laimingą šeimą, būkite savimi. Net ir charakterių suderinamumas nėra toks reikšmingas, kaip teigia dauguma specialistų. Jei žmogus tau įdomus, būk su juo. Kai tu myli žmogų, rūpiniesi juo, jaudiniesi dėl jo – viskas bus gerai.

Stabili psichika – vienintelis garantas

Galima drąsiai sakyti, kad vienintelis laimingo santuokinio gyvenimo su vienu partneriu pagrindas – stabili psichika. Nei kompromisai, nei nuolaidžiavimai, anot psichologo Michailo, nepadeda. Nepradėkime jaustis nestabilūs. Ypač patyrę kelias santuokas. Verta pripažinti savo silpnas vietas ir pradėti veikti, t.y. mylėti save. Kaip teigia psichologas M. Labkovskis, visi kompromisai ir nuolaidžiavimai atveda žmogų iki kardiologo ar onkologo kabineto durų. O kai žmogaus psichika yra stabili, jis gali nugyventi visą savo gyvenimą su vienu partneriu.

REKLAMA
REKLAMA

Būkime drąsūs būti savimi, turėkime tiek meilės sau, kad galėtume būti nepatogūs kitiems. Net ir savo pasirinktiems partneriams. Nebijokime kitų palikti nepatenkintais. Vyresnių žmonių patirtis byloja, kad per daug patogūs žmonės nėra nei labiau gerbiami, nei labiau mylimi. Ypač patogios moterys labai dažnai laikomos tuščia vieta arba šlepete, kurią, kur padėjai, ten ir rasi. Jei apie moterį vyras negali pasakyti, kas ji, kokia ji ir ką ji mėgsta pusryčiams, vyras jos nevertina.

REKLAMA

Moterų neurozė – dažna konfliktų priežastis

Kaip teigia psichologas M. Labkovskis, moteris turi problemų ne todėl, kad jos vyras elgiasi kaip asilas, o todėl, kad moteriai būdinga tam tikra neurozė, kuri pasireiškia prie tam tikrų sąlygų, skatinančių moterį kentėti. Manoma, kad tokia moteris tarsi specialiai pradeda santykius su tokiu vyru, su kuriuo ji galėtų pratęsti savo ligą, atsiradusią dar vaikystėje. Kaip atskirti neurotiką nuo sveiko? Sveikas žmogus kenčia dėl realių istorijų. Neurotikas – dėl prisiglavotų. O jei jų per maža, griebiasi Kafkos, Dostojevskio arba butelio. Verta įsisąmoninti, kad tik tos moterys, kurios stokoja sveikos meilės sau, leidžiasi į santykius su vyru, kuris jos nemyli ar nemyli pakankamai.

REKLAMA
REKLAMA

Priežasčių tokios mažos meilės sau yra labai daug ir apie daugelį jų jau rašėme. Galime apibendrinti, kad nelaimingos moterys ir vyrai turi tam tikrą priklausomybę nelaimingumui. Labai dažnai meilė matuojamai kančios mažumu. O juk sveika meilė – tai tema apie laimę. Pamiršome... Žinutė moterims: vyrai prieina tik prie tų moterų, kurios šypsosi, kurios akimis duoda tarsi sutikimą santykiams. Vyrai visai kaip vaikai...

Kentėkime dėl vaikų

Psichologas pateikia labai taiklų pavyzdį: kai stiuardesė pasakoja apie deguonies kaukes lėktuve, ji sako, jog pirma reikia pasirūpinti vaiku, vėliau – savimi. Šeimoje – viskas atvirkščiai. Jei norime, kad vaikas būtų laimingas, pirma turime sutvarkyti savo galvas. Sveikas žmogus sudėtingose situacijose renkasi save ir savo gerovę, o neurotikas – santykius, nepaisydamas savęs. Gyventi kartu dėl vaikų yra mitas. Vaikai yra verti matyti vienas kitą mylinčius ir gerbiančius suaugusiuosius. Vaikai nepakenčia apsimetinėjimo. Vaikus labiau traumuoja melas, o ne skyrybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dauguma moterų nežino, kad moteris santykiuose su vyru neturi kentėti. Kai moteriai kažkas nepatinka, ji iš karto turi apie tai pasakyti. Jei vyras nekeičia savo elgesio, moteriai geriau su juo išsiskirti. Vyrams, kaip ir vaikams, patinka, kai moteris turi savo charakterį ir jį rodo. Labai dažnai moterys neišsiskiria su jų nemylinčiais vyrais dar ir todėl, kad vyrai tapo jų visu gyvenimu, visu pasauliu. O tai tik reiškia, kad tos moterys savojo pasaulio taip ir neatrado. Nesvarbu, kiek moteriai metų, ji gali pradėti mylėti save bet kada. Sveikai merginai situacija, kurioje vaikinas nepaskambino, reiškia neprasidėjusių santykių pabaigą, o nesveikai – meilę. Vyrams taip pat verta žinoti: nevalia valgyti restorane pavadinimu„Kaip pas mamą“ ir gultis į lovą su moterimi, kuri problemų turi daugiau nei pats.

REKLAMA

Vienatvė dėl nemeilės

Dauguma moterų galvoja, kad vienišos jos yra todėl, kad jų niekas nemyli. Ar jos susimąstė, kad vienišumas – tai nemeilės sau pasekmė? Vienišumas atsiranda tuomet, kai moteris nesidomi savimi. Ir, greičiausiai, nuo vaikystės. Todėl labai verta merginai kreiptis į psichologą, kuris padėtų jai atsikratyti nereikalingų kompleksų. Verta įsisąmoninti, kad vienintelis laikas, kai esame priklausomi nuo kitų ar esame situacijų įkaitai – tai vaikystė, kai gyvename su tėvais ar globėjais. Laimei, vaikystė trunka ne ilgai. Todėl net jauni žmonės turi galimybę patys priimti sprendimus dėl santykių. Tad būkime drąsūs būti savimi, mylėti save ir būti tik su tais, su kuriais mums verta būti!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų