REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apie neištikimybę kalbėtis nėra malonu: nei tam, kas buvo išdavęs, nei tam, ką buvo išdavę. Visgi daug moterų kelia ramybės neduodantį klausimą: ar verta atleisti vyro neištikimybę? Linkiu susirasti sau tinkantį atsakymą ir kviečiu panarplioti santykių labirintus kiek kitu kampu.

Apie neištikimybę kalbėtis nėra malonu: nei tam, kas buvo išdavęs, nei tam, ką buvo išdavę. Visgi daug moterų kelia ramybės neduodantį klausimą: ar verta atleisti vyro neištikimybę? Linkiu susirasti sau tinkantį atsakymą ir kviečiu panarplioti santykių labirintus kiek kitu kampu.

REKLAMA

Kaip nulaikyti vyrą?

Ar susimąstome, kodėl kyla šis klausimas? Kodėl retas vyras suka sau galvą, kaip nulaikyti moterį? Kai vyrų skaičius mažėja, daug moterų kelia šį klausimą sau ir ieško įvairiausių būdų, kaip tuos vyrus išsaugoti. Kai kalbame apie meilę, nulaikymas, sulaikymas, prisirišimas ir kiti panašūs dalykai – tai nėra meilės požymiai. Meilė yra laisvė rinktis ir įsipareigojimas. Kai moteris naudojasi savo laisva valia. Kai vyras naudojasi savo laisva valia. Ir vienas kitam įsipareigoja. Labai dažnai vis dar svaičiojame apie meilę lyg ji būtų drugelių šėlionės.

Meilė – tai atsakingas įsipareigojimas mylėti kitą žmogų. Ne tik tuomet, kai malonu, bet ir tuomet, kai mažiau malonu ar visai nemalonu. Daug metų poroje nugyvenę žmonės pasakoja, kad būtent didžiausi nesutarimai ir konfliktai paskatino partnerius suartėti ir ieškoti kelių į vienas kito širdį. Todėl verta tiek vyrams, tiek moterims kelti klausimą: kaip mylėti, kad partneris jaustųsi mylimas?

REKLAMA
REKLAMA

Sulaikymo pasekmės

Kai moterys stengiasi išsaugoti vyrą, jos didžiąją savo energijos dalį nukreipia į įvairiausių saitų kūrimą, pvz. pripratina vyrą prie skanaus namuose gaminto maisto, prie sutvarkytų namų, kuriuose būtų jauku ilsėtis, prie nuolat prieinamo fizinio kontakto ir pan. Moterys daro vyrams labai daug paslaugų. Formuojasi įpročiai. Bet meilė nepuoselėjama. Moterys daro daug taip vadinamų meškos paslaugų partneriams, kuriems taip pat lemta augti ir tobulėti.

REKLAMA

Moterys įtiki, kad jų valioje yra kito žmogaus pasirinkimai. Nejau galvojame, kad vyrai yra lyg marionetės, kurias galima valdyti paslaugų ir patogumo manipuliacijomis? Tiek daug moterų, kurios buvo nuostabios namų šeimininkės, išgyvena skyrybas. Kodėl vyras atsisakė tų patogumų? Ar verta įsiklausyti į daugumos moterų patarimą – išleisk vyrą iš namų pilnu skrandžiu ir tuščiomis sėklidėmis?

Moteris yra lyg magnetas. Ji arba traukia vyrą, arba stumia jį nuo savęs. Kai moteris atsiduoda santykiams su vyru neišmintingai ir susikoncentruoja į vyro išsaugojimą, magnetinė traukos jėga su laiku senka ir pradeda kurtis atstūmimo jėga. Kai nėra tvirto santykių pagrindo, įpročiai ir patogumai negali užtikrinti, kad vyras sutiks pasilikti santykiuose. Juk niekas nenori būti įkalintas.

REKLAMA
REKLAMA

Traukos stebuklai

Daug moterų, nugyvenusios daug metų su tuo pačiu partneriu, yra nelaimingos. Kodėl? Nes jos pavargsta daryti tiek daug visko, kad tik vyras pasiliktų. Santykiai negali būti sukurti bijant. Moteriai labai svarbu pamilti save. Moteriai labai svarbu vertinti save. Moteriai labai svarbu išmokti palikti kitus mažiau patenkintus ir rūpintis savo patogumu. Moteriai labai svarbu daryti viską, kad ji pati būtų laiminga. Moterys, kurios laukia, kad jas laimingomis padarys vyrai, labai klysta.

Moterys, kurios duoda daugiau nei gauna, išsenka, nuskursta ir labai dažnai lieka vienišos. Nes jos nebeturi energijos traukti nieko nedarydamos. Moteris, kuri nusprendžia leisti ją mylėti vyrui, įveikia savo baimę likti viena, turi labai daug šansų tapti laiminga. Paradoksalu, bet tos moterys, kurios mažiau galvoja apie vyrus ir jų patogumus, labiau domina vyrus nei tos, kurios dieną naktį galvoja apie savo partnerį, jo gerovę ir patogumą. Galima daryti išvadą, kad vyrą traukia ta moteris, kuri nebijo likti viena, kuri nesirūpina, kaip išsaugoti vyrą, o didžiąją dalį savo energijos skiria sau bei santykių kūrimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jei partneris išeina

Žinomas vokiečių psichologas Bertas Helingeris teigia, kad santykių sėkmė arba nesėkmė yra dviejų partnerių indėlių rezultatas. Neverta ieškoti kaltų, verta įžvelgti elgesį, kurio pasekmės yra vieno iš partnerių pasitraukimas. Neištikimybės scenarijų gali būti labai daug. Vieni žmonės stokoja kūniško kontakto, kiti stokoja pripažinimo, kiti – patogumo ir pan. Neretai individai bando ieškoti viso to už šeimos ribų, ieškodami žmonių, su kuriais galėtų patenkinti jiems svarbius poreikius.

Daugumai mūsų yra normalu vartoti kitus žmones. Kai pažvelgiame į santykius iš aukščiau, pradedame galvoti, kokias gi pamokas per artimus žmones siunčia man Dievas? Kai stebime sudėtingą savo gyvenimo situaciją, kelkime klausimą: ko turiu išmokti, kokia tai istorija, kokia pamoka? Juk sielos evoliucijai reikia dinamikos. Tobulėjimui reikia iššūkių. Priartėjimui prie Dievo reikia kančios. Vieno iš partnerių pasitraukimas – tai nėra bausmė už kito partnerio netinkamą elgesį. Tai gali būti paskatinimas moteriai labiau save mylėti, tai gali būti atleidimo pamoka, tai gali būti realybės priėmimo pamoka, tai gali būti susitaikymo su dabartimi pamoka, tai gali būti paskatinimas nutraukti santykius su netinkamu žmogumi ir pan.

REKLAMA

Dauguma moterų, kurių partneriai demonstravo neištikimybę, kelia klausimą: ar atleisti? Tačiau ne šis klausimas yra pagrindinis. Esame žmonės ir turime savęs paklausti: ką man dabar daryti su šia gyvenimo situacija? Kai galvojame tik apie atleidimą, vėl galvojame tik apie vyrą, kurį norime sulaikyti. Klauskime savęs: kaip turiu elgtis su savimi? Ką man reiškia draugystė su žmogumi, kuris priima sprendimą man meluoti, mane skaudinti ir pan? Ar tai – draugystė? Ko neteksiu be šio žmogaus? Moterims neverta skubėti netinkamą partnerį keisti į tinkamesnį. Moteris nuo netinkamų santykių turi išsivalyti būdama viena. Moteris turi išmokti mylėti save, kad ir kas benutiktų.

REKLAMA

Kaip pamiršti buvusį?

Moteris yra prieraišesnė už vyrą, todėl jai daug sunkiau nutraukti net ją griaunančius santykius. Net po sprendimo išsiskirti, moteris daug stipriau išgyvena netektį nei vyras tokioje pačioje situacijoje. Žinoma, yra išimčių, tačiau tipiškas yra būtent toks išsiskyrimo išgyvenimas vyrams ir moterims. Ne kartą pasakojau apie tai, kad moterims gyvenimas pats sukuria etapą, kuomet ji turi tik save. Neverta priešintis tam. Verta pasinerti į šį laikotarpį ir atrasti save. Moteris lieka viena tuomet, kai jai reikia atrasti save iš naujo. Labai dažnai moteris tarsi paauga ir jai tenka skirti laiko ir energijos savo naujų asmenybės aspektų integravimui į gyvenimą. Todėl moterys, kurios po išsiskyrimo su ilgalaikiu partneriu bando ieškoti būdų, kaip užsimiršti, tik atitoliną tobulėjimo ir augimo etapą.

Nevalia užsimiršti, valia išgyventi liūdesį, pyktį, nusivylimą ir su visu tuo save dar stipriau pamilti. Svarbu atkreipti dėmesį į savo mintis: moterys labai dažnai daug laiko galvoja apie buvusį partnerį. Tai tik įrodo, kaip stipriai moteris buvo prisirišusi prie žmogaus. Sakoma, kad stipriai prisirišti valia tik prie Dievo. Jis yra patikimas ir stabilus. Besaikė priklausomybė nuo žmogaus – tai nėra meilės požymis. Tai – tik priklausomybė ir išgijimas yra įmanomas. Svarbu suvaldyti savo mintis, formuoti naujus įpročius. Ir tam reikia skirti laiko. Ir tik išsilaisvinus iš liguistos priklausomybės nuo žmogaus galima pradėti rūpintis savimi mylint save visa širdimi. Pamiršti buvusį galima tik prisiminus save. To labai ir linkiu!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų