REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
43
Megan Jayne Crabbe (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Megan Jayne Crabbe, turinti daugiau nei 656 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“, rodo pavyzdį moterims visame pasaulyje.

43

Megan Jayne Crabbe, turinti daugiau nei 656 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Instagram“, rodo pavyzdį moterims visame pasaulyje.

REKLAMA

Pasaulyje, kuriame dominuoja lieknų moterų ir merginų kultas, 24 metų panelė iš Esekso grafystės yra lyg gaivus vėjas karštą vasaros dieną, nes dalinasi nuotraukomis, kuriose matome šią merginą laimingą ir besišypsančią, o jos drąsiai demonstruojamas kūnas atspindi didžiąją dalį šio pasaulio moterų kūnų.

Atsakas negatyviems žmonėms

Ypač daug gerų atsiliepimų sulaukė jos naujausias įrašas „Instagram“ paskyroje.

Kažkada turėjusi valgymo sutrikimą, Megan pasidalino „prieš ir po“ nuotrauka, kurioje, kaip neįprasta, laimingesnę moterį, nors ir didesnę, matome dešinėje pusėje. Taip Megan atrodo dabar.

Nors ši mergina susilaukia daug pagyrų dėl to, jog „laužo“ senas nusistovėjusias normas, ji taip pat gauna ir negatyvių atsiliepimų.

REKLAMA
REKLAMA

Po nuotrauka, kurioje matome jos „prieš ir po“ rezultatus, mergina išdėstė tai, ką mano apie negatyvius atsiliepimus paliekančius žmones:

„Taigi, nusprendei sugadinti savo kūną?

Ne, aš tiesiog lioviausi save kasdien kankinusi dėl to, jog neatitinku to įvaizdžio, kurio niekad nesugebėčiau sukurti.

REKLAMA

Bet atrodai daug sveikesnė.

Juokinga, nes tu taip pat atrodei protingesnis, kol nepalyginai svorio su sveikata ir pamiršai, jog mąstymas taip pat turi būti sveikas.

Galėjai tokia ir likti. Nereikėjo sugadinti savo kūno.

Galėjau tokia likti ir sugrįžti atgal prie valgymo sutrikimo, kuris vos manęs nepražudė, kai man tebuvo 15. Galėjau ir toliau save marinti badu ir be paliovos kasdien sportuoti, tačiau tada nemylėčiau savęs. Kad ir kiek svorio netekčiau, visada atsirastų kažkas, dėl ko savęs nekęsčiau. Aišku, jog žmonės neturi priaugti svorio, kad save pamiltų, tačiau mano kūnui reikėjo būtent šito. Čia – mano laimingas kūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tau nebūtina taip atrodyti, kad taptum laiminga. Aš sau to leisti negalėčiau.

Aš taip pat nemaniau, jog galėsiu, tačiau, kaip paaiškėjo, dydis nenulemia laimės. Iššvaisčiau daugybę gražių metų ir akimirkų, jog tai suprasčiau. Neleisiu žmonėms manyti, jog jie nenusipelno būti laimingi tokie, kokie yra. Gyvenimas turi prasidėti dabar, o ne po -5 kg. Jie taip pat nusipelno protinės laisvės. Taigi, žmogau kuris dabar skaitai, tikiuosi, jog surasi savo laisvę, kad ir kaip ji atrodytų. Palaikysiu tave. P.s. visi šitie komentarai buvo palikti po mano „prieš ir po“ nuotrauka. Mano laimei, jie tik skatina mane tęsti tai, ką pradėjau anksčiau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gerbėjai – varomoji jėga

Šis įrašas šiuo metu turi daugiau kaip 6 600 komentarų ir beveik 120 000 paspaudimų „patinka“.

„Tu tokia įkvepianti ir daug drąsesnė, nei didžioji dauguma žmonių čia. Labai tave vertinu ir kiekvieną kartą, kai pasijaučiu blogai, aplankau tavo puslapį, kuris man iškart pakelia nuotaiką. Išlik tokia, kokia esi, nes tu labai svarbi!“ – komentuoja žmogus.

„Pavarai, mergyt!!! Esi graži ir tas tiesa. Visiškai tau pritariu ir manau, jog kiekviena moteris turėtų apie tai išgirsti.“

„Tiesa!!! Nesustok ir būk laiminga. Tai labai reikalinga. Ačiū, kad daliniesi“ – prideda kitas.

Daugumą žmonių Megan žinutės įkvėpia suprasti, kad tai, kaip jaučiamės, yra daug svarbiau nei tai, kaip atrodome (arba drabužių dydis).

REKLAMA

Net jei ir toliau žmonės palieka neigiamus komentarus, Megan juos tiesiog ignoruoja.

„Buvo šimtai neigiamų komentarų, kuriuose žmonės linkėjo man mirties arba rašė, jog yra susirūpinę mano sveikata. Visa tai tik priverčia juos permąstyti ar tikrai tai, jog lieknas žmogus yra laimingas ir tik lieknas žmogus yra sveikas, yra tiesa. Būtent dėl to jie taip stipriai reaguoja,“ – pasakojo Megan. „Visi šie komentarai tik dar kartą įrodo, kiek daug darbo turi būti įdėta norint kovoti su baime būti apkūniam ir perdėto sveikumo manija, be to, reikia išmokyti žmones, kad kitų žmonių kūnai yra ne jų rūpestis.“

Išmoko save mylėti

Pirmą kartą anoreksija Megan diagnozuota kai jai tebuvo 14 metų. Vėliau jai išsivystė persivalgymas, dėl kurio jos svoris išaugo. „Po to, kai per metus beveik patrigubinau savo svorį, įstrigau kūne, kurio dar labiau nemėgau. Tuomet vėl atsirado dietos,“ – teigė Megan. „Metų metus klaidžiojau tarp badavimo ir persivalgymo.“

REKLAMA

Jos pagijimas prasidėjo tuomet, kai atrado meilę savo kūnui (angl. body positivity). „Štai kas man padėjo atrasti normalų balansą tarp maisto ir savęs, išmokti valgyti intuityviai bei nustoti kankinti save dėl to, kaip atrodo mano kūnas,“ – pasakojo Megan.

Megan Instagram paskyrą (@bodyposipanda) susikūrė prieš 2 metus ir dabar į ją kelia nuotraukas, kuriose ji laiminga ir besišypsanti, graži ir savimi pasitikinti. Ji pataria visiems, kuriems nepatinka jų išvaizda, apsupti save žmonėmis, kurie ragintų mylėti save.

 

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų