REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apylinkės teismas antradienį leido dar trims mėnesiams suimti mažamečio sūnaus nužudymu įtariamą Moniką Kaziukaitytę.

Kauno apylinkės teismas antradienį leido dar trims mėnesiams suimti mažamečio sūnaus nužudymu įtariamą Moniką Kaziukaitytę.

REKLAMA

Kaip antradienį žurnalistams sakė prokuroras, turima duomenų, kad mama taip pat galėjo suduoti vaikui mirtinus smūgius.

„Šioje tyrimo stadijoje surinkta pakankamai duomenų, kurie sudaro pagrindą manyti, kad įtariamoji dalyvavo bendrininkavime šio nusikaltimo ir atvirkščiai – nėra duomenų, kurie paneigtų jos dalyvavimą“, – žurnalistams sakė Kauno prokuroras Vytautas Gataveckas.

M.Kaziukaitytei pateikti įtarimai dėl bejėgiškos būklės mažamečio vaiko, kuris yra šeimos narys, itin žiauraus nužudymo. Už tokį nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Sprendimą dėl kardomosios priemonės teismas skelbs vėliau antradienį.

Pasak prokuroro, motina neneigia, kad smurtavo, tačiau tikina, kad vaiko į galvą nemušė ir nesukėlė sužalojimų, nuo kurų jis ligoninėje mirė.

REKLAMA
REKLAMA

„Mirtis galėjo įvykti nuo bet kurio smūgio, suduoto į galvą. Turime ekspertų išvadą, kad į galvą berniukui suduota ne mažiau kaip dešimt smūgių ir sudavė abu – tiek įtariamasis, tiek berniuko motina. Jei situacija nepasikeis, jie abudu turės atsakyti už berniuko nužudymą“, – kalbėjo prokuroras.

REKLAMA

V.Gatavecko teigimu, motina į viską reaguoja gana ramiai, nėra panašu, kad ji gailėtųsi dėl to, kas įvyko.

„Tiek motinai, tiek įtariamajam įtarimai bus papildyti: turime duomenų, kad iki šio įvykio irgi prieš berniuką buvo smurtaujama tiek vieno, tiek kito. Kitas klausimas – dėl apsvaigimo narkotinėmis medžiagomis, kada gausime ekspertų išvadas, taip pat bus sprendžiamas jų atsakomybės klausimas“, – sakė prokuroras.

Policija anksčiau skelbė, kad įtariamųjų šlapime rasta narkotikų pėdsakų. Įtariama, kad jie galėjo būti vartoję metamfetamino. Tačiau ar jie tikrai buvo apsvaigę nusikaltimo padarymo metu, dar tiriama, patys įtariamieji tai neigia.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat atliktas įtariamųjų psichiatrinis tyrimas.

„Abu įtariamieji yra pakaltinami, psichiatrinė ekspertizė jiems nereikalinga“, – sakė prokuroras.

Byloje skirta įvairių kitų tyrimų. Pasak prokuroro, tikimasi, kad bylą pavyks baigti tirti ir teismui perduoti iki vasaros.

Žiauriai sumuštas keturmetis itin sunkios būklės sausio 25-osios vakarą į ligoninę atgabentas iš namų Kėdainiuose. Sausio 27-osios rytą vaikas mirė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų