REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mezon-NKL pirmenybėse praėjusį savaitgalį buvo sužaisti paskutinieji reguliariojo sezono susitikimai, po kurių sezoną baigė pirmosios dvi komandos.

Mezon-NKL pirmenybėse praėjusį savaitgalį buvo sužaisti paskutinieji reguliariojo sezono susitikimai, po kurių sezoną baigė pirmosios dvi komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau anksčiau buvo aišku, kad sezono nebetęs dvi paskutines vietas užėmę klubai – Molėtų „Ežerūnas“ ir Jonavos sporto klubas.

REKLAMA

Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“, „Telšiai“ ir Raseinių „Rasai“ ketvirtfinalyje jau laukia savo varžovų, o likusios 8 komandos netrukus santykius pradės aiškintis aštuntfinalio etape.

Netikėtai skaudus antausis čempionams, „Perlo“ lyderio atsisveikinimas ir klaipėdiečių pralaimėjimų serija – tokiais įvykiais baigėsi Mezon-NKL reguliarusis sezonas.

Netikėtas sutriuškinimas

Čempionės titulą ginanti Marijampolės „Sūduva-Mantinga“ ketvirtadienį gavo tokį smūgį, kokio šį sezoną dar nebuvo patyrusi. Suvalkijos sostinės klubas Raseiniuose vietos „Rasų“ klubui nusileido 64:85. Mariaus Kiltinavičiaus kariauna pataikė 3 tolimus metimus, kai raseiniškiai smeigė 13.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampoliečiams tąkart visiškai nesisekė ir puolimo organizuotumas – svečiai atliko 9 rezultatyvius perdavimus, kai šeimininkai – 21. Raseiniškiai šį sezoną „Sūduvai-Mantingai“ tapo tikru košmaru, kadangi Giedriaus Kurtinaičio auklėtiniai prieš čempionus laimėjo trejas iš ketverių rungtynių. Tokia istorija M. Kiltinavičiui nieko gero nežada, kadangi atitinkamai susiklosčius aplinkybėms, sūduviečiai Mezon-NKL pusfinalyje susikautų būtent su Raseinių klubu.

A. Kiežos sugrįžimas

Kai Aurimas Kieža rungtynėse Vilniuje sausio viduryje patyrė kelio traumą, „Sūduvos-Mantingos“ stovyklą užgulė niūrios nuotaikos ir mintys, kad krepšininko sezonas gali būti baigtas. Visgi vienas komandos lyderių atsigavo per mėnesį ir kojas prieš ketvirtfinalį apšilo praėjusį šeštadienį, kai Marijampolėje svečiavosi „Telšiai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimą jis iškart pradėjo startiniame penkete ir per 20 minučių pelnė 13 taškų (3/5 dvit., 2/3 trit., 1/2 baud. met.), atkovojo 6 kamuolius ir surinko 13 naudingumo balų. 34-erių metų puolėjo padedama „Sūduva-Mantinga“ sezoną baigė pergale – 89:71. Sūduviečiai finišavo ne tik laimėjimu, bet ir pasiekdami solidų rezultatą – M. Kiltinavičiaus auklėtiniai reguliariajame sezone taip ir nepatyrė bent dviejų pralaimėjimų paeiliui.

Duobė

Pernelyg anksti atsipalaidavo Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ ekipa, kuri reguliarų sezoną baigė keturiais pralaimėjimais iš eilės. Paskutinėse rungtynėse Ryčio Vaišvilos auklėtiniai išvykoje 57:66 pralaimėjo „Telšių“ krepšininkams. Klaipėdiečiai varžovų krepšį atakavo taip prastai, kad per trečiąjį ir ketvirtąjį kėlinius jie įmetė 15 taškų, o tai – prasčiausias sezono pasirodymas puolime per du ketvirčius.

REKLAMA

Klaipėdos komandai tai buvo ketvirtasis pralaimėjimas iš eilės. Tiesa, net ir tai iš uostamiesčio klubo neatėmė antrosios pozicijos. „Nafta-Uni-Akvaservis“ trečiąją vietą užėmusius „Telšius“ aplenkė dviem laimėjimais.

M. Normanto atsisveikinimas su „Perlu“

Prieš svarbiausias sezono kovas Vilniaus „Perlas“ neteko ne tik vyriausiojo trenerio Arvydo Gronskio, bet ir vieno komandos lyderių Margirio Normanto. Krepšininkas likusiai sezono daliai persikėlė rungtyniauti į Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir atsisveikinimo rungtynes sužaidė su „Šilutės“ klubu. M. Normantas penktadienį per 28 minutes pelnė 16 taškų (3/5 dvit., 2/7 trit., 4/4 baud. met.), atkovojo 7 kamuolius, atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų ir surinko 23 naudingumo balus. „Perlas“ pamario klubą parbloškė 84:64.

REKLAMA

Atsisveikinimas

Jonavos sporto klubo ekipa, sužaidusi prasčiausią sezoną klubo gyvavimo istorijoje, baigė pasirodymą šių metų Mezon-NKL pirmenybėse. Jonavos klubas paskutinėse rungtynėse namie 80:82 nusileido „Mažeikiams“ ir patyrė 30-ąjį sezono pralaimėjimą. Tai reiškia, kad dabar JSK klubas turi stebėti situaciją RKL pirmenybėse, kadangi jei šių čempionė neatitiks Mezon-NKL reikalavimų, Jonavos ekipa vis tik liks antrajame pagal pajėgumą Lietuvos čempionate.

Reguliariojo sezono pabaiga

„Sūduvos-Mantingos“ treneris M. Kiltinavičius, dirbdamas Marijampolėje, dar nežino, ką reiškia nelaimėti reguliariojo sezono. Kauniečio treniruojami suvalkiečiai antrus metus reguliariajame sezone nerado lygių, nuo antrosios likusios „Nafta-Uni-Akvaservis“ komandos atsiplėšę penkiomis pergalėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į pirmąjį ketvertą, kuris praleis aštuntfinalio etapą, taip pat pateko ir „Telšiai“ ir Raseinių „Rasai“. 14-ąją poziciją užėmė ir iškristi iš lygos gali JSK komanda. Sezonas baigėsi ir iš 13-osios vietos nepasistūmėjusiam Molėtų „Ežerūnui“. Tiesa, molėtiškiai išsiskirstys ne pačiomis blogiausiomis nuotaikomis, kadangi sezoną jie baigė per paskutinius 6 mačus laimėdami penkiskart.

Aštuntfinalio etapo poros:

Vilniaus „Perlas“ – Kauno KTU; Šakių „Vytis“ – Joniškio „Delikatesas“; „Žalgiris-2“ – „Palanga“; „Mažeikiai“„Šilutė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų