REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Pirmoji vieta“, – ilgai nedvejodamas ir nedaugžodžiaudamas artėjančio „SMScredi.lt A lygos“ tikslą įvardijo Lietuvos vicečempionų „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

„Pirmoji vieta“, – ilgai nedvejodamas ir nedaugžodžiaudamas artėjančio „SMScredi.lt A lygos“ tikslą įvardijo Lietuvos vicečempionų „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakai“

Tikslas – pirmoji vieta.

Išvyko: gynėjas iš Kipro Georgios Pelagias, saugai baltarusiai Artiomas Gurenka, Dzimitrijus Rekišas, lietuvis Titas Vitukynas, moldavas Jevgenijus Zasaviskis, rezultatyviausias praėjusio sezono komandos žaidėjas Nerijus Valskis, vyriausias treneris iš Ukrainos Sergejus Kovalecas.

REKLAMA

Atvyko: gynėjas Valdemaras Borovskis, saugai Svajūnas Čyžas ir Klaudijus Upstas, puolėjas Darius Kazubovičius, vyriausiasis treneris iš Rusijos Olegas Vasilenko.

Biudžetas – klubas neatskleidžia.

Vers „Žalgirį“ iš sosto

Vilniaus „Žalgiris“ prieš artėjantį sezoną įvardijo tikslų komandos biudžetą – beveik 2,3 milijonus eurų.

„Trakai“ – paslaptingi. „Kiekvienais metais klausiate, bet mūsų klubo pozicija ta pati – neįvardysime biudžeto. Jis toks, kuris leis pasiekti išsikeltus tikslus – iškovoti pirmąją vietą“, – neatviravo V. Lemežis.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo klubo sporto direktoriaus iššūkių neatsiriboja ir žaidėjai.

„Žalgiris“ titulų turi daug, o mes – nieko. Jei klubas neturės ambicijų, tai ką pasieks? – retoriškai klausė puolėjas Tadas Labukas. – Visi nori laimėti čempionatą, sudaryti konkurenciją „Žalgiriui“. O ir jis, jei žais su stipriomis komandomis, ne vaikščios A lygos rungtynėse, geriau pasiruoš UEFA Čempionų lygos atrankai.“

UEFA varžybose vasarą žais ir „Trakai“. Pernai jie namie 2:1 nugalėjo Estijos „Nomme Kalju“. Taline pralaimėjo 1:4 ir kovas Europos lygoje baigė netikėtai anksti – pirmajame atrankos etape.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po rungtynių krito vyriausiojo trenerio Valdo Urbono galva. Atsisveikinta ir su dviem pagrindinės sudėties žaidėjais – vartininku Mariumi Rapaliu, saugu Martynu Dapkumi.

Ekipos vairą laikinai perėmė vartininkų treneris Albertas Rybakas.

Vėliau „Trakai“ paskyrė naująjį strategą – ukrainietį Sergejų Kovalecą. Jis baigė praėjusių metų sezoną, bet naujojo nepradės.

Treneris mokėsi iš Guuso Hiddinko

Žiemą komandos trenerio postą užėmė rusas Olegas Vasilenko.

43-ejų futbolo specialistas Rusijos Machačkalos „Anži“ dirbęs kartu su žinomu olandu Guusu Hiddinku. Jie treniravo tokias žvaigždes kaip Roberto Carlosas, Samuelis Eto, Lassana Diarra, Jurijus Žirkovas ir kitus.

REKLAMA

„Malonu, kad su daugeliu žaidėjų geri santykiai išliko iki šiol“, – tvirtino O. Vasilenko.

Rusas „Trakuose“ tokių ryškių žvaigždžių neturės. Tačiau treneris tvirtina, kad jų ir nereikia.

„Mano filosofija yra tokia, kad visi komandoje turi būti lyderiai. Kai kam gal svarbiau turėti vieną ar kelis pagrindinius žaidėjus ir aplink juos lipdyti komandą, o man tokie nereikalingi, – rėžė O. Vasilenko. – Noriu, kad komandoje būtų 11, o dar geriau 25 lyderiai, kurie nuo pirmosios iki paskutiniosios sezono sekundės kartu pultų, gintųsi. Kiekvienas turės suprasti, kad ne jis svarbiausias, o komanda.“ O. Vasilenko naujovių į „Trakų“ žaidimą jau įnešė. Komanda rungtyniauja trimis vidurio gynėjais ir aktyviais krašto žaidėjais.

REKLAMA

„Natūralu, kad pasikeitęs treneris įnešė naujovių. Dar tik mokomės žaisti tokiu išsidėstymu. Sekasi sunkiai, bet mokomės“, – šypsojosi ukrainietis saugas Michailas Šiška.

Strategas pasiruošimu patenkintas, žaidėjai – nelabai

Nelengvas buvo ir „Trakų“ pasiruošimas sezonui. Jei pagrindinis komandos varžovas „Žalgiris“ surengė dvejų savaičių treniruočių stovyklą Turkijoje ir ten žaidė su pajėgiais varžovais, „Trakai“ sezonui ruošėsi Lietuvoje.

O. Vasilenko liko patenkintas pasirengimu. Jo teigimu, kiekvieną pasiruošimo ciklą baigdavo draugiškos rungtynės. Jų „Trakai“ sužaidė šešerias. Laimėjo dvejas (vienas sąlyginai, nes žaidė tarpusavyje), dukart mačai baigėsi lygiosiomis, patirti du pralaimėjimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakai“ šventė pergales namie 3:1 prieš „Jelgavą“ ir 4:0 prieš „Trakus B“. Lygiosiomis 1:1 „Sportimoje“ sužaista su „Ventspils“, 2:2 svečiuose su Bresto „Dinamo“ (Baltarusija). Trakiškiai patyrė pralaimėjimus svečiuose – 2:4 „Riga“ komandai ir 1:3 Rygos FS.

„Trakai“ pasiruošimo cikle pelnė 13 įvarčių, praleido 11.

Tikslius smūgius į varžovų vartus atliko Tadas Labukas (5 įvarčiai), Arūnas Klimavičius (4), Darius Kazubovičius (2), Justinas Januševskis ir Oscaras (po 1).

Skirtingai nei O. Vasilenko, žaidėjai, prisiminę pasiruošimą sezonui, džiaugsmu netryško.

„Norėjosi išvažiuoti ten, kur šilčiau, žaisti su stipresniais varžovais nei rungtyniavome“, – kritiškai vertino 33-ejų T. Labukas.

REKLAMA

Branduolį išlaikė

„Trakai“ – itin stabili „SMScredi.lt A lygos“ komanda. Ji – dvejų pastarųjų metų šalies vicečempionė.

Trakiškiai pernai surinko 67 taškus ir įtikinamai laimėjo sidabro medalius. 67 taškai – devyniais mažiau nei iškovojo „Žalgiris“, bet tiek pat daugiau už trečiojoje vietoje likusios Marijampolės „Sūduvos“ kraitį.

„Trakai“ ir po 2015-ųjų, ir po 2016-ųjų metų sezonų siekė išlaikyti žaidėjų branduolį. Tai abu sezonus pavyko.

Po praėjusių metų komandą paliko gynėjas Kipro Georgios Pelagias, saugai baltarusiai Artiomas Gurenka, Dzimitrijus Rekišas, lietuvis Titas Vitukynas, moldavas Jevgenijus Zasavickis, vyriausias treneris S. Kovalecas.

REKLAMA

Bene didžiausia netektis – rungtyniauti į Izraelį išvykęs Nerijus Valskis. Jis pernai įmušė 17 įvarčių. Tai – geriausias rezultatas komandoje ir antras lygoje.

„Nerijus būtų labai padėjęs, bet stengsiuosi išspausti viską iš savęs, kad deramai atstočiau jį ir įmuščiau kuo daugiau įvarčių“, – žadėjo T. Labukas.

Į komandą atvyko Lietuvos rinktinės gynėjas Valdemaras Borovskis, saugai Svajūnas Čyžas ir Klaudijus Upstas, puolėjas Darius Kazubovičius, vyriausiasis treneris O. Vasilenko.

Rimtas traumas išsigydė Vaidotas Šilėnas, 2015-aisiais daugiausia rezultatyvių perdavimų pasaulyje (27) atlikęs rusas Jurijus Mamaevas.

„Trakai“ sezoną pradės ir su pavydėtinais komandos senbuviais – 22-ejų J. Januševskis ekipoje žais aštuntąjį sezoną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų