REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistai sulaikė vilkiką, gabenusį daugiau kaip 300 kilogramų hašišo.

Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos kriminalistai sulaikė vilkiką, gabenusį daugiau kaip 300 kilogramų hašišo.

REKLAMA

Kaip pirmadienį pranešė Šiaulių apskrities policija, tai didžiausia šiemet Lietuvoje sulaikyta hašišo kontrabanda, krovinio vertė gali siekti iki 3 mln. eurų.

Vienai tarptautiniais pervežimais užsiimančiai Šiaulių įmonei priklausantis vilkikas „Man“ praėjusią savaitę buvo sustabdytas Kalvarijos pasienio poste, juo buvo vežama tuščia plastikinė tara.

Transporto priemonę nutarta patikrinti rentgenu. Šis parodė, kad vilkiko dugne gali būti sumontuota labai gerai užmaskuota slėptuvė, jai atverti prireikė ugniagesių-gelbėtojų įrangos. Iš vilkiko dugne įmontuotų sijų pareigūnai ištraukė į pusantro-trijų kilogramų svorio briketus supakuotus kvaišalus.

Pareigūnų duomenimis, vilkike rasti narkotikai nebuvo skirti Lietuvos rinkai. Jie iš vienos Europos valstybės turėjo patekti į Rusijos teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA

Vilkiką vairavęs 56 metų Joniškio rajono gyventojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Tą pačią dieną sulaikyti ir kontrabandos organizavimu įtariami tarptautiniais pervežimais užsiimančios Šiaulių įmonės direktorius ir 45 metų teisėsaugai gerai žinomas šiaulietis. Pastarųjų dviejų gyvenamosiose vietose atliktos kratos, per jas rasta nelegaliai laikomų šovinių, o pas vieną iš jų – ir nelegaliai laikomas šaunamasis ginklas.

REKLAMA

Visiems sulaikytiesiems pateikti įtarimai dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, turint tikslą jas platinti, ir jų kontrabandos.

Penktadienį Šiaulių apylinkės teismas visiems įtariamiesiems skyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą vienam mėnesiui. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų jiems gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

Toks didelis iš neteisėtos apyvartos eliminuotų narkotinių medžiagų kiekis Šiaulių apskrities policijos istorijoje pirmasis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų