REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
116
„Eurovizijos“ atranka  (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos jau juda į pabaigą – jau vos už kelių savaičių paaiškės, kas atstovaus Lietuvą laukiamiausiame muzikos renginyje. Kova įnirtinga, o šį kartą dėl vietos pusfinalyje kaunasi aštuoni atlikėjai. Vis dėlto tik keturi laimingieji keliauja į kitą etapą, o jų likimą lėmė komisija ir žiūrovai.

116

Nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos jau juda į pabaigą – jau vos už kelių savaičių paaiškės, kas atstovaus Lietuvą laukiamiausiame muzikos renginyje. Kova įnirtinga, o šį kartą dėl vietos pusfinalyje kaunasi aštuoni atlikėjai. Vis dėlto tik keturi laimingieji keliauja į kitą etapą, o jų likimą lėmė komisija ir žiūrovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą savo balsą išreikšti patikėta šiems charizmatiškiems komisijos nariams: „Eurovizijos“ komentatoriui Dariui Užkuraičiui, muzikos apžvalgininkui Ramūnui Zilniui, operos solistei Nomedai Kazlaus ir režisierei, projekto „Lietuvos talentai“ teisėjai Daliai Ibelhauptaitei. Jų balsai gali nulemti, kurie muzikantai gali priartėti prie savo vienos iš svajonių.

REKLAMA

Susumavus bendrus Lietuvos ir užsienio komisijų bei balsavusių žmonių balsus paaiškėjo, kad į pusnafinalį keliauja šie atlikėjai: grupė „Fusedmarc“, Gabrielius Vagelis, Paula ir Kotryna Juodzevičiūtė. Mia, „Queens of Roses“, Alanas ir Valerija Iljinaitė nesurinko reikiamo balų skaičiaus ir iškrito.

Alanas Chošnau

Pirmasis pasirodė po pertraukos į muzikos pasaulį grįžęs dainininkas Alanas Chošnau. Jis ruošiasi „Euroviziją“ užkariauti kūriniu „Seven days“, kurį komisija įvertino dviprasmiškai.

REKLAMA
REKLAMA

„Matau gerą dainą, gerą atlikėją, tačiau tikrai trūksta šokėjų. Pavyzdžiui, Italijos atstovo pasirodyme šoks beždžionė“ , - rėžė D. Užkuraitis.

Alanas patikino, kad jis ruošia pasirodymą, kurį žada parodyti finale. „Dabar svarbiausia daina“, - atsikirto atlikėjas. Užkuraitis nepasidavė ir tikino, kad atlikėjas per daug rizikuoja.

„Na, kas nerizikuoja, tas negeria šampano“, - nepasidavė atlikėjas. Vis dėlto ir kiti komisijos nariai pritarė, kad pasirodyme trūko šou elementų.

„Jums tikrai reikalingi judesiai, choreografija, nes nuėmus šiuos judančius vaizdelius praktiškai nieko nelieka. Bendras šou reikalingas, o to labai trūksta. Tiek šou, tiek energetikos. Žinokite net nelabai suprantu, kodėl jūs šią dainą dainuojate“, - rėžė režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Situaciją bandė taisyti muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, atskleidęs, kad atlikėjas smarkiai serga. 

Paula

Antroji scenoje pasirodė jauniausia projekto dalyvė – šešiolikmetė Paula. Atlikusi dainą „Let you go“, mergina visų žvilgsnius patraukė tiek sceniniu įvaizdžiu, tiek judesiais.

„Jeigu būtum mano dukra, neleisčiau scenoje taip judėti. Nesu davatka, bet judesiai tokie, kad tikrai turėčiau bent rimtą pokalbį“, - komentavo Ramūnas Zilnys, visgi patikinęs, kad merginos daina iš tiesų gera, ir ji turėtų gauti galimybę varžytis kitame etape.

REKLAMA

„Apie Paulą niekada nesakiau nieko blogo ir nesakysiu. Judesiukai tinka, viskas estetiška, gražu. Gal kiek gąsdina, kad jai šešiolika metų, bet man viskas patinka. Ji gerai jaučiasi scenoje, todėl manau, kad Paula su savo šypsena gali daug pasiekti“, - komentavo D. Užkuraitis.

Išgirdusi vyrų diskusiją įsiterpė ir D. Ibelhauptaitė, nustebusi ne dėl įvaizdžio, o dėl komentarų: „Mes negalime būti antikvariniai pensininkai. Aš už, kad ši jauna mergina yra gyva, šiuolaikiška ir seksi. Man belieka pavydėti tik drąsos, nes mūsų karta to neturėjo“.

REKLAMA

Operos solistė Nomeda Kazlaus taip pat sutiko, kad daina „vežanti“, bet linkėjo daugiau padirbėti su balsu.

„Girdėjau, kad pradėjote dusti. Daugelis atlikėjų judėdami jaučiasi tarsi žuvys vandenyje, todėl siūlyčiau prie to padirbėti“, - komentavo moteris.

Gabrielis Vagelis

Dainininkas gali džiaugtis, mat jo dainą žiūrovai įvertino šūksniais „Bravo“. Komplimentų jam negailėjo ir griežtoji komisija. Nomeda Kazlaus dainininko pasirodymu buvo labai patenkinta.

„Tavo balsas ypatingas, netradicinis. Dainavimo stilius irgi neiššaukiantis. Jūs žinote, ką dainuojate, tad likau sujaudinta. Jei tik galėčiau duoti pastabą – mažiau dirbkite su rankomis, nes jos yra labiausiai jūsų sielą išjaučianti dalis, o atrodo, kad jomis diriguojate. Suteikite rankoms prasmės“, - komentavo Dalia, tikinusi, kad yra sujaudinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Užkuraitis manė, kad dainoje nereikia ypatingų šou elementų, bet balse trūksta „fokuso“. Tik skeptiku tapo Ramūnas ZIlnys, kuris iš karto įspėjo, kad „kabinėsis“.

„Dar yra erdvės iš šios dainos išspausti sprogimą, kad žmones prikaustytumėte. Bet grąžinote man tikėjimą šia daina. Džiugu, kad ją vis dar tobulinate, tikiu, kad galite padaryti dar geriau“, - teigė apžvalgininkas.

„Queens of Roses“

„X Faktoriuje“ susiformavusi merginų grupė muzikos šou pateikė ironišką pasirodymą, bet sulaukė nelabai teigiamų komentarų.

REKLAMA

„Esate neužmušamos. Maniau, kad būsite paskutinėje lentelės vietoje, bet vis tiek išėjote į kitą etapą. Noriu pagirti humoro jausmą, nes kiekvieną kartą jūs vis juokingiau pasirodote. Jūs linksminatės, o tai ir reikia daryti. Jau beveik norisi, kad jūs patektumėte į kitą etapą. Matau, kad vis labiau atsipalaiduojate, nes dingsta susikaustymas“, - komentavo Ramūnas Zilnys.

Režisierei D.Ibelhauptaitei ši daina irgi pasirodė labai linksma, bet ne „wow“.

„Mažiausiai „wow“ sukėlė jūsų balsai. Pati choreografika buvo labai paprasta. Jūs esate jaunos, gražios, seksi merginos su „draivu“, todėl galėjote padaryti žymiai geriau. Aš nebūčiau iš tų, kurie balsuotų“, - sakė žymi moteris.

REKLAMA

Darius Užkuraitis matė visus šios grupės pasirodymas, todėl vertino bendresniu mastu.

„Jūs esate tas kolektyvas, kuris labai prieštaringai vertinamas. Komisija nelabai tiki nei daina, nei jumis, bet žiūrovai gali. Smagu klausytis pirmo priedainio, bet vėliau atsibosta. Energija, kuri iš jūsų eina, mane visiškai įtikino“, - sakė komentatorius.

Kotryna Juodzevičiūtė

„Širdis man sako, kad aš matau talentingą, jauną atlikėją. Nors pop muzikos ateitis atrodė liūdna, žiūrėdamas į tokias atlikėjas manau, kad bus gražesnė“, - komentavo D. Užkuraitis, pasidžiaugęs, kad merginos pasirodymas kiekvieną kartą atrodo vis kruopščiau atliktas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atrodėte ne tokia įsitempusi. Vis dėlto daina, kaip mes sakėme, yra specifinė. Aš vis galvoju, kas už ją galėtų balsuoti. Saldaus popso gerbėjai? Vargu. O alternatyvai tai atrodytų per daug popsiška“, - tęsė D. Užkuraitis.

Nomeda Kazlaus pastebėjo, kad dainuodama viena, be pritariančių vokalistų, atrodo, kad dainininkė tarsi „taupo“ savo vokalą.

„Jis skamba skystai, todėl linkiu padirbėti. Bet pabrėžiu, kad esate talentinga atlikėja, todėl ateityje viskas bus gerai“, - kalbėjo operos solistė.

Režisierė Dalia manė, kad bendras šou buvo labai geras: „Iki šios akimirkos tai yra geriausia, ką mačiau“. Džiugių žodžių nepagailėjo ir Ramūnas Zilnys: „Iš tų kelių kūrinių, kurie jau skambėjo, šis tikrai turi skambėti finale. Taip pat sveikinu sugrįžus prie baltos spalvos, nes ji tau labai tinka“.

REKLAMA

Mia

„Eurovizijos“ atrankų senbuvė Vilija Pilibaitytė-Mia šiais metais vėl ryžosi išbandyti sėkmę. Atlikėja teigė labai tikinti savo daina „Sacrifice“, kuriai buvo paruošusi ir dekoracijų kupiną pasirodymą. Bet būtent į sceną atsinešti rakandai lėmė, kad atlikėja turėjo klausyti kritikos.

Ankstesniuose atrankų etapuose Mia scenoje pasirodė ne tik su sostu, bet ir laiptais. Komisijos narys Darius Užkuraitis iš karto pagyrė, kad jų atsikratymas buvo pats geriausias sprendimas.

„Šita daina ganėtinai standartiška, bet visai graži. Tad tie, kuri tiki, kad tu su ja „Eurovizijoje“ gali gerai pasirodyti, balsuokite. Beje, ačiū Dievui, kad dingo laiptai“, - pirmasis komentavo D. Užkuraitis.

REKLAMA

Vis dėlto scenoje liko baltas, didžiulis sostas, kuriame Mia tikrai galėjo pasijusti tarsi karalienė. Tik komisijos emocijos ir vertinimai buvo kiek kitokie.

„Kai scenoje pamačiau sostą, tavęs, Mia, scenoje dar nebuvo. Bet jau tada pamaniau: „Jėzau, koks naftalinas ir kičas“. Iš karto praktiškai minus šimtas balų. Kai tu pasirodei – pasidarė šviesiau, tik sostas neprašviesėjo.

Jis tave apriboja, kaip kalėjime. Jūs žymiai talentingesnis žmogus be jo. Staigiai meskite lauk, išvežkite į sodą, tik nevilkite jo į sceną“, - rėžė režisierė Dalia Ibelhauptaitė, kuri šiais metais taip pat komentuoja populiariojo projekto „Lietuvos talentai“ dalyvių pasirodymus.

REKLAMA
REKLAMA

Po šių žodžių atlikėja nepasimetė ir savo atsaku prajuokino visą susirinkusią auditoriją.

„Stengiuosi viską nuimti, tai jei paskutinį kartą būsiu be suknelės, nenustebkite“, - juokavo V. Pilibaitytė.

„Fusedmarc“

Priešpaskutiniai „Eurovizijos“ scenoje pasirodė grupė „Fusedmarc“. Juos susirinkę palaikė plakatais, o puikių komentarų negailėjo ir komisija: „Tai viena geriausių šių metų dainų“.

„Pagaliau kažkas šiuolaikiško, man žiauriai patiko skambesys, stilius. Tai daina, dėl kurios man nebūtų gėda. Nebijokime balsuoti už žmones, kurie yra kitokie, ypatingi“, - komentavo Dalia Ibelhauptaitė, prašydama žmonių balsuoti.

Valerija Ilinaitė

Operos solistė Nomeda buvo sužavėta atlikėjos Valerijos Iljinaitės pasirodymu, teigdama, kad mergina turi „vieną geriausių „Eurovizijos“ balsų“.

„Žavi tavo vidinė laisvė“, - pridūrė žymi moteris. Visgi Daliai Ibelhauptaitei pasirodė, kad atlikėjai pritrūko asmeninio tikrumo.

Didysis „Eurovizijos“ atrankos finalas įvyks Klaipėdoje jau kovo 11-ąją. Būtent tą lemtingą dieną paaiškės, kuris atlikėjas keliaus į Kijevą, Ukrainą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų