REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį savaitgalį eSporto gerbėjų laukia vienas didžiausių pasaulyje renginių IEM Katowice. Pirmą kartą Lietuvoje finalines renginio dalis bus galima stebėti tiesiogiai per ePlay.lt, o didįjį finalą – ir per TV6.

Jau šį savaitgalį eSporto gerbėjų laukia vienas didžiausių pasaulyje renginių IEM Katowice. Pirmą kartą Lietuvoje finalines renginio dalis bus galima stebėti tiesiogiai per ePlay.lt, o didįjį finalą – ir per TV6.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

IEM Katowice yra jau tradiciniu tapęs eSporto renginys Europoje. Nepaisant to, jog IEM renginių serija vyksta įvairiose pasaulio šalyse – Katovicų mieste susirenkanti auditorija yra viena mylimiausių profesionalių kyber atletų dėl savo aktyvumo, atsidavimo ir kuriamos atmosferos. Šiais metais turnyro dalyviai iš viso pasidalins net 650 000 JAV dolerių prizinį fondą.

REKLAMA

Šį savaitgalį turnyre matysime pasaulinio lygio eSporto komandas ir žvaigždes, kurios kausis kompiuterinio žaidimo League of Legends virtualioje arenoje. League of Legends turnyre komandos kaunasi dėl 150 tūkst. dolerių prizinio fondo.

Tokio lygio renginiai pasaulyje prie ekranų sutraukia milijonines auditorijas.

Lietuvos eSporto gerbėjai tiesiogiai per ePlay.lt su lietuvišku įgarsinimu galės stebėti League of Legends grupių dvikovas šeštadienį ir pusfinalius bei didįjį finalą – sekmadienį. Didysis finalas nuo 22.30 val. bus rodomas ir per TV6.

REKLAMA
REKLAMA

Profesionalus League of Legends žaidėjas, treneris ir analitikas Tomas Špiliauskas sako, jog pats laikas ištraukti eSportą iš stereotipų šešėlio: „Jei jau per televiziją rodysime oficialias transliacijas lietuviškai, tai rodo, kad eSportą pripažįstame ir kad tai yra svarbu. Daug metų Lietuvoje vyravo požiūris, kad žaidėjas – tai pas mama gyvenantis, gyvenimo neturintis ir asocialus žmogus. Ir toks požiūris dažnai žlugdo ir neskatina žaidėjų vystyti savo talento ir siekti aukštumų. Tad transliacijos lietuviškai, per televiziją labai prisidės prie stereotipo laužymo ir parodys eSportą bei žaidėjus tokius, kokie jie ir yra“, – kalbėjo Tomas Špiliauskas, kuris bus vienas iš transliacijos komentatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TV3 eSporto projektų vadovo Simono Budraičio teigimu, tai, kad šis renginys bus transliuojamas ir garsinamas lietuviškai padeda kurti infrastruktūrą ir parodyti žmonėms, jog eSportas jau nebėra niša, bet tapo socialiniu, kultūriniu ir net ekonominiu reiškiniu. „Lietuva turi talentingų eSporto atletų, tačiau mažas visuomenės palaikymas ir kol kas ganėtinai silpna infrastruktūra apsunkina procesus, todėl tiek tokių renginių transliacijos, tiek ePlay projektas, kurio tikslas kurti Baltijos šalių eSporto infrastruktūrą, tiek edukacija padės žaidėjams siekti aukščiausių rezultatų“, – tikisi Simonas.

Tomas Špiliauskas apie žaidimą League of Legends: Tai žaidimas, kuriame penkių žaidėjų komanda stengiasi sunaikinti oponentų (irgi 5 žaidėjų) komandos bazę. Žaidimas yra sudėtingas, visi žaidėjai turi pasirinkti vieną iš daugiau nei šimto galimų čempionų, mokėti su jais gerai žaisti ir individualiai, ir taip, kad visi penki žaidėjai sudarytų gerą kompoziciją: kad vienas prie kito derintųsi ir vienas kitą padarytų kuo stipresniu. Pačioje žaidimo eigoje yra įvairių būdų kaip įgyti pranašumą ir jo neprarasti. Geresnė komanda nugalės priėmusi geresnius sprendimus, geriau žaisdami su savo pasirinktais čempionais individualiai ir komandoje. Visos šiuolaikinės organizacijos (komandos) turi ir trenerius, ir analitikus. Kai kurios turi sporto psichologus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų