REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekantriai skaičiuojame paskutines žiemos dienas, šio sezono liko mažiau nei savaitė. Tačiau orai savaitgalį nebus malonūs, saule pasimėgausime tik kitą savaitę.

Nekantriai skaičiuojame paskutines žiemos dienas, šio sezono liko mažiau nei savaitė. Tačiau orai savaitgalį nebus malonūs, saule pasimėgausime tik kitą savaitę.

REKLAMA

Šeštadienį – sniegas

Šeštadienio naktį Vilniuje bei kituose rytiniuose rajonuose pašals, bus iki -3 laipsnių šalčio, Kaune -2 laipsniai šalčio, Panevėžyje taip pat bus apie -3 laipsniai, pajūryje šią naktį numatomas +1 laipsnis, Šiauliuose -4 laipsniai. Kritulių taip pat neišvengsime, dangų bus apgaubęs debesų sluoksnis, vidurio Lietuvoje pasnigs, pajūryje bus lietaus.

Dieną krituliai nesitrauks, bet ir saulutė pasirodys, tai reiškia, kad krituliai nebus ištisi. Visur trumpa pasnigs. Vilniuje bus +1 laipsnis, Kaune +1 laipsniai, pajūryje +2 laipsniai, Šiauliuose +1 laipsnis, Panevėžyje bus apie 0 laipsnių.

Sekmadienį neišvengsime lijundros

Sekmadienio naktį Lietuvoje dar labiau pašals. Temperatūra Vilniuje sieks -4 laipsnius, Kaune bus apie -2 laipsniai, Panevėžyje -5 laipsniai, pajūryje +1 laipsniai, Šiauliuose taip pat bus -5 laipsniai. Beveik visoje Lietuvoje trumpai pasnigs, tik pajūryje numatomas lietus.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną laikysis 1-2 laipsnių šiluma, tik pajūryje numatomi + 4 laipsniai. Dienos metu Vilniuje ir Kaune numatomas trumpas sniegas, kitur lijundra, tad vairuoti reiktų itin atidžiai.

REKLAMA

Ateinančią savaitę

Pirmadienį šaltukas trauksis. Naktį visoje Lietuvoje bus apie 1- 2 laipsniai šilumos. Naktį pasirodys šlapdribos bei sniego ansamblis. Gali būti nemalonu, pasirūpinkite tinkama apranga. Dieną Vilniuje bei Kaune pasirodys saulė, kitur – lietus. Bus 4 -5 laipsniai šilumos.

Antradienį bei trečiadienį orai bus šiltesni, kritulių bus mažiau, o saulės daugiau. Minusinė temperatūra taip pat nebe pasirodys. Galės iškristi trumpas lietus Dienomis bus +6 -8 laipsniai, naktimis 2 -3 laipsniai.

Nemalonūs orai užsitęs

Artimiausią mėnesį vyraus neaiškūs ir permainingi orai, kurie nuoga bamba lakstyti neleis.

„Kol saulė nepradės kilti aukščiau, tai tos šilumos ir nebus, tą reikia turėti omenyje. Dabar mes įžengėme į tokį laiko tarpą, kuomet bus purvinas ir drumzlinas neaišku kas. Dar ne pavasaris, bet dar ir ne žiema. Ir viskas dabar priklauso nuo oro srautų, ar jie ateis iš pietų, ar iš šiaurės, vakarų“, – kalbėjo N. Šulija.

REKLAMA
REKLAMA

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 25 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 25 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 14 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia pakilęs ledas. Nemune ties Smalininkais susiformavo ledonešis. Kuršių mariomis ties Vente ir Nida plaukia dreifuojantis ledas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų