REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
30
Dalė Zamblauskienė,Alytus

Žiema, jau eina į pabaigą, liko paskutinioji jos savaitė ir paskutinysis savaitgalis. Tačiau orai, toli gražu ne pavasariniai. Sulauksime lietaus, kurį keis šlapdriba ir sniegas, tiesa, šeštadienį pasidžiaugsime ir saule.

30

Žiema, jau eina į pabaigą, liko paskutinioji jos savaitė ir paskutinysis savaitgalis. Tačiau orai, toli gražu ne pavasariniai. Sulauksime lietaus, kurį keis šlapdriba ir sniegas, tiesa, šeštadienį pasidžiaugsime ir saule.

REKLAMA

Penktadienį krituliai nesitrauks

Penktadienį numatomi krituliai, daugiausia šlapdriba ir sniegas, naktį vietomis smarkūs. Vėjas naktį besikeičiančios krypties, 4–9 m/s, dieną šiaurės 7–12 m/s. Temperatūra naktį nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 šilumos, dieną nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 šilumos, pietiniuose rajonuose kai kur iki 6 laipsnių šilumos.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Šeštadienį – daugiau saulės

Šeštadienio naktį Lietuvoje temperatūra keisis. Vilniuje bei kituose rytiniuose rajonuose pašals, bus iki -3 laipsnių šalčio, Kaune bus -2 laipsniai šalčio, Panevėžyje taip pat bus apie -3 laipsniai, pajūryje šią naktį numatomas +1 laipsnis , Šiauliuose -3 laipsniai. Kritulių taip pat neišvengsime, dangų bus apgaubęs debesų sluoksnis, beveik visoje Lietuvoje pasnigs, tik pajūryje bus lietaus.

REKLAMA
REKLAMA

Dieną krituliai nesitrauks, bet ir saulutė pasirodys, tai reiškia, kad krituliai nebus ištisi. Vilniuje, Šiauliuose, Kaune bei pajūryje snigs. Vilniuje bus +1 laipsnis, Kaune +1 laipsniai, pajūryje +1 laipsniai, Šiauliuose +1 laipsnis, Panevėžyje bus apie 0 laipsnių.

REKLAMA

Sekmadienio naktį - šaltukas

Sekmadienio naktį Lietuvoje truputį pašals. Naktį kritulių nenumatoma. Temperatūra Vilniuje sieks -7 laipsnius, Kaune bus apie -6 laipsniai, Panevėžyje -7 laipsniai, pajūryje -2 laipsniai, Šiauliuose taip pat bus -7 laipsniai.

Dieną laikysis 1 laipsnio šiluma, tik pajūruje nuamtomi + 4 laipsniai. Dienos metu aplankys sniegas ir šlapdriba.

Kitą savaitę - šilčiau

Ateinančią savaitę pirmadienį šaltukas išnyks. Naktį visoje Lietuvoje bus apie 0 laipsnių. Pasirodys ir šlapdribos bei sniego ansamblis. Gali būti nemalonu, pasirūpinkite tinkama apranga. Dieną Vilniuje bei Kaune pasirodys saulė, kitur – lietus. Bus 4 -5 laipsniai šilumos.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienį bei trečiadienį orai bus šiltesni, kritulių bus mažiau, o saulės daugiau. Minusinė temperatūra taip pat nebe pasirodys.

Nemalonūs orai užsitęs

Saulė dar nekyla taip aukštai, jog spėtų įšildyti orą bei žemę, todėl šiltojo pavasario dar reikės palaukti.

„Reikia suprasti, kad saulė aukštai dar nepakyla ir ji negali fiziškai įšildyti žemės paviršiaus ir oro, dėl to sniegas nutirpo, viskas gražu, bet šie orai ir tįsis, kaip purvinas pantis paskui vežėčias, arba prie kojos priskretęs, ir tiek“, – kalbėjo sinoptikas Naglis Šulija.

Artimiausią mėnesį vyraus neaiškūs ir permainingi orai, kurie nuoga bamba lakstyti neleis.

„Kol saulė nepradės kilti aukščiau, tai tos šilumos ir nebus, tą reikia turėti omenyje. Dabar mes įžengėme į tokį laiko tarpą, kuomet bus purvinas ir drumzlinas neaišku kas. Dar ne pavasaris, bet dar ir ne žiema. Ir viskas dabar priklauso nuo oro srautų, ar jie ateis iš pietų, ar iš šiaurės, vakarų“, – kalbėjo N. Šulija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 25 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 26 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 17 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ledas su properšomis, jos storis 8 cm. Nemuną Smalininkuose taip pat dengia ledas su properšomis, jo storis tik 5 cm. Kuršių mariomis ties Vente ir Nida plaukia dreifuojantis ledas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų