REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Ketvirtadienį apklaustas kaltinamasis kompozitoriaus Tado Dobrovolsko nužudymo byloje Vytenis Matulevičius sakė apgailestaujantis, kad įsivėlė į mirtimi pasibaigusias muštynes.

REKLAMA
REKLAMA

„Gailiuosi dėl savo veiksmų apskritai tą vakarą. Aš manau, buvo galima pasielgti kitaip dabar žiūrint iš šiandieninės perspektyvos. Galbūt buvo galima tiesiog išeiti iš baro“, – žurnalistams po posėdžio sakė V.Matulevičius.

REKLAMA

Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto studentas nėra kaltinamas nužudymu – jam pateikti kaltinimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo, kuris susijęs su kitų tame bare buvusių asmenų užpuolimu.

Duodamas parodymus bylą nagrinėjančiam Vilniaus apygardos teismui, V.Matulevičius pasakojo, kad į barą draugus pasikvietė baimindamasis agresyviai nusiteikusių Rusijos prezidento Vladimiro Putino šalininkų. Vienas jų jam grasino suduoti bare esančio židinio žarstekliu.

REKLAMA
REKLAMA

V.Matulevičiui ikiteisminio tyrimo metu buvo pareikšti įtarimai ir dėl dalyvavimo nužudant kompozitorių, tačiau vėliau jie buvo panaikinti. Vaikinas teismui buvo perduotas kaltinant viešosios tvarkos pažeidimu.

Tuo metu nukentėjusioji nužudytojo motina Angelė Šakalienė sako, kad visi šeši vaikinai turi būti teisiami už nužudymą.

„Aš esu motina ir aš aiškinuosi. Man prieš sūnų reikės atsakyti kapuose. Sėdi šeši gražuoliai ir nė vienas nepripažįsta“, – pareiškė nukentėjusioji.

Skirmantui Jankauskui, Karoliui Pociūnui ir Audriui Šalnai yra pateikti kaltinimai dėl T.Dobrovolskio nužudymo iš chuliganiškų paskatų. Dar trys vaikinai, tarp jų ir V.Matulevičius, kaltinami viešosios tvarkos pažeidimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jūs organizavote, jūs susikvietėte draugus. Mano sūnus buvo nužudytas. Mano sūnus su šunimi atėjo, jis buvo visai nesusijęs. Ar čia jūsų pirmos muštynės?“, – teisme į V.Matulevičių kreipėsi nukentėjusioji A.Šakalienė.

V.Matulevičius moterį tikino, kad neorganizavo jokių muštynių ir niekam nedavė nurodymų muštis.

Tuo tarpu A.Šakalienė teigė mačiusi filmuotą medžiagą, kurioje matomas kaltinamasis, tuomet, kaip įtarta, sumušęs tris rusiškai kalbėjusius Lietuvos gyventojus ir sakė esanti įsitikinusi, jog V.Matulevičius ne pirmą kartą dalyvavo muštynėse.

REKLAMA

„Bet jis organizavo viską, jis provokavo ir rėkė: Putin chuilo. Jis organizavo muštynes, nes jam atrodė, kad kažkas ruošėsi pulti“, – žurnalistams sakė A.Šakalienė.

Moteris teigė, kad jai skaudu, jog sūnus laikomas proputinišku veikėju. Be to, jis nebuvo konflikto dalyviu. Kaltinamasis V.Matulevičius taip pat sakė, kad iš T.Dobrovolskio pusės nebuvo jokios agresijos.

„Labai, gaila, kad tokiems žmonėms kaip V.Matulevičius pasiseka išsisukti. Jis tik spardė žmogų ir, matai, čia viešosios tvarkos pažeidimas. O man atrodo, kad čia žmogžudystės organizavimas. Jis susikvietė kompaniją. Jiems užkliuvo mano sūnus su šunimi, jiems buvo vis tiek, ką sumušti“, – apmaudo neslėpė moteris.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas, nagrinėjantis bylą dėl kompozitoriaus Tomo Dobrovolskio nužudymo, ketvirtadienį pradėjo kaltinamųjų apklausą. Teismo apklausiamas V.Matulevičius patvirtino anksčiau apklaustų nukentėjusiųjų versiją, kad konfliktas bare 2014 metų gruodį kilo po kalbų apie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

„Mindaugas Šulinskas pareiškė, kad jam patinka Rusijos prezidentas Putinas. Mes nebuvome nusiteikę agresyviai, mes kalbėjome, kad tai nėra geras lyderis, potencialus agresorius. Mindaugui nepatiko, jis pradėjo karščiuotis, grasino man, grasino trenkti žarstekliu, kvietė išeiti į lauką išsiaiškinti, kvietė muštynių“, – teismui pasakojo kaltinamasis V.Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po M.Šulinsko agresyvių kalbų bare ėmė rinktis žmonės, V.Matulevičiui pasirodė, kad tai – M.Šulinsko draugai. V.Matulevičius tada paskambino savo pažįstamiems ir paprašė ateiti, kad būtų saugiau.

„Pasakiau, kad yra agresyviai nusiteikę Putino gerbėjai“, – sakė kaltinamasis.

Nukentėjusieji šioje byloje anksčiau teismui taip pat pasakojo, kad į nemalonumus įsivėlė po kalbų apie Rusijos prezidentą V.Putiną. 33 metų M.Šulinskas pripažino pasakęs, kad jam patinka Rusijos prezidentas.

Pasak M.Šulinsko, iš matymo jis buvo pažįstamas su nužudytu T.Dobrovolskiu, anksčiau buvo susitikęs su juo tame pat bare. Vyras nematė, kas sumušė T.Dobrovolskį. Jį rado jau sumuštą lauke kraujo klane, šalia buvo šuo.

REKLAMA

Bylos duomenimis, 2014-ųjų gruodžio 24-ąją apie 3 val. šeši jauni girti vyrai netikėtai užpuolė žmogų baro Vingrių gatvėje koridoriuje. Jie taip pat užpuolė kelis kitus netoli įėjimo į barą buvusius žmones.

Patyręs itin sunkią traumą, 48 metų T.Dobrovolskis mirė ligoninėje sausio 6-osios rytą, taip ir neatgavęs sąmonės. Kompozitoriui skėčiu buvo išdurta akis, prakirsta kraujagyslė ir sužalotos smegenys. Ekspertai nustatė, kad jis mirė nuo vienintelio smūgio į akį.

Kaltinamajame akte rašoma, jog minimų asmenų atsakomybę sunkina tai, kad įtariamos nusikalstamos veikos padarytos bendrininkų grupėje bei būnant apsvaigus nuo alkoholio. Nė vienas iš šešių kaltinamųjų, kurie įvykio metu buvo 20–25 metų, anksčiau teisti nebuvo.

Bylos nagrinėjimą teismas tęs kovo 8 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų